Bogdanov joukkoineen Niiralan kentälle

MESTIS / Ennakko
Pelinsä järjestykseen saanut TuTo pyrkii katkaisemaan KalPan kotivoittojen putken. Kotijoukkue on voittanut molemmat alkukauden pelinsä Niiralan montussa. Molemmilla joukkueilla on voitto alla edellisen kierroksen otteluista.

Vierasjoukkue TuTo voitti lauantaina kotonaan Kupittaalla hyvällä peliesityksellä Vaasan Sportin maalein 3 - 0. Päävalmentaja Bogdanovin mukaan voitto oli koko joukkueen tahtosuoritus. Muutamia yksittäisiä pelaajia turkulaisten riveistä kannattaa kuitenkin mainita. TuTon A-nuorista edustuksen ykkösvahdiksi täksi kaudeksi noussut Henri Launonen on pelannut kaikki TuTon viisi Mestis -kamppailua hyvällä torjuntaprosentilla 90,85. Joukkueen sisäisen pistepörssin kärjessä komeilee tuttu ykköstrio, Tuomas Jalava - Tero Forsell - Markku Vuorisalo.

KalPa on pelannut kotonaan kaksi ottelua ja voittanut molemmat. Lauantain vierasottelussaan kuopiolaiset hakivat täydet pisteet Jää-Kotkilta nihkeän peliesityksen jälkeen. Vasta kaksi ottelua kuopiolaisten riveissä luistellut entinen liigapelaaja Sami Salonen on päässyt hyvin sisään joukkueen kuvioihin. Hän pelasi Uudessakaupungissa Sami Simosen ja Henri Huohvanaisen kanssa KalPan kakkosketjussa.

KalPalta ovat sivussa polvivammojen vuoksi puolustaja Juha Alastalo ja Mikko Ruhtinas. Muuten joukkue on illan pelissä parhaassa koostumuksessaan.

Lähihistoria puoltaa vierasvoittoa

Viime kaudella vierasjoukkue Tuto oli tämän otteluparin hallitseva osapuoli. Se keräsi joukkueiden keskinäisissä kohtaamisissa kolme voittoa ja yhden tasapelin. Kuopiossa muistetaan etenkin lokakuun 17. päivän ilta vuonna 2001, jolloin Tuto katkaisi maalein 2-6 KalPan yhdeksäntoista kuukauden mittaisen tappiottomien kotipelien putken.

Turkulaisten valmentajalle Anatoli Bogdanoville Kuopio on tuttu paikka. Mies valmensi KalPan liigajoukkuetta vuosina 1994-96. "Toljan" valmennuskausi tuotti kuopiolaisille kohtalaista menestystä mutta ajan mittaan ukrainalaisen vaativat harjoitukset ja autoritäärinen johtamistapa olivat liikaa kuopiolaispelaajille. Luottamuspula pelaajien ja valmentajan kesken kävi sietämättömäksi ja tammikuussa 1996 Bogdanov huomasi olevansa työtön. Potkuista on jäänyt ukrainalaiskoutsille sen verran hampaankoloon että aina Kuopiossa käydessään mies haluaa näyttää parasta osaamistaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle