Jatkaako Hermes voittoputkeaan espoolaisten kustannuksella?

MESTIS / Ennakko
Hermes saa vieraita varjojen mailla vaeltavan Espoo Unitedin.
Lauantai-illassa Kokkolassa iskevät yhteen kotijoukkue Hermes ja Espoo United. Aiemmin joukkueet mittelivät marraskuun lopulla Espoossa, jolloin kotijoukkue oli parempi luvuin 6-3.

Espoo Unitedin viikon viimeisessä ottelussa, se matkustaa Kokkolaan Hermeksen vieraaksi. Hermes pelasi edellisen kerran saman viikon keskiviikkona, jolloin se kohtasi LeKin Lempäälässä. Hermes voitti ottelun maalein 5-3. Ottelu oli varsin tasainen ja vauhdikas.

Espoolaisilla on menossa varsinainen härkäviikko, sillä illan ottelu on viikon kolmas ja ensimmäinen vierasottelu. Edellisen ottelun United pelasi edellisenä päivänä, jolloin se kohtasi IPK:n kotonaan.

Kokkolalaiset lähtivät keskiviikon otteluun vajaamiehisenä, mutta se ei menoa haitannut, kun Hermes siirtyi ensimmäisessä erässä johtoon. Ensimmäinen erä oli varsin vauhdikasta kiekkoa ja tilanteita tuli paljon, lähinnä mentiin vauhdilla päästä päähän.

Ottelun toinen erä alkoi yhtä vauhdikkaasti, mutta loistavat maalintekopaikat loistivat poissaolollaan. Ottelun yksi ratkaisupisteistä oli tilanne, jossa Hermeksen Kristian Kangas vei kokkolalaiset kahden maalin karkumatkalle.

Hermeksen muita maalintekijöitä LeKi-ottelussa olivat Antti Paavilainen, Joonas Huovinen, Saku Kivinen ja Mikko Virtanen. Hermeksen maalilla torjui Juraj Holly, joka kirjautti ottelussa yhteensä 29 torjuntaa.

Vihdoin Espoo United palaa voittojen tielle?

Kun Hermes luistelee Kokkolan hallin jäälle hyvin levänneenä, saapuvat espoolaiset otteluun eilen pelanneena.

Perjantaina espoolaiset kohtasivat kotiareenallaan IPK:n, ottelu eteni aina jatkoajalle saakka, jossa iisalmelaiset onnistuivat tekemään ratkaisumaalin. Ottelu päättyi siis iisalmelaisten hyväksi 3-2. Ottelu oli varsin tasainen ja vauhdikas.

Espoolaisten suurin ongelma koko alkukauden ajan on ollut jäähyily, perjantaisessa ottelussa espoolaisille tuomittiin ottelussa yhteensä 26 rangaistusminuuttia. Ajassa 50.14 Unitedin Jesse Väkelälle tuomittiin 20 minuutin pelirangaistus, syynä sopimaton käytös tuomaristoa kohtaan. Jää nähtäväksi, seuraako tilanteesta Väkelälle lisäseuraamuksia.

Espoolaisten maaleista vastasivat nuori hyökkääjä Emil Oksanen ja Nicolas Wuolle. Oksasen maali syntyi kahden miehen ylivoimalla. Espoolaisten maalissa torjui lainamaalivahti Rasmus Rinne. On odotettavissa, että illan ottelussa torjuntavuoron saa Samuli Rasilainen.

Muutamassa viime edellisessä ottelussa espoolaiset ovat lähteneet varsin lepsusti, joten ensi minuutit ovat olleet äärimmäisen vaikeita.

Vaikka eilisestä ottelusta kotiin tuomisena oli yksi sarjapiste, espoolaisilla on silti tekemistä, jotta pudotuspelipaikka irtoaa.

Seuraa Heitä

Mikko Virtanen #38 |

Keskushyökkääjä

Onnistui LeKiä vastaan maalinteossa, jatkaako myös Unitedia vastaan maalitehtailua?

Emil Oksanen #2 |

Laitahyökkääjä

On ollut espoolaisten harvoja valopilkkuja, onnistui eilisessä ottelussa maalinteossa ja on muutenkin pelannut vahvasti. Jatkaako myös lauantaina pistetehtailua?

» Lähetä palautetta toimitukselle