Joko Hokin pisteputki katkeaa?

MESTIS / Ennakko
Lauantai-illan Mestis-koitoksessa Mikkelissä kohtaavat takuuvarma kestosuosikki Jukurit ja sarjan keskikastissa kovaan vireeseen yltynyt Hokki. Kajaanilaisjoukkueen tammikuun pisteputki on vaarassa katketa, sillä joukkue matkaa kovan kotijoukkueen vieraaksi pahasti siipirikkoisena.

Jukureissa ei siirtorajan umpeutuminen näkynyt samanlaisena pelaajarulettina kuin monissa muissa Mestis-seuroissa. Joukkue jatkaa loppukevään ajan tutussa koostumuksessa. Jukurit onkin aloittanut kevätkauden mallikkaasti, ja se siirtyi keskiviikkona sarjan kärkeen, kun hieman alavireinen KooKoo kompastui kotonaan Sportia vastaan.

Mahdottoman loistokasta ei Jukurien peli ole edelleenkään ollut, mutta pisteitä se on napsinut varmaan tahtiin. Keskiviikkona FPS piti Mestis-mestareita tiukoilla, mutta niukka 0-1-voitto irtosi viimein jatkoajalla.

Mikkeliläisten maalinteko on tammikuun peleissä ollut tehohyökkääjä Antti Laakson harteilla. Laakso on osunut tolppien väliin viisi kertaa neljässä viime ottelussa. Ketjukaveri Tero Koponen on ruokkinut häntä tehokkaasti. Jukurien puolustus on ollut koko tammikuun totutun kova. Viimeisimmissä kolmessa ottelussa on mikkeliläisille tehty vain kolme maalia.

Mahtavan tammikuun pelannut Kajaanin Hokki oli viimeisenä mahdollisena siirtopäivänä aktiivinen. Tuore tshekkivahvistus Martin Holý ei kuitenkaan pelaa vielä Jukureita vastaan.

Kajaanilaisjoukkueessa riehunut kuume-epidemia ei ole hellittänyt, ja myös pienet loukkaantumiset kiusaavat kainuulaisia. Ykkösketjun kaksikko Zdenek Eichenmann - Sami Kaartinen on sivussa lauantaina, ja kipeänä on myös Miikka Kuusela. Hyökkäyksen ongelmia pahentaa entisestään Janne Pesosen pelikielto.

Hokki joutui pelaamaan jo keskiviikkona ilman tehotykki Kaartista, mutta voitto KalPasta irtosi kaikesta huolimatta. Yksi voiton takuumiehiä oli maalivahti Pasi Häkkinen, joka on viime kierroksilla ollut kovassa tulituksessa. Häkkisen hyvä vire on ollut yksi Hokin menestyksen takeista, mutta Jukureita vastaan hän joutuu jälleen uuteen kovaan testiin.

Jukurit tulee luultavasti hallitsemaan selvästi lauantain ottelua. Jos mikkeliläisten hyökkäystehot ovat kunnossa, pitäisi voiton irrota. Hokin mahdollisuudet piilevät Häkkisen torjunnoissa ja hyökkäyspään yksittäisissä onnistumisissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle