Kärkikamppailu Järvenpäässä

MESTIS / Ennakko
Järvenpään jäähallissa pelataan keskiviikkoiltana todellinen Mestiksen kärkikamppailu, kun sarjataulukon kaksi ensimmäistä joukkuetta kohtaavat. Voitosta voittoon kulkenut KJT on yllättänyt lähes kaikki, mutta joko paperilla selvästi kovempi Kiekko-Vantaa pudottaa järvenpääläisiä askeleen kohti jäänpintaa?

KJT:n alkukausi on ollut kuin tuhkimotarinasta. Vielä harjoitusotteluissa joukkueen tilanne näytti todella synkältä, tappioita tuli tilille yksi toisensa jälkeen, ja puolustus vuoti rumasti. Seppo Repo sarjan kokeneimpana valmentajana kuitenkin kokosi ryhmänsä rivit sarja-avaukseen, ja Toni Mustosen rankkarimaalista Hyvinkäällä alkanut voittoputki on kestänyt tähän päivään. Vuorollaan ovat kukistuneet niin Hermes, FPS kuin KooKookin.

Alkukauden avainpelaajia ovat olleet Toni Mustonen, Jaska Vilen ja maalinsuun peräti 92,45 prosentin tarkkuudella tukkinut Jaakko Suomalainen. Mustonen on hurjilla tehoillaan 3+5 Mestiksen pistepörssissä toisena, vaikka KJT on pelannut yhdessä Hokin kanssa yhden ottelun muita joukkueita vähemmän. Ikitaistelija Vilen on pelannut vasta kolme ottelua, kun sarja-avaus jäi iloisen perhetapahtuman johdosta väliin, mutta pisteitä on koossa jo neljä (1+3). Taistelutahtoa lienee Vilenin otteissa Kiekko-Vantaata vastaan vielä tavallistakin enemmän, onhan vastassa hänen parina viime kautena edustamansa joukkue.

Sarjajohtajana otteluun lähtevä Kiekko-Vantaa on vastustajansa tavoin ehtinyt juhlimaan voittoa jo neljästi. Ainosta tappiostakin tilille merkattiin piste, kun KalPa iski voitto-osuman kotihallissaan Niiralanmontussa vasta jatkoajalla. Ehdottomasti makeimmalta maistuvan voittonsa lohipaidat ottivat viikonloppuna, kun Jukurit jäi loppukirissä jalkoihin, ja 0-1 vaihtui Tikkurilan areenan tulostaululla viidessä minuutissa 4-1:ksi.

Upean voiton lisäksi vantaalaisten mieltä kohottavat myös sairashuoneelta kuuluneet iloiset uutiset. Avainpelaajista sivussa lienee enää Mikko Kainulainen, ja lisäksi riveissä ovat yhä lainamiehet Sami Heinonen ja Ilari Filppula.

Järvenpään hallissa nähtäneen vauhdikas kohtaaminen, sillä molemmat joukkueet kuuluvat sarjan luisteluvoimaisimpiin. Vierailija on suosikki, sillä paperilla Kiekko-Vantaa on joukkueista selvästi tasokkaampi, mutta ilmaiseksi se ei KJT:n hurmosta pysty katkaisemaan. Valmentaja Jarmo Kaupin tehtäväksi jää huolehtia, ettei vantaalaisryhmä ole Jukurit-voiton jälkeen liian tyytyväinen itseensä. Tehtävässä saattaa helpottaa tuoreessa muistissa oleva kenraaliharjoitus Järvenpäästä, jossa KJT nousi lopussa 4-2-voittoon lohipaidoista.

» Lähetä palautetta toimitukselle