Viitostien derbyssä taistellaan karsintoja vastaan

MESTIS / Ennakko
IPK:n ja Hokin ottelut ovat tällä kaudella sujuneet kotijoukkueen komennossa. Molemmat ovat pystyneet kahteen voittoon kotikentällään.
Kuva © Janne Falck
Keskiviikkona Kankaan montussa kohtaavat Kajaanin Hokki ja Iisalmen Peli-Karhut ottavat mittaa toisistaan jo viidettä kertaa. Voitot ovat ennen tätä iltaa 2-2, joten kyseessä on todellinen kuuden pisteen ottelu. Voitolla Hokki kiskaisi kaulan karsijan paikkaan nähden jo kahdeksaan pisteeseen.

Ennen kautta kärkikamppailuihin povattu Hokki on kaikkien yllätykseksi jämähtänyt häntäpään taisteluihin. Samoilla sijoilla taistelee IPK, jonka kausi on hyvän alun jälkeen sujunut nyt mollivoittoisesti.

Kymmenentenä ja ensimmäisellä karsijan paikalla tällä hetkellä oleva karhulauma on viisi pistettä keskiviikon vierastaan Hokkia jäljessä, joten etenkin IPK:n kannalta pisteet ovat todella tärkeitä. Joukkue on voittanut viidestä viimeisestä pelistään vain kerran jatkoajalla Espoossa, joten kurssin kääntäminen on henkisestikin joukkueelle tärkeää.

Tappioputken myötä myös pudotuspeliviiva alkaa joukkueelta karata huolestuttavan kauaksi.

Vahvistuksia loukkaantuneiden tilalle

IPK on paininut koko kauden loukkaantumisten kanssa. Keskiviikkona kokoonpanosta ovat varmuudelle poissa hyökkääjät Jere Savolainen, jonka paluu ylävartalovamman jäljiltä on lähellä, Jaakko Heiskanen, Ilkka Heikkilä ja Niko Nuutinen, joiden toipuminen vie vielä viikon tai kaksi, sekä Aleksi Hämäläinen, jonka kantositeessä lepäävä käsi vaatii vielä reilun kuukauden toipumisen pelikuntoon.

Loukkaantumisten ja maalinteko-ongelmien takia seurassa onkin herätty hakemaan apua hyökkäysosastolle. Lopulta haaviin tarttui alkukauden KeuPan riveissä pelannut latvialainen Roberts Locans, joka tällä kaudella pelaamissaan 24 ottelussa on iskenyt tehot 7+4.

Vaikkei isokokoinen Locans ole ollut varsinainen pistelinko, tuo mies kokoa ja näköä joukkueeseen. Toivottavasti Locansin myötä karhulauma saa enemmän pelotetta myös vastustajan maalin edustalle.

Hokki joutuu lähtemään Iisalmeen ilman parasta pistemiestään Risto Mattilaa. Mattilan lisäksi kolmen kärjestä uupuu myös Niklas Näppi.
Hokki joutuu lähtemään Iisalmeen ilman parasta pistemiestään Risto Mattilaa. Mattilan lisäksi kolmen kärjestä uupuu myös Niklas Näppi.
Kuva © Oona Sarajärvi

Diesel käy yskähdellen

Kajaanin Hokki on ollut kenties Mestiksen syyskauden pahin alisuorittaja. Tappiottoman harjoituskauden jälkeen peli ei ole loksahtanut uomiinsa ja maalinteko on ollut vaikeaa. Hokki onkin tehnyt kolmanneksi vähiten maaleja (72). Sen takana tilastoissa on vain keskiviikon vastustaja IPK (70) ja Espoo United (69).

Viime aikoina suunta on ollut jo parempaan päin ja viidestä viime kamppailusta tuloksena on jo kolme voittoa. Tosin peli yskähtelee ajoittain pahasti, ja tiukkaa Hokin peleissä on ollut, sillä peräti kolme kamppailua viidestä viimeisestä on ratkennut vasta varsinaisen peliajan jälkeen.

Ilman kokoonpanohuolia viime aikoina vieraskentällä mallikkaasti esiintynyt Hokkikaan ei illan peliin pääse. Sivussa IPK-ottelusta ovat nimittäin Risto Mattila, Niklas Näppi, Heikki Klemetti ja Tuukka Smura. Kovasti joukkuetta kirpaisevat erityisesti Mattilan ja Näpin poissaolot, sillä Mattila johtaa joukkueen sisäistä pistepörssiä (7+13) ja Näppi löytyy sijalta kolme (5+9).

Ottelun alla myös Hokki vahvisti hyökkäystään, kun Vaasan Sportin A-nuorissa alkukauden kiekkoillut Niklas Sundfors liittyy linnapaitojen miehistöön. Lisäksi Kärppien A-nuorista loukkaantumisia paikkaamaan saapuvat viikon ajaksi hyökkääjä Tuomas Vartiainen ja maalivahti Aleksi Autio.

Joukkueet kohtaavat toisensa uudelleen jo perjantaina, joten tiettyä revanssiviikonlopun tuntua on jälleen ilmassa.

Seuraa Heitä

Roberts Locans #42 |

Oikea laitahyökkääjä

Locans pelaa ensimmääisen ottelunsa uudessa joukkueessaan. IPK kaipaa mieheltä rohkeita ajoja maalille ja irtokiekkojen iskemistä vastustajan maaliin. Miten latvialainen siinä onnistuu?

Christoffer Seppelin #21 | Hokki

Vasen laitahyökkääjä

Seppelin kantaa keskiviikkona Hokin kultaista kypärää, kun Mattila on poissa. Miehelle tulee hikinen ilta, sillä muita pistemiehiä uupuu rinnalta.

» Lähetä palautetta toimitukselle