Jääkö KJT huippuvireisen KooKoon jalkoihin?

MESTIS / Ennakko
Lauantaina Kouvolassa kohtaavat hurjassa vireessä oleva KooKoo, sekä viime peleissä varsin ailahtelevasti pelannut KJT. Vaikka joukkueiden aikaisemmat kohtaamiset tällä kaudella ovat olleet tiukkoja, tällä kertaa KooKoo on selvä ennakkosuosikki.

Alkukauden lievän haparoinnin jälkeen Kouvolan kiekkoylpeys KooKoo on virittänyt itsensä huippuvireeseen, pelaten jo 11 ottelua putkeen ilman tappiota. Näistä viimeisistä 11 mittelöstä KooKoo on vieläpä voittanut 10, mikä on siivittänyt ryhmän jo Mestiksen sarjataulukon kakkoseksi.

Viime aikoina kouvolalaispelaajat ovat joutuneet vierailemaan sairastuvalla varsin usein, kun loukkaantumisten aalto on kiertänyt joukkueessa. Lauantaiseenkin otteluun joukkue lähtee selvästi vajaamiehisenä.

KooKoo pelaa kauden ensimmäisen ottelunsa vajaalla miehistöllä. Ennakoiduista poissolijoista mukana ovat vain Jari Keltanen ja Ossi Louhivaara, joten joukkue ei saa neljää ketjua aikaiseksi.

Hyökkääjistä syöttömaestro Nurmberg potee polveansa vielä parisen viikkoa, ja Teemu Timoskaisen nilkka leikataan torstaina. Marko Levänen sai Sport-pelissä ikävästi kiekon korvaansa, joka on tällin tuloksena viidessä osassa. Hänen paluutaan voidaan odotella aikaisintaan viikon kuluttua. Myös olkapäävammaisen Ossi Louhivaaran, sekä Mikkelissä aivotärähdyksen saaneen Jari Keltasen pelaaminen on epävarmaa. Petri Anttila taasen on sivussa koko loppukauden ajan.

Puolustajista poissa ovat joulun jälkeen paluun tekevä polvivainen Mikko Outinen, sekä Tapparassa joulutaukoon asti lainassa oleva Mikko Pukka. Myös polveansa poteva alkukauden luottovahti Carl Grahn on edelleen poissa, mutta on kuitenkin jo aloittanut jääharjoittelun.

KooKoo on keskiviikkona Jukurit jatkoajan jälkeen kaadettuaan onnistunut kellistämään kaikki Mestis-joukkueet kuluvan kauden aikana. Viimeisimpien 11 ottelun aikana vain KalPa on onnistunut nappaamaan kouvolalaisilta tasapelipisteen.

Järvenpääläisittäin loukkaantumistilanne ei ole läheskään yhtä paha, sillä tärkeistä miehistä poissa on tiettävästi vain maalivahti Jaakko Suomalainen. Suomalainen on harjoittelukiellossa joulutaukoon asti olkapäävamman takia. Hänen ollessa poissa torjuntavastuun lauantaisessakin ottelussa tullee kantamaan Jaakko Valkama, mikäli vain armeijakiireiltään ehtii.

Järvenpääläisittäin suuri kysymys tuleekin olemaan maalivahtipelin onnistuminen: Jaakko Valkama esitti nimittäin Järvenpäässä Hermestä vastaan aivan ilmiömäisiä otteita, päästäen taakseen vain yhden maalin, mutta palasi heti seuraavana päivänä FPS:aa vastaan maan pinnalle, saadessaan kaivella kiekon selkänsä takaa 7 kertaa. Valkamaa ei kuitenkaan voi syyllistää takaiskuista, sillä hän on joutunut jättämään lähes kaikki harjoitukset väliin maanpuolustusvelvoitteiden takia.

Jääkiekkoliiton kokoonpanotietojen mukaan KJT:n maalivahteina ottelussa ovat Valkama ja Tommi Tervo. 18-vuotias Tervo on JYP:n A-juniori. Pienikokoinen maalivahti teki aiemmin syksyllä liigadebyyttinsä hurrikaanipaidoissa.

Toisin kuin vastustajansa, KJT on viime aikoina esittänyt varsin ailahtelevaisia otteita. Joukkue on pelannut suhteellisen hyvin, mutta alkukauden kyky kääntää tiukat ottelut voitoksi näyttää kadonneen. KJT:lla on viimeisistä kuudesta ottelusta tilillään vain yksi voitto, viimeisimmän ottelun päättyessä FPS:n 7-1-murskavoittoon Forssassa.

Joukkueiden edelliset kohtaamiset tällä kaudella ovat päättyneet kotivoittoihin. Syyskuun lopulla Järvenpäässä KooKoo sai tunnustaa KJT:n paremmakseen 3-1-numeroin, kun taas Kouvolassa päädyttiin KooKoon 3-2-voittoon.

Mainittakoon myös, että illan otteluemäntänä esiintyvän Lola Odusogan on tarkoitus esitellä kuluvan kauden aikan kukkaan puhjennutta KooKoon fanitoimintaa. Hauskana yksityiskohtana voisi mainita, että molempien joukkueiden ykkös- ja kakkosvalmentajat ovat aikanaan pelanneet KooKoon edustusjoukkueessa. KJT:n Repo on jopa aikoinaan valmentanut kouvolalaisryhmittymää.

Päivitetty 14.12. 14:00

» Lähetä palautetta toimitukselle