Jatkaako vahvistunut TuTo KJT:n ryvetystä?

MESTIS / Ennakko
Lauantaina Järvenpäässä kohtaavat pahasti pohjamudissa ryömivä KJT ja jo vilahduksia paremmasta nähnyt alkukauden alisuorittaja TuTo.

Pahasti viime aikoina rämpinyt, viimeisistä kymmenestä ottelustaan vain yhden voittanut Järvenpään KJT otti keskiviikon kierroksella nokkiin jopa sarjajumbo UJK:lta. Järvenpään suunnalla tuosta ottelusta toivottiin edes hieman helpotusta ja hengähdysaikaa viimeisten pudotuspelipaikkojen ja karsinnan välissä rämpivällä ryhmittymälle. UJK-tappion myötä KJT:n kurssi kuitenkin osoittaa vahvasti alaspäin, eikä merkkejä paremmasta ole juurikaan näkyvissä. Mikäli lähiaikoina ei saada aikaan huomattavaa ryhtiliikettä, joukkue valuu armottomasti kohti karsintoja.

Uudessakaupungissa järvenpääläisten ratkaisupelaajista olivat poissa Toni Mustonen, Jaska Vilen ja Pekka Nöyränen. Heistä ainakin kapteeni Vilen huilaa vielä seuraavat kaksi peliä Hokki-ottelussa hankitun kolmen ottelun pelikiellon vuoksi. Viime mittelössä kymppitilin täyttymisen takia huilannut Toni Mustonen pelannee lauantaina viimeisen ottelunsa ennen armeijan harmaisiin siirtymistä. Pekka Nöyräsen tapaan jo muutamia otteluita huilanneiden Matti Luoman ja Mikko Viitasen pelaaminen ei ole varmaa.

Hyökkäysapuja KJT saa Bluesista Järvenpäähän viikoksi siirtyneestä Marko Sakosta, sekä jo joulutauolla lauantain kotijoukkueeseen siirtyneistä Jussi Saarisesta ja Riku Rahikaisesta.

KJT:n maalivahtiosaston pitäisi nyt olla kunnossa, kun Jaakko Suomalainen on tehnyt paluun hankalan loukkaantumisensa jälkeen, kakkosvahti Valkamankin vapautuessa samalla armeijasta. Suomalainen ei kuitenkaan ole toistaiseksi kahdessa pelaamassaan ottelussa saavuttanut aivan alkukauden virettä – ehkäpä torjunnat alkavat taas osumaan kohdalleen nyt, kun miehellä on pari ottelua alla?

KJT ei ole suinkaan pelannut viime otteluissa surkeasti, vaikka voittotilastosta näin voisikin päätellä. Suurin osa tappioista on ollut tiukkoja, ja nuoren joukkueen itseluottamus on laskenut tappiosarakkeeseen lisättyjen merkintöjen myötä. UJK-ottelun häviämisen on täytynyt olla todella paha kolaus järvenpääläisten muutenkin huonolle itseluottamukselle ja TuToa vastaan käytävän mittelön häviämisen jälkeen tilanne alkaisi näyttämään jo huolestuttavalta, sillä TuTo ja FPS näyttävät tällä hetkellä olevan KJT:n pahimmat kilpailijat, samalla kun nousukuntoinen Hokki näyttää karkaavan Play off –viivan paremmalle puolelle.

Turussa merkkejä paremmasta

TuTo saapuu Järvenpäähän tiukassa TV-pelissä hävityn Jukurit-mittelön siivittämänä. TuTo oli ottelussa painostavampi osapuoli, mutta hallitseva mestari vei pisteet Mikkeliin pienen tuurin avustuksella. Viikko sitten turkulaiset kaatoivat sarjanelosen, KalPan Kuopiosta, vakuuttavasti lukemin 9-3, joten maalinteko ei ole Turun ryhmittymälle mikään ongelma.

Jukureita vastaan pelannut Henri Launonen saanee antaa maalin suulla tilaa maanantaina flunssaa sairastaneelle TPS-apu Tuomo Karjalaiselle. Onnistuessaan Karjalaisen pitäisi olla kovan luokan pelimies, joten puolustuksen onnistuessa TuTo saa rakennettua lähes aina tehokkaasti mylläävän hyökkäyksen rinnalle myös toimivan alakerran.

TuTo saa apuja saman kaupungin liigaseuralta, TPS:lta, kun nuorten MM-pronssimitalisti, Matti Aho, 19, solmi joukkueen kanssa loppukauden kattavan sopimuksen. Myös Uudessakaupungissa vuokralla kiekkoillut Ässä-pelaaja Patrik Forsbacka siirtyy loppukaudeksi Turkuun. Molemmat lienevät tositoimissa jo lauantaina Järvenpäässä, joten TuTo pystyy luisteluttamaan jäälle entisestäänkin vahvistuneen ryhmän.

TuTo onkin otteluun lähdettäessä selvä ennakkosuosikki. Poissaolollaan loistava järvenpääläiskapteeni Jaska Vilen on joukkueelleen todella tärkeä pelaaja, joka pystyy taistelullaan sytyttämään koko joukkueen. Vilenin ja samalla joukkueen henkisen johtajan poissaolo saattaa näkyä epävarmuutena järvenpääläisten otteissa. Myös loukkaantumiset pitävät KJT:n selvänä altavastaajan TuTon tullessa Järvenpäähän taistelemaan todella tärkeistä pisteistä.

Alkukaudella loistanut KJT:n ryhmittymä on voittanut molemmat joukkueiden aikaisemmista tämän kauden kohtaamisista: Järvenpäässä lauantain kotijoukkue koulutti turkulaisia 3-1-lukemin, ja lokakuussa Kupittaallakin TuTo sai tunnustaa KJT:n liian kovaksi, loppulukemat 4-1.

» Lähetä palautetta toimitukselle