Kumman kurssi kääntyy?

MESTIS / Ennakko
Sarjatauon jälkeen Järvenpäässä kamppaillaan tiukasti sarjapisteistä. Voitto olisi tarpeellinen sekä kotijoukkue KJT:lle, että illan vastustajalle KooKoolle, sillä kummankin joukkueen kuntopuntari on painunut jo huolestuttavan alas.

Sekä KJT:n että KooKoon ottelut ennen sarjataukoa olivat melkoista tervanjuontia, sillä niukkoja tappioita tuli toinen toisensa perään. KJT:n tilanne näyttää tosin huomattavasti vastustajaansa tukalemmalta, sillä se on nyt pelannut kolmetoista peliä ilman voittoa, ainoana lohtunaan tasapelipisteet Hermekseltä ja KalPalta sekä jatkoaikatappio Vaasasta. Samalla KJT:n kanssa tiukasti taisteleva FPS on onnistunut nappaamaan muutaman pisteen, ja noussut järvenpääläisten edelle sarjataulukossa.

KooKoo puolestaan menetti sarjan kärkisijansa Jukureille, hävittyään neljä peliä peräkkäin. Huolestuttavinta kouvolalaisten otteissa on maalinteon vaikeus, sekä ylivoimapelin paha yskähtely. Sarjan hyökkäysvoimaisimpiin joukkueisiin kuuluva KooKoo sai noissa neljässä ottelussa aikaan yhteensä vain neljä maalia.

Tauon aikana KJT pääsi harjoittelemaan maalintekoa koko joukkueen voimin. KooKoon pelureista hyökkääjät Mikko Kinnunen ja Ossi Louhivaara, puolustaja Mikko Pukka ja maalivahti Carl Grahn olivat Mestis-maajoukkueen mukana antoisalla, mutta varmastikin myös raskaalla Japanin matkalla.

Pelirytmiin paluu tauon jälkeen on tähän asti sujunut paremmin KooKoolta, joka voitti siloiset vastustajansa. KJT puolestaan joutui tyytymään tappioihin sekä syys-, että joulutauon jälkeisistä peleissään.

Uutena miehenä järvenpääläisten riveissä esittäytyy kakkosvalmentaja Jan Lehti, joka korvaa Harri Nymanin.

- Lehti tuntee pojat ja tietää, mihin he pystyvät. Pojat pelaavat nyt ihan eri tasolla, KJT:n toiminnanjohtaja Timo Kaikkonen kommentoi Lehden valintaa Jatkoajalle.

Kaataako Vilen KooKoon?

Joukkueiden välinen koitos on tällä kaudella jo kuudes. Kaksi ensimmäistä mittelöä käytiin tosin jo ennen kauden alkua. Harjoituspelit päättyivät 2-2-tasuriin ja KooKoon 1-4-vierasvoittoon. Kolmessa runkosarjapelissä pisteet ovat jääneet isännille. Kauden vahvasti aloittanut KJT löi syyskuun lopussa KooKoon 3-1, Kouvolassa pelit ovat päättyneet 3-2 ja 8-4.

Keskinäisissä kohtaamisissa tehokkain on ollut KJT:n paras pistemies Jaska Vilen, joka on kerännyt tehot 4+2. Tukea Vilenille on antanut neljä maalisyöttöä tarjonnut Pekka Nöyränen, joka palaa jäälle loukkaantumisensa jälkeen. Sentteri on joutunut jättämään murtuneen ranteen takia väliin kaikki tämän vuoden ottelut. KooKoon tehokkaimmat pelurit näissä viidessä ottelussa ovat olleet kolmosketjun laituri Jari Keltanen (3+2) ja kakkosen sentteri Mikko Kinnunen (1+4).

Jostain syystä KJT:n ja KooKoon kamppailut ovat tällä kaudella olleet hyvin rikkonaisia. Esimerkiksi ensimmäisessä sarjakohtaamisessa Marko Virtanen vihelsi joukkueille yhteensä 25 rangaistusta. Mielenkiintoinen havainto on myös se, että KooKoon Sami Heikkinen on joutunut jättämään maalinsa kahdesti kesken pelin tällä kaudella - molemmilla kerroilla juuri KJT:tä vastaan. Jaakko Suomalainen puolestaan on onitunut hyvin kouvolalaishyökkääjien tulituksessa: torjuntaprosentti kahdesta runkosarjapelistä noin 95%.

Loukkaantumisten ei pitäisi vaivata kumpaakaan joukkuetta. KJT:lla saattaa olla pelaajista jopa runsaudenpulaa, sillä Toni Mustonen pääsee otteluun intistä, ja edustukseen on nostettu A-junioreita. KooKoo lepuutti ykkössentteriään Timo Nurmbergia ennen taukoa, mutta nyt miehen odotetaan olevan iskussa.

Fanibussi Järvenpäähän starttaa Kouvolan linja-autoasemalta lauantaina kello 14.30.

» Lähetä palautetta toimitukselle