Pysyykö vajaamiehinen KooKoo Hermeksen vauhdissa?

MESTIS / Ennakko
KooKoo ja Hermes lähtevät illan Mestis-kamppailuun perin erilaisista lähtökohdista. Loukkaantumisista ja tehottomuudesta kärsivän kotijoukkueen kuntokäyrä on viime peleissä näyttänyt alaspäin, kun taas hyvävireinen Hermes on vakiinnuttanut paikkaansa sarjan terävimmän kärjen takana.

Kouvolan kiekkoylpeyden viime pelien saldo on varsin murheellinen. Seitsemässä viime peleissä on kaatunut vain sarjajumbo Hyvinkään Ahmat. Sunnuntain ottelu nuorisomaajoukkuetta vastaan ei paljon parempaa luvannut. Väsyneen taapertamisen jälkeen tulostaululla komeilivat paljon kertovat 1-1-lukemat.

Viime pelien huonot tulokset voidaan pitkälti laittaa loukkaantumisten piikkiin. Vaikka Atte Pentikäinen ja Juha-Matti Yli-Junnilla ovat liittyneet KooKoon vahvuuteen, joukkueella on viime peleissä ollut vaikeuksia saada edes kolmea täyttä kentällistä kasaan.

Loukkaantuneiden kirjoissa ovat KooKoosta tällä hetkellä puolustajat Jussi Onnela ja Tuomas Gärdström, sekä hyökkääjät Eemeli Koskelainen, Jani Heikari ja Janne Mäkelä. Kaiken lisäksi sunnuntain kamppailusta puuttui kuumen vuoksi puolustajista Jani Haapalaisen ja Mika Rissasen, ja hyökkääjistä Teemu Timoskaisen ja Antti Huuhkan. Valmentajavelho Reijo Mansikkaalla on siis edessään melkoinen haaste mikäli maanantaina halutaan saada jalkeille iskukykyinen joukkue.

- Ei se ole jaksamisesta kiinni, vaan tahdosta. Jos ei liha liiku, niin luut liikkuu, Mansikka vastasi sunnuntaina kun häneltä kysyttiin jaksaako KooKoo vielä Hermestä vastaan.

Hermes myötätuulessa

Jos on KooKoolla loukkaantumishuolia, Kokkolan Hermeksellä on täysin päinvastainen tilanne. Joukkueella on tällä hetkellä viisi Mestis-tasolla pärjäävää hyökkäysketjua. Viime peleissä ilman peliaikaa jäänneet Jani Kylmämaa, Marko Santanen ja Aki Lassi täyttävät helposti Mestis-mitat. Ensin mainitun vilttikomennus johtuu kuitenkin alkukauden pilanneesta loukkaantumisesta.

Puolustuspää pidetään sen sijaan havoittuvampana. Hermeksellä on ainoastaan seitsemän puolustaja joten loukkaantumisiin ei ole varaa.

Hermes on vakiinuttamassa paikkaansa sarjan kolmeen parhaan joukossa. Joukkue on pelannut viimeiset kuusi peliä ilman tappiota varsinaisella peliajalla. Yhdeksässä viime peleissä ainoastaan K-Vantaa on saanut Hermekseltä täyden pistepotin.

Hermeksen kaikki kaikessa on ollut kokeneen Jani Uskin johtama ykköskenttä. Mutta myös Jari-Pekka Pajulan ja Ville Kiiskisen kentälliset kykenevät ratkaisemaan pelejä. Maanantaina torjuntavuorossa lienee erinomaisia otteita esittänyt Miika Wiikman.

Ennen kauden alkua Jatkoajan Mestis-toimitus arvioi joukkueet tasavahvoiksi. Viime pelien tulokset ja KooKoon loukkaantumissuman takia Hermes lähtee kuitenkin illan otteluun selvänä ennakkosuosikkina, vaikka Kouvola on perinteisesti ollut Hermekselle paha paikka. Kauden ensimmäisen kohtaamisen Hermes voitti Kokkolassa lukemin 4-1.

» Lähetä palautetta toimitukselle