KooKoo punnitsee Hokin kovan kotikunnon

MESTIS / Ennakko
Kajaanissa kohtaavat viisi viimeistä otteluaan voittanut kotijoukkue Hokki, sekä neljäntoista perättäistä tappiotonta ottelua pelannut Kouvolan KooKoo. Hokki antoi viitteen kovasta kotikunnostaan kaatamalla eilen niinikää kovakuntoisen Ahmat, KooKoo puolestaan vahvistui kun lappeenrantalaishyökkääjä Teemu Somppi liittyi joukkueen vahvuuteen.

Pudotuspelipaikasta tosissaan taisteleva nousijajoukkue Hokki on löytänyt sydäntalven kunniaksi oivallisen pelivireen. Edellisestä kotitappiosta on aikaa jo lähes kaksi kuukautta, jonka jälkeen peli on kulkenut myös vieraissa alkukautta paremmin. Viimeisistä kymmenestä pelistä kainuulaiset ovat voittaneet kahdeksan.

Vire joutuu todelliseen puntariin viikonloppuna, kun Kajaaniin saapuvat Hyvinkään Ahmat sekä KooKoo. Joulutauolla Hokin Timo Meriläinen nimesi Jatkoajan haastattelussa juuri tämän viikonlopun vastustajat hankalimmiksi:

- Ilmeisesti joukkueiden pelityylissä on jotakin, joka ei meille sovi ollenkaan. KalPaa vastaan ollaan sentään kotona taisteltu tasapäisesti, mutta KooKoota ja Ahmoja vastaan ei ole ollut oikein mitään jakoa, Meriläinen sanoi, vaikka joukkue olikin aiemman kotipelinsä Ahmoja vastaan voittanut.

Viime vuoden lopussa huimaan vireeseen yltynyt hyvinkääläisryhmä joutui taipumaan toisenkin kerran Kajaanissa. Eilisessä ottelussa ahmalauman nylkijänä kunnostautui KooKoossakin kiekkoillut Sami Kaartinen (2+2). Myös tshekkivahvistus Zdenek Eichenmann on pikkuhiljaa vastaamassa kannattajien odotuksiin hyökkäyspäässäkin. Loppukauden kestävällä sopimuksella palkittu konkari keräsi eilen tehot 1+1.

KooKoo ja Ahmat ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Kajaanissa vierasjoukkue KooKoo otti niukan 2-1-voiton, Kouvolassa ero isännille oli selvempi: 8-3. Hokki pelasi molemmat ottelunsa ilman sarjan toiseksi parhaan torjuntaprosentin kerännyttä Pasi Häkkistä, jonka edellä on vain kouvolalaisten Carl Grahn.

Tulessa oleva Häkkinen pelasi kauden ensimmäisen nollapelinsä viime sunnuntaina Järvenpäässä. Häkkinenkin tietää, että onnistuessaan kajaanilaisryhmä on vaikea vastus kenelle tahansa.

-Nyt on ehkä ne kovimmat odotukset päällä ja Hokin päänahka on haluttu vastustajien keskuudessa. Hokkihan on sarjan parhaita joukkueita kun pelipaketti toimii niin kuin pitääkin, Häkkinen sanoi.

-Paikkaani pelaan joka pelissä täysillä, mutta onhan maalinsuulla helppo olla, kun kentällä pelaajat onnistuvat omalla tontillaan, Häkkinen kehuu kavereitaan.

KooKoon sairastuvalta palaa illan peliin keskushyökkääjä Teemu Timoskainen, jonka nilkka operoitiin tauolla. Uusi-vanha tuttavuus on myös SaiPan Teemu Somppi, joka pelaa KooKoon paidassa vähintäänkin seuraavat viisi ottelua. Laitahyökkääjä käväisi ennen joulua Kouvolassa, mutta visiitti jäi silloin vain kahden ottelun mittaiseksi.
Sivussa vierasjoukkueelta ovat yhä Petri Anttila, Antti Huuhka ja Mikko Outinen.

Oman värinsä koitokseen tuo myös KooKoon fanilauma, joka tulee haastamaan kajaanilaiset kannustuskilpaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle