Tasaisten lähtökohtien taisto Kokkolassa

MESTIS / Ennakko
Hermes ja Jokipojat jatkavat jälleen tiukkoja vääntöjään.
Mestiksen keskikastissa tasapisteissä majailevat Hermes ja Jokipojat iskevät yhteen keskiviikkona. Joukkueiden molemmat tämän kauden aiemmat kamppailut on ratkottu vasta jatkoajalla, joten myös kolmannesta kamppailusta voi ennustaa tasaista.

Hermes ja Jokipojat kohtasivat ensi kerran tällä kaudella Joensuussa syyskuun lopulla, jolloin kokkolalaiset korjasivat 2−3-voiton Joonas Huovisen jatkoaikamaalilla. Joulukuun alussa Jokipojat kävi vuorostaan ryöstöretkellä Kokkolassa. Tuolloin Nico Friman iski jatkoajalla 1−2-voittomaalin.

Mestiksen sarjataulukossa keskivaiheilla on tällä hetkellä erittäin tasaista, sillä kolmannen ja yhdeksännen sijan välinen piste-ero on seitsemän pistettä. Hermes ja Jokipojat majailevat 48 pisteellään sijoilla viisi ja kuusi.

Jatkaako Hermes nousuvirettään?

Kotijoukkue Hermeksellä on viime aikoina kulkenut mukavasti. Kokkolalaiset olivat aiemmin jo seitsemän ottelun tappioputkessa, mutta sen katkaistuaan joukkue on voittanut neljä ottelua viidestä viime kamppailustaan.

Joukkue kadotti tappioputkessaan hetkeksi alkukauden tulivoimansa, mutta maalintekotehokkuus on löytynyt jälleen ykkössentteri Mikko Virtasen johdolla. Edellisessä ottelussaan Hermes kaatoi kotikaukalossaan KeuPan jatkoajalla 3−2.

− Jatketaan siitä, mihin viime pelissä jatkoajalla jäätiin, eli saataisiin mieli ja jalka mukaan heti ensimmäisestä vaihdosta alkaen, loi toiveita ottelun kulusta Hermeksen pääluotsi Antti Karhula seuran verkkosivuilla.

Mikael Edelmann pelannee ottelussa kotijoukkueen maalilla, ja uutena puolustajana joukkueeseen liittyy Sport-laina Juho Laitamäki. Hyökkäysosastolta Huovinen sekä Antti Paavilainen ovat varmuudella sivussa.

Myllyniemi tukkimaan joensuulaisten maalinsuuta

Jokipojat onnistui katkaisemaan heikommin menneen vaiheensa otettuaan viime perjantaina komean 6−2-kotivoiton Heinolan Peliitoista. Kyseisessä ottelussa joukkueelta löytyi kauan kaivattua sitkeyttä, sillä joukkue ei lamaantunut, vaikka heinolalaiset tulivat kahden maalin takaa tasoihin.

Joukkueen toiveena on saada onnistumisten kautta uusia onnistumisia myös keskiviikkoiseen vierasotteluun. Ärjyluotsi Ari Aaltonen pohti asiaa verkkolehti Mehtimäkeläisessä.

− Se on joskus niin pienestä kiinni. Kun saat muutamia onnistumisia ja sitä kautta itseluottamusta, niin se nostaa kaikkea.

Onnistumisia tukemaan saapuu maalivahti Jere Myllyniemi viikon mittaisella sopimuksella, ja hänen odotetaan pelaavan Kokkolassa, sillä ykkösvahti Samuel Jukuri tuskin on pelikunnossa. Muutoin Jokipoikien sairastupa on Ossi Pellistä lukuun ottamatta tällä hetkellä tyhjä.

Seuraa Heitä

Mikko Virtanen #38 |

Keskushyökkääjä

Neljässä viime ottelussa tehot 4+4 hurjastellut Virtanen on tärkeä palanen Hermeksen kelkan kääntymisessä. Tehoileeko sentteri jälleen keskiviikkona?

Jere Myllyniemi #58 |

Maalivahti

Siivittääkö Liigassa erittäin rutinoitunut maalivahti ärjypaidat voittoon vieraskaukalossa?

» Lähetä palautetta toimitukselle