Kouvolassa kamppaillaan kärkisijoista tv-kameroiden edessä

MESTIS / Ennakko
Urheilukanavan maanantai-illan Mestis-pelissä on paikalliskamppailun makua, kun Kouvolan jäähallissa kohtaavat isäntäjoukkue KooKoo ja Mikkelin Jukurit, sarjan mestari kahdelta viime kaudelta. Molemmat joukkueet löytyvät tälläkin kaudella sarjataulukon kärkipäästä; pitkään johdossa porskuttanut KooKoo menetti kolmen tappion myötä piikkipaikkansa juuri mikkeliläisille.

Tiukasti runkosarjan voitosta kamppaileville joukkueille ottelu on merkityksellinen. Mikäli Jukurit onnistuu kaatamaan KooKoon jo kolmannen kerran tällä kaudella, saa se repäistyä eroa yhteen varteenotettavimpaan uhkaajaansa etumatkaa jo viisi pistettä. Kotijoukkueen kaksi pistettä puolestaan pitäisivät maaottelutauolle lähdettäessä vielä varsin mukavissa asemissa.

KooKoo anasti itselleen sarjan kärkisijan pelattuaan peräti kahdeksantoista ottelua ilman tappioita. Nousukiito päättyi kuitenkin Turussa, jonka jälkeen sekä Sportin että KalPan ansiosta joukkue sai huomata olevansa nyt "tappioputkessa" ja menetti runkosarjan johdon.

Mikkeliläiset puolestaan ovat jatkaneet vakuuttavaa menoaan. Kevätkauden yhdeksästä ottelusta joukkue on voittanut seitsemän. Pisteittä joukkue jäi vai kotipelissään Sportia vastaan, Ahmat oli Hyvinkäällä jatkoaikamaalin verran parempi. Maaliero otteluista on vakuuttava 31-11.

KooKoo ei maaleilla juhli?

Kouvolalaiset ovat tällä kaudella olleet sarjan maaliahneimpia joukkueita, tehden keskimäärin aavistuksen yli neljä maalia jokaisessa ottelussaan. Viimeisissä kolmessa pelissään joukkue on kuitenkin sytyttänyt punavalon vain kolme kertaa. Lauantaina Kuopiossa joukkue jäi kokonaan maaleitta, mitä Reijo Mansikan aikana ei ole aiemmin tapahtunut.

KooKoon hyökkäyspelin sielu ja ylivoiman kapellimestari, Timo Nurmberg, oli sivussa KalPa-ottelussa eikä ennakkotietojen mukaan pelaa maanantainakaan. Koko alkukauden vanhoista vammoistaan kärsinyttä Nurmbergia yritetään levon avulla saada täyteen iskuun kevään ratkaisupelejä silmällä pitäen. Juonikkaan Nurmbergin poissaolosta ei ole ainakaan haittaa Jukurien voittotoiveille.

Jukurit puolestaan on päästänyt maaleja selvästi vähiten koko sarjassa. Kokeneen Tommi Nikkilän johdolla oma pää on soinut keskimäärin 1,9 kertaa/ottelu. Koko kauden aikana viisi kertaa maalinsa puhtaana pitäneellä Nikkilällä on allaan loistopeli Hokkia vastaan lauantailta. 25 kutia torjunut Nikkilä piti kajaanilaiset nollilla, ja sai ansaitut kehut Risto Dufvalta.

Vuoden 2003 puolella mikkeliläiset ovat pelanneet yhdeksän ottelua, joissa omiin on mennyt vain yhdeksän kiekkoa. Myös erikoistilanteet sujuvat sarjan suurimman suosikin varmuudella. Jukurit on päästänyt kauden aikana alivoimalla pelatessaan vain 17 maalia. Mikäli KooKoon vaisu ylivoima saa jatkoa maanantain kohtaamisessa, ei Jukurien alivoimaprosentti ainakaan huonone. Syyskaudella KooKoo vielä onnistui keskimäärin joka viidennellä ylivoimallaan, viimeisimmissä peleissä tärvättyjä ylivoimia on ollut tuplaten.

Tasaiset ja ehjät viisikot

Kumpikin illan joukkueista on pelannut samalla rungolla koko kauden, joten ketjukaverit ovat tuttuja. Siirtoajan umpeutumisellakaan ei suurempia vaikutuksia ollut, ainoastaan SaiPasta jo pariin otteeseen Kouvolassa pelaamassa käynyt laitahyökkääjä Teemu Somppi jäi Kouvolaan.

Somppi ei pelannut vielä Kuopiossa, koska oli pelannut liigaa vielä torstaina, mutta yrittää kasvattaa pistetiliään Jukureita vastaan. Nurmbergia lukuunottamatta kummaltakaan joukkueelta ei pitäisi kamppailusta avainmiehiä puuttua.

Mikkeliläisten kuumin nimi hyökkäyspäässä on tällä hetkellä forssalaislähtöinen Antti Laakso. Jo neljättä kauttaan Jukureissa pelaava pienikokoinen hyökkääjä on tehnyt viidessä viime pelissään viisi maalia. Kauden aikana vauhtikoneen lavasta on lähtenyt jo kuusi voittomaalia.

Jukureilla hienoinen henkinen yliote?

Keskinäisissä kohtaamisissa Jukurit on ollut niukasti niskan päällä. Viime kevään finaaleissa mikkeliläiset pöllyttivät KooKoon hopealle selvillä 5-1-voitoilla suoraan kolmessa pelissä.

Jukurit sai myös kunnian viedä ensimmäisen kerran tällä kaudella pisteet Kouvolan jäähallista KooKoon kahdeksannessa kotiottelussa. Myös kauden ensimmäisen kohtaamisen voitti Jukurit, tuoreimmassa kohtaamisessa Reino Soijärven rangaistuslaukausmaali jatkoajalla toi KooKoolle sen ensimmäisen voiton Mikkelin pelistä Mestis-tasolla.

Jukurihyökkääjä Tero Koponen on kauden kolmessa kohtaamisessa ohittanut kouvolalaisvahdin jo viidesti. Koko kauden aikana savonlinnalaislähtöinen Koponen on tehnyt yhteensä yhdeksän maalia, joten KooKoo tuntuu olevan miehelle mieluisa vastustaja. Kouvolalaisista Jukureita vastaan parhaimmat tehot on kerännyt kakkoskentän laituri Tomi Lindfors (1+2).

Veräjänvartijoina toiminevat Tommi Nikkilä ja Carl Grahn, joiden torjuntaprosentit ovat hyvin lähellä toisiaan. Nikkilä on kohdannut tällä kaudella KooKoon kolmesti, torjuen kiekot yli 92 prosentin varmuudella. Loukkaantumista kärsinyt Grahn on kohdannut Jukurit vasta kerran, päästäen neljä maalia prosentilla 90,7%. Sami Heikkinen pelasi muissa kahdessa ottelussa torjuen yli 91 prosenttia vedoista.

Ottelussa on luvassa todennäköisesti vauhtia ja tai(s)toa. Ja jos jostain syystä nämä elementit jäisivät kaukalosta puuttumaankin, korvannee tunnelma katsomossa sen ainakin paikallaolijoille. Mikkelistä on Kouvolaan matkannut totutusti faneja satamäärin ja tällä kaudella myös kouvolalaisyleisö on herännyt kannustamaan omiaan aktiiviryhmän näytettyä oivaa esimerkkiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle