Jatkuvatko maalijuhlat?

MESTIS / Ennakko
Kokkolassa on viime otteluissa nähty maaleja koko rahan edestä. Kotijoukkue on kahdessa viime ottelussaan iskenyt 15 osumaa. Seuraavana Hermeksen pysäyttämistä saapuu koettamaan KooKoon niukasti voittanut Mikkelin Jukurit.

Jukurit ja Hermes ovat kohdanneet tällä kaudella jo kerran. Lokakuussa pelatun ottelun Jukurit vei nimiinsä kotiareenallaan lukemin 3-1. Jukurit oli edellisessä kohtaamisessa selvästi niskan päällä, mutta lopussa Hermekselläkin oli omat paikkansa. Tällä kertaa Hermeksellä on kotietu puolellaan.

Hermes iskussa

Kokkolalaisjoukkue on pelannut vahvan alkukauden. Ennen illan ottelua Hermes on sarjassa kolmantena, kolmen pisteen päässä toisena olevasta Jukureista. Viimeisimmät kaksi ottelua ovat olleet vahvaa osoitusta joukkueen kyvyistä, vaikka Ahmoja vastaan omissakin ropisi peräti kuudesti. Pohjanmaan derbyssä tullut vakuuttava 6-0-voitto on nostanut joukkueen itseluottamuksen huippuunsa.

Ahmoja vastaan kokkolalaispuolustus oli hieman hakoteillä, mistä kielivät kuusi takaiskumaalia. Pääosin ovat takalinjat olleet kokkolalaisilla hyvällä mallilla. Maalivahtitilanne on Hermeksellä myöskin melko hyvä, Vesa Lahtonen on hyvä aisapari yhdessä läpimurtokauttaan pelaavan nuoren Miika Wiikmanin kanssa. Lahtonen ei paluuottelussaan vielä vakuuttanut, joten Jukureita vastaan tolppien väliin asettunee Wiikman.

Hermeksen hyökkäys on ollut tehokas. Nuoria leijonia vastaan pelattua ottelua lukuunottamatta viime aikoina on kokkolalaisjoukkue päässyt hyvin maalien makuun, viimeisimpänä 9 kiekkoa Ahmojen reppuun. Hermeksellä on kelpo hyökkääjiä neljään ketjuun, etulinjan materiaali ei juurikaan häviä Jukureille. Vertailun vuoksi Jukureiden paras maalintekijä Tomi Lindfors on iskenyt kahdeksan maalia, Hermeksellä on kolme yhdeksän maalin miestä.

Jukurit virhealttiina

Jukurit onnistui saavuttamaan voiton KooKoosta, vaikka peli menikin jännittäväksi. Lopun lipsahdus heittää

pienen kysymysmerkin Jukureiden ylle, rankaiseeko Hermes virheistä tehokkaammin? Maalissa pelannut Mikko Strömberg oli myös ajoittain epävarma. Jukureiden edellinen vierailu Pohjanmaalla tuotti varsinaisen teurastuksen, mutta tällä kertaa tuskin nähdään samanlaisia lukemia.

Jukurit on pelannut viime ottelut tasaisesti, yksittäisiä pelaajia ei erityisemmin ole noussut esiin. Puolustuksessa Teppo Tuomanen on nostanut tasoaan huomattavasti. Esa Saksinen pelasi KooKoota vastaan parhaan ottelunsa jukuripaidassa. Lainassa oleva Jussi Timonen osoitti olevansa mies paikallaan hoitamalla oman tonttinsa varmasti. Matti Kuusiston olkapäävamma osoittautui ennakoitua lievemmäksi ja mies pelasi jo torstaina. Kuusiston pelaaminen on tärkeää Jukureille, sillä hän on toistaiseksi ollut selvästi tärkein kiekollinen puolustaja.

Hyökkäysketjuissa ehdoton yllättäjä on ollut Aku Joki-Erkkilä. Vaisusti esiintynyt laitahyökkääjä on osunut kahdessa viime ottelussa. Samoin Tomi Lindfors päätti kuivan kautensa voittomaaliin torstain ottelussa. Jani Väänänen sen sijaan on vaeltanut viime ottelunsa pimeässä yössä, taiturimainen hyökkääjä on kadonnut vahvan alun jälkeen kuvasta täysin. Onko nyt aika herätä? Ratkaisijoita vierailijankin riveistä löytyy, joten varuillaan viikinkipaitojen kanssa saa olla jos pisteitä mielii saada.

Jälleen kerran: tasainen kamppailu luvassa

Illan väännöstä on jälleen kerran lupa odottaa tasaista vääntöä. Hermes tuskin yltyy kolmatta kertaa peräkkäin suuriin maalijuhliin, jos Jukurit on pitkän matkan jälkeen hereillä. Yksi tarkkailtava kohde on ylivoimapeli. Torstaina KooKoo pääsi yrittämään kahdenkin miehen ylivoimalla, mutta Jukureiden alivoima pysyi hyvin koossa. Löytääkö Hermes aseet tiiviin jukuripakan murtamiseen? Vierasjoukkueen ylivoimapeli kärsii laukausten heikosta laadusta, usein laukaukset paukkuvat ohi tai maski jää puuttumaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle