Jatkaako Hokki KJT:n tappioputkea?

MESTIS / Ennakko
Maanantaina Kajaanissa kohtaavat loistovireinen kotijoukkue Hokki ja syvällä suossa vaeltava KJT Järvenpäästä. Hokki lähtee otteluun selvääkin selvempänä ennakkosuosikkina sunnuntaisen Kiekko-Vantaasta otetun 8-0-voiton siivittämänä, ja ihmeitä saa tapahtua, mikäli järvenpääläiset saavat pohjoisesta pisteitä kotiinviemisiksi.

KJT lähtee maanantain otteluun pahasti lyötynä, sillä joukkue hävisi sarjan loppusijoitusten kannalta todella tärkeän mittelön FPS:lle kotonaan lauantaina 2-5-lukemin. Järvenpääläiset ovat muutenkin pelanneet todella alavireisesti: viimeisistä 17 ottelusta joukkueen pistetili on karttunut vain 5 pisteen verran.

Lauantaina KJT pysyi hyvin pelissä mukana kaksi erää, mutta kaatui jälleen ottelun loppuhetkillä FPS:n mättäessä reilun viiden minuutin sisään kolme maalia. Ottelun järvenpääläisvalopilkkuja oli hyvin pelannut maalivahti Jaakko Suomalainen, joka ei mahtanut osumille juurikaan mitään.

KJT pääsee Kajaanin matkalle sikäli hyvävoimaisena, että pois lienevät vain kättään poteva Pekka Nöyränen ja mahdollisesti armeijan takia estynyt Toni Mustonen. Joukkueen ongelmana kuitenkin on se, että täysin terveenä ollessaankin pelaajamateriaali on todella kapeaa, eikä kentälle saada luistelutettua kuin 2-3 Mestiksen vauhdissa mukana pysyvää kenttää.

Järvenpääläisten puolustusosastoa on Kimmo Pikkaraisen JYP:iin siirtymisen jälkeen paikattu siirtämällä paremmin hyökkääjänä tunnettu Matti Lievonen puolustajaksi. Myös Fredrik Vara on nostettu A-junioreista edustukseen puolustuksen tueksi. Puolustuksesta puuttuu kuitenkin Pikkaraisen lähdettyä selvä johtohahmo, ja järvenpääläisten alakerta onkin ollut usein hätää kärsimässä vastustajien nopeiden hyökkääjien kanssa; hyvät maalivahdit ovat kuitenkin pitäneet KJT:n jotenkuten otteluissa mukana.

KJT:n A-nuoret ovat pelanneet hyvin ykkösdivisioonassa – johtaen sarjaa tällä hetkellä – joten ensi kauden SM-liigapaikka alkaa olla varmistettu. Täten pelaajia tullaan varmasti jatkossa nostamaan enemmänkin nuorten riveistä paikkaamaan edustuksen kapeaa materiaalia.

Järvenpäässä on viime aikoina tapahtunut muutoksia myös johtoportaassa, sillä manageri Juha Kuusiniemi sai tarpeekseen, kun järvenpääläisjohto ei hyväksynyt espoolaista Timo Blomqvistia joukkueen uudeksi valmentajaksi. KJT:n managerin paikalla jatkaakin nykyään Kari Jokineva.

Myös KJT:n valmennusportaassa on tapahtunut muutoksia, sillä joukkueen kakkosvalmentaja, Harri Nyman, vapautettiin tehtävistään sunnuntaina. Uutta kakkosvalmentajaa ei ole vielä nimetty, joten päävalmentaja Seppo Repo luotsaa joukkuettaan yksin Hokkia vastaan.

Hokki on ollut viime aikoina hurjassa vireessä: joukkue on hävinnyt joulutauon jälkeisistä kymmenestä ottelustaan vain yhden, lauantaina sarjajohtaja Mikkelin Jukureille. Sunnuntaina joukkue kuitenkin äityi hurjaan vireeseen kaataessaan Kiekko-Vantaan kotonaan 8-0-lukemin.

Joukkue on kuronut pudotuspeliviivaan jo turvallisen tuntuisen 6 pisteen eron, ja kun kajaanilaisten vauhdissa ei näy hiipumisen merkkejä, lienee pudotuspelipaikka jo lähes varma. Jos/kun joukkue pudotuspeleihin pääsee, se voi olla todella yllätysaltis ja valmis kaatamaan jopa sarjakärjessä kiekkoilevia joukkueita.

Vaikka maanantaina kajaanilaisten jaloissa saattaa jo painaa – onhan tämä jo Hokin kolmas peli yhtä monena päivänä – löytyy ilonaiheita sentään siitä, että joukkue saanee luistelutettua jäälle täydet neljä kentällistä. Kuumeesta toipunut tehohyökkääjä Sami Kaartinen mätti Kiekko-Vantaata vastaan tehot 2+1, ja Tsekin extraliigasta hankittu Martin Holykin teki debyyttinsä kajaanilaispaidassa jo sunnuntaina. Myös Janne Pesonen on jo vapautunut pelikiellostaan.

Murheita kajaanilaisten valmentajalle, Timo Meriläiselle, voi aiheuttaa lähinnä se, että tsekkiläinen työmyyrä, Zdenek Eichenmann, oli ainakin vielä sunnuntaina poissa joukkueen kokoonpanosta.

Joukkueiden kuntopuntarit osoittavat tällä hetkellä niin vastakkaisiin suuntiin, että KJT:n voitto olisi suuri yllätys. Järvenpääläisten voi olla hankala saada jalkojaan liikkeelle pitkän bussimatkan jälkeen, ja loistavasti torjunut kajaanilaisten veräjänvartija, Pasi Häkkinen, pitää huolen siitä, että keski-uusimaalaiset eivät voita ottelussa mitään ilmaiseksi. Mikäli Hokin kone lähtee vauhdilla käyntiin, voi joukkue jatkaa maali-iloitteluaan siitä, mihin se sunnuntaina jäi.

» Lähetä palautetta toimitukselle