Huippuvahtien tasainen taisto

MESTIS / Ennakko
Maalinteko ei ole helppoa perjantai-illan ainokaisessa Mestis-kamppailussa, sillä vastakkain on kaksi sarjan eliittiin kuuluvaa maalivahtia. Pasi Häkkisen loistotorjuntojen myötä Hokki on noussut jo pudotuspelipaikalle, ja taas kerran Ahmoissa torjuva Sami Heinonen on kerännyt kehuja SM-liigastakin.

Kajaanin Hokin piti olla kotonaan vaikeasti voitettavissa, mutta seitsemästä ensimmäisestä kotipelistä täysi pistepotti jäi Kainuuseen vain kerran. Talven kylmetessä peli on kuitenkin loksahtanut kohdilleen, ja viimeisimpien seitsemän kotipelin aikana Hokki on hävinnyt ainoastaan Kiekko-Vantaalle.

Pieni suuri tekijä Hokin nousukiidossa on ollut kesken kauden joukkueeseen liittynyt maalivahti Pasi Häkkinen, joka on ollut viime peleissä erinomaisessa torjuntavireessä. Vuoden 2003 kainuulaiset aloittivat etelän viikonlopulla, jonka molemmat pelit Hokki voitti. FPS sai Häkkisen taakse kiekon vain kertaalleen, KJT ei sitäkään.

- Paikkaani pelaan joka pelissä täysillä, mutta onhan maalinsuulla helppo olla, kun kentällä pelaajat onnistuvat omalla tontillaan, Häkkinen toteaa.

Perjantaina Hokin tiivis puolustuspelaaminen joutuu tiukkaan testiin, kun Ahmat luisteluttaa kaukaloon sarjan tehokkaimman ketjun. Miikka Jäske, Juha-Pekka Loikas ja Jukka Penttinen ovat taiteilleet viidessä viimeisimmässä pelissä uskomattoman tuntuiset 43 tehopistettä. Edellisessä ottelussa flunssaisena pelannut keskushyökkääjä Loikaskin on pelikuntoinen, vaikka on alkuviikon lääkärin määräyksestä sivussa ollutkin.

- Haastamme Ahmat ilman mitään ongelmia, jos yllämme omaan, kurinalaiseen peliimme edelleenkin. Jos hyvinkääläisille antaa tilaa, se on pitelemätön joukkue, mutta Hokki pelaa tiivistä puolustus- ja keskialueen peliä – sillä sapluunalla Ahmatkin on vaikeuksissa, Hokin valmentaja Timo Meriläinen suunnittelee ennustaen tasaista ottelua.

Viime viikonloppuna Hokki joutui pelaamaan Järvenpäässä vain kahdeksalla hyökkääjällä, mutta sairaslista on lyhentynyt, ja joukkue saa kokoonpanonsa kasaan viikonlopuksi.

Ahmat matkaa Kajaaniin neljällä hyökkäysketjulla ja kolmella pakkiparilla. Puolustuksen johtohahmo Olli Korkeavuori on HPK:n mukana, mutta maalinsuulle Ahmoilla on asettaa SM-liigasta ainakin toistaiseksi Ahmoihin palaava Sami Heinonen. Tapparan laitahyökkääjä Petri Koskinen pelannee Ahmoissa tammikuun loppuun, mahdollisesti kevääseen saakka.

Ottelut jatkuvat molempien joukkueiden osalta jo heti seuraavana päivänä. Hokki saa lauantaivieraakseen sarjajohtaja KooKoon, ja Ahmat kohtaa paluumatkallaan KalPan Kuopiossa. Sen jälkeen Ahmat ja KooKoo palaavatkin kilpaa etelään valmistumaan keskinäiseen tv-otteluunsa, joka pelataan maanantaina Hyvinkäällä.

» Lähetä palautetta toimitukselle