Jukurit ja Ahmat vievät Mestiksen TV-aikaan

MESTIS / Ennakko
Mestiksen tuplamestari Mikkelin Jukurit ja pudotuspelipaikasta kamppaileva Hyvinkään Ahmat pelaavat tänään Kalevankankaalla itsensä historiaan, sillä joukkueiden välinen kohtaaminen on ensimmäinen valtakunnallisesti televisioitava Mestis-ottelu.

Urheilukanava televisioi kauden aikana kaikkiaan 16 Mestiksen runkosarjan ottelua. Lisäksi kanavalta nähtäneen myös neljästä viiteen pudotuspelikamppailua. Televisio-ottelut alkavat maanantaisin klo 18.30 lähetyksen alkaessa jo puoli tuntia aiemmin.

Ottelut selostaa 23-vuotias jyväskyläläinen Anssi Ritari, jota Urheilukanavan tuottaja Jallu Rantanen luonnehtii nuorestaan iästään kokeneeksi ja asiantuntevaksi selostajaksi.

- Kommentaattorit etsimme ottelupaikkakunnilta. Ennakkotunnelmissa kerromme joukkueiden ja pelaajien lisäksi myös pelipaikkakunnan jääkiekkoilusta, Rantanen kertoo.

Urheilukanavalla näytettävät runkosarjan ottelut:

14.10. Jukurit – Ahmat

21.10. Jää-Kotkat – Kiekko-Vantaa

28.10. FPS – Hermes

11.11. TuTo – KalPa

18.11. Jää-Kotkat – Hermes

25.11. Kiekko-Vantaa – KooKoo

2.12. Hokki – Sport

9.12. KalPa – Kiekko-Vantaa

6.1. TuTo – Jukurit

13.1. Ahmat – KooKoo

20.1. Sport – FPS

27.1. Hermes – KJT

10.2. KooKoo – Jukurit

17.2. KJT – Sport

24.2. päätetään myöhemmin

3.3. päätetään myöhemmin

Jatkoaika tarjoaa lukijoilleen ennakot ja raportit kaikista otteluista.

Jukurit suursuosikki

Ensimmäisessä tv-kameroiden läsnäollessa pelattavassa ottelussa kotijoukkue Jukurit on selvä suosikki. Mestiksen kaksinkertaista mestaria pidetään sarjan suurimpana voittajasuosikkina myös tänä talvena, kun taas vierasjoukkue Ahmat joutuu taistelemaan tiukasti, jotta se edes pääsisi pudotuspeleihin.

Jukurit on materiaaliltaan Mestiksen paras joukkue, mutta kauteen valmistautumista vaikeuttivat pelaajiston suuri vaihtuvuus ja kotihallin remontti, joka pakotti mikkeliläiset evakkoon harjoituskauden aikana. Risto Dufva on kuitenkin luotsannut joukkueensa totutun vahvaan menoon heti alkukaudesta. Kotihallissa Kalevankankaalla Jukureilla on neljästä ottelusta yhtä monta voittoa, mutta matkapeleissään sarvipäät ovat saaneet nöyrtyä Kiekko-Vantaalle ja viimeisimmässä ottelussaan KalPalle, joten sarjataulukossa joukkue majailee tällä hetkellä kolmantena.

Pienoisia ongelmia kotijoukkueelle aiheuttavat viime peleissä sattuneet avainpelaajien loukkaantumiset, jotka pitävät kaksi kapteenistoon kuuluvaa pelaajaa sivussa. Puolustaja Tommi Kovanen parantelee kättään parin kuukauden ajan ja keskushyökkääjä Mikko Hakkarainen loukkasi polvensa Kuopion vierailun avausvaihdossa.

Myös joukkueen pistepörssin kärkinimi Antti Laakso on loukkaantuneena sivussa.

Jokelan torjunnat avainroolissa

Ahmat on yhdeksän ottelukierroksen jälkeen sarjassa yhdeksäntenä. Hyvinkäällä odotettiin alkukaudesta hieman enemmänkin, mutta maalivahtipeli on ollut ongelmana. Itävallasta hankitun Patrick Machreichin otteet ovat ailahdelleet pahasti, eikä alle 88 torjuntaprosentti tyydytä seurajohtoa. Mikkelissä ahmamaalille asettuukin Ässistä kahdeksi otteluksi vuokrattu Antti Jokela. Viime kauden päätteeksi Jatkoaika valitsi Jokelan maalivahdiksi Mestiksen kakkostähdistöön.

Pistepörssissä korkeimmalla olevat illan esiintyjät löytyvät hieman yllättäen vierasjoukkueen riveistä. Ahmojen ykkösketju Miikka JäskeJuha-Pekka LoikasJukka Penttinen on pelannut yhdessä neljä ottelua ja viimeistellyt sinä aikana peräti 11 täysosumaa. Hyvää taustatukea tehoketjulle antaa pari Jani TuominenJanne Lehtinen.

Etukäteen ajatellen ottelun kulmakivenä voidaan pitää Ahmojen puolustus- ja maalivahtipelin onnistumista. Joukkue on alkukaudesta haastanut vieraspeleissään vahvasti etukäteen korkeammalle arvioituja joukkueita, mutta epävarmuus omassa päässä on jättänyt vierasvoitot yhteen. Jos Jokela onnistuu maalinsuulla, on Ahmoilla kaikki mahdollisuudet panna Jukurit hyvinkin tiukoille.

Mielenkiintoinen ero joukkueilla on paitsi materiaalin tasossa, myös pelityylissä. Jukurit hankki joukkueeseensa täksi kaudeksi aiempaa enemmän kokoa, mutta taklauspeli on ollut laimeaa. Vastaavasti Ahmat on sarjan fyysisimpiä ja taklaavimpia joukkueita ja saanut raisuista otteistaan kritiikkiäkin Kokkolan ja Vaasan suunnalta.

» Lähetä palautetta toimitukselle