Jatkuuko Hokin hurja vire?

MESTIS / Ennakko
Viikonlopun vieraspisteillään asemiaan playoff-taistossa vahvistanut Kajaanin Hokki saa keskiviikkona vieraakseen KalPan. Myös kuopiolaisten kurssi on vähitellen kääntymässä nousuun. Sairastupa on tyhjenemässä, ja KalPalla on alla kolme peräkkäistä voittoa.

Hokille viikonloppu oli menestyksekäs, sillä joukkue saalisti Vaasan ja Turun vaikeista vieraspeleistä peräti kolme pistettä. Tällä viikolla kajaanilaiset pääsevät jälleen kotihalliinsa, jossa he ovat olleet ikävä vastustaja kelle hyvänsä.

Hokin ylivoimainen tehomies Sami Kaartinen on sivussa keskiviikon koitoksesta, joten joukkueen hyökkäysteho on arvoitus. Hänen paikallaan ykkösketjussa pelaa viimekautinen luottomies Miikka Kuusela, joka ei tällä kaudella ole vielä aivan päässyt Mestis-vauhtiin. Ketjukaverit Zdenek Eichenmann ja Kimmo Happo saavat suuren vastuun maalinteosta.

Runkopelaajista on poissa myös pelikieltoa kärsivä Janne Pesonen. Kärpissä joulun alla pelanneen Jani Tuppuraisen paluu kuumesairauden jälkeen kokoonpanoon paikkaa kuitenkin ratkaisijarintaman aukkoja. Kuumeessa olleista pelaajista myös rivipuolustaja Jonne Hattunen on jälleen mukana. Hyökkääjä Teemu Juntunen on edelleen sivussa.

Alavireisesti kevätkauden aloittanut KalPa on voittanut jo kolme ottelua peräkkäin. Joukkue on tosin päässyt pelaamaan ottelut kotihallissaan, ja vastustajat ovat olleet alemman kastin joukkueita, joten vierasottelu Kajaanissa lienee voitto-otteluita hankalampi.

KalPan sairaslista venähti välillä pitkäksi, mutta nyt miehet alkavat jälleen olla pelikunnossa. KalPa-ikoni Veli-Pekka Pekkarinen ja toinen runkopuolustaja Juho Kuronen pääsevät tositoimiin Hokkia vastaan, ja myös vauhtikone Jarno Niinimäki on taas pelikunnossa. Sairaslistalla jatkaa enää keskushyökkääjä Antti Riekkinen.

Kuopiolaisketjuista on kovimmassa vireessä ollut viime kierroksilla kolmikko Marko Ahosilta – Vesa Reinikainen – Mikko Honkonen, joka iski lauantaina FPS:aa vastaan peräti viisi maalia. Ketju jatkaa samassa koostumuksessa myös Kajaanin ottelussa.

Illan ottelusta on odotettavissa tiukka. Hokki on mainioiden otteidensa ansiosta lievä ennakkosuosikki, mutta KalPan materiaali on laajempi ja tasaisempi.

» Lähetä palautetta toimitukselle