Saako FPS pelinsä kulkemaan?

MESTIS / Ennakko

Forssassa kohtaavat kaksi perinteikästä divariseuraa, kun alakanttiin kautensa aloittanut FPS saa vieraakseen KooKoon. Viime peleissä kumpikin joukkue on kärsinyt tehottomuudesta. Kotijoukkue on jäänyt yhteen maaliin viimeisissä neljässä pelissään. KooKoo on onnistunut paremmin, vaikka onkin tuhlannut tekopaikkoja.

Forssalaishyökkäystä heikentää entisestään Andrei Makrovin pelikielto, joka pitää miehen sivussa vielä kahden pelin ajan. Tosin, joukkue vahvistui ennen sarjataukoa, kun konkarihyökkääjä Jussi Eloranta keskeytti eläkepäivänsä ja palasi vihreäpaitoihin. Tapparan Ville Hämäläinen ja HPK:n Juhamatti Yli-Junnila täydentävät yhä FPS:n rivejä.

Forssalaisryhmää vahvistavat HIFK:n juniori-ikäisistä pelimiehistä lainasopimuksella puolustajat Antti Lamberg sekä Joni Purola. Hyökkäyskalustoa KooKoota vastaan tukevat Arttu Luttinen sekä Eetu Holma.

Maalinteossa joukkueet ovat onnistuneet kauden aikana suunnilleen yhtä hyvin: KooKoo on sytyttänyt punavalon palmaan 55 kertaa, FPS 52. Suurimmat erot sarjanelosen ja -kymmenennen välillä löytyvät päästettyjen maalien määrästä sekä ylivoimapelistä. Forssalaiset ovat päästäneet 72 maalia, huonompaan on pystynyt vain jumbo UJK. KooKoo taasen on päästänyt omiin toiseksi vähiten maaleja sarjassa: 40.

Myös ylivioman tehottomuudessa FPS:n edelle menee vain UJK. Keskimäärin joka kymmenes kerta onnistunut pakkopeli on tuottanut tällä kaudella kotijoukkueelle vain yhdeksän maalia. Viimeisestä kahdestakymmenestä ylivoimatilanteesta FPS on pystynyt käyttämään hyväkseen vain yhden. KooKoo on ollut tuplasti tehokkaampi, joten keskimäärin yli kymmenen minuuttia enemmän per peli rangaistuspenkkiä kuluttaneen FPS:n ei paranisi jäähyjä montaa ottaa.

Maalivahtitilanne on kummallakin joukkueella mielenkiintoinen. KooKoolta ovat loukkaantuneina sekä Carl Grahn että Sami Heikkinen, joten joukkue joutui hankkimaan tuuraavan vahdin. Tapparan nuori Sasu Hovi pelasikin joukkueen mukana jo keskiviikon voitokkaassa Hermes-kamppailussa. Ennen kauden alkua forssalaisten ykkösmaalivahdiksi kaavailtu Pasi Keinänen puolestaan ei ole vakuuttanut otteillaan, ja onkin vähitellen menettänyt ykköstorjujan paikan nuorelle Juha-Matti Taposelle. Keinäsen pelatessa FPS on pystynyt tällä kaudella ottamaan vain yhden voiton.

Fanibussi Forssaan lähtee Kouvolan linja-autoasemalta klo 14.00. Matkan hinta on 15 euroa (sisältää lipun). Lisätietoja KooKoon toimistolta.

» Lähetä palautetta toimitukselle