Jouluruuat sulatellut turkulaisjoukkue haastamaan Espoo Unitedia

MESTIS / Ennakko
Espoo Unitedin ja TUTOn väliset kamppailut ovat olleet erittäin tasaväkisiä.
Kuva © Petteri Äikäs
Perjantai-illan Mestis-ottelussa kohtaavat Espoo United ja TUTO Turusta. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat marraskuun puolivälissä Espoossa, jolloin espoolaiset voittivat luvuin 3-2 voittomaalikilpailun jälkeen.

Illan otteluun joukkueet lähtevät varsin eri lähtökohdista, sillä United löytyy sarjataulukosta aivan häntäpäästä sijalta kaksitoista ja vierailija TUTO taasen aivan kärjen tuntumasta sijalta kaksi.

Viikon toisessa ottelussaan Espoo United saa vieraita Turusta. Turkulaiset pelaavat viikon ensimmäisen ottelunsa, kun taas Espoo United pelasi edellisen kerran keskiviikkona. Silloin se kohtasi Peliitat Heinolassa. Heinolalaiset voittivat ottelun vasta jatkoajalla luvuin 3-2, kotiin tuomisena siis yksi sarjapiste.

Edellisen ottelun onnistujia olivat kaksi maalia iskenyt Markus Piispanen ja loukkaantumisen jäljiltä kaukaloon palannut espoolaisten maalivahti Rasmus Tirronen.

Otteluun espoolaiset saivat varsin hyvän alun, sillä Piispanen vei vierailijat johtoon, kun oli pelattu vain reilu puoli minuuttia. United hallitsi ensimmäistä erää täysin, eikä päästänyt heinolalaisia parhaimmille maalipaikoille.

Kamppailun lopussa espoolaiset hakivat tasoitusta ilman maalivahtia, joka tuotti lopulta toivotun tuloksen, sillä pelikelloon jäi vain kahdeksan sekuntia, kun kiekko oli toisen kerran heinolalaisten maalissa.

Tirronen palasi edelliseen otteluun espoolaisten maalinsuulle, kolmen viikon huilin jälkeen sekä hän oli tyytyväinen koko joukkueen pirteään esitykseen.

− Ihan mukava paluu kaukaloon. Peli ei ollut ihan hävinnyt itseltä tauon aikana, joten ihan hyvä peli oli omalta sekä joukkueen osalta. Paras peli pitkästä aikaa koko joukkueelta, mutta harmittaa tietysti tuo lopputulos. Saatiin kuitenkin piste matkaan ja oikeaan suuntaa taas liikutaan joukkueena.

− Pitää olla peliesitykseen tyytyväinen, mutta harmittaahan tuo tappio siinä samalla, Tirronen jatkaa.

Viimeisimmässä keskinäisessä kohtaamisessa turkulaisten Kalle Moisio taklasi Espoo Unitedin Sebastian Mobergia selkään, jonka seurauksena puolustaja myös loukkaantui. Moberg palasi keskiviikkona pelaavaan kokoonpanoon, joten saa nähdä onko heidän välillään ottelussa ylimääräistä tunnetta.

Hyvää puolustuspelaamista ja pieniä maalinteko-ongelmia

Illan vastustaja on saanut levätä varsin hyvin, sillä tämä on sen viikon ensimmäinen ottelu. Vierailijat tulevat valmiimpana haastamaan kotijoukkuetta, joka on esittänyt varsin vaihtelevasti viime aikoina.

Näin turkulaisten puolustaja Samu Suominen kommentoi paluuta takaisin arkeen ja tulevaa ottelua TUTOn omassa ennakossa.

− Tuoreilla fiiliksillä ja hyvin levänneenä lähdetään tauon jälkeen pelaamaan. Hienoa oli taas päästä koppiin ja nähdä joukkuelaisia sekä päästä arkisiin asioihin kiinni.

− Jatketaan samalla tavalla jokapäiväistä tekemistä ja pysytään keskittyneinä, sillä pelit ei tässä vaiheessa ainakaan yhtään kevene, jatkaa Suominen.

Vierailijat lähtevät illan otteluun selvänä ennakkosuosikkina, sillä joukkue on napsinut kuusi voittoa viimeisestä seitsemästä ottelusta. Turkulaiset ovat kärsineet hieman maalinteko-ongelmista, ennen joulutaukoa turkulaiset iskivät suurimman osan maaleista vasta viimeisessä erässä, vaikka hallitsikin ottelua.

Puolustuspelaaminen turkulaisilla on ollut varsin hyvällä tasolla jo pitkän aikaa.

Ratkaisupaikat

Vaikka vierailijat lähtevätkin illan kamppailuun pienoisena ennakkosuosikkina, ei se silti voi tulla Espooseen täysin takki auki, sillä illan kotijoukkue on voittanut kolmesta keskinäisestä kohtaamisesta kaksi. Kaikki kolme ottelua on päättynyt vain yhden maalin erolla, joten on odotettavissa, ettei tästäkään ottelusta tule hurjaa maali-ilottelua vaan tasainen ja hyvätasoinen kamppailu.

Maalivahtipelaaminen on isossa roolissa, sillä jo Heinolassa Tirronen osoitti olevansa loukkaantumisen jäljiltä varmassa torjuntakunnossa. Ennen joulutaukoa turkulaisten maalinsuulla torjui nuori Julius Pohjanoksa, joka tuli paikkaamaan nuorten MM-kisoissa Kanadassa tällä hetkellä olevaa Karolus Kaarlehtoa. 

Voi olla hyvin mahdollista, että nuorukainen torjuu myös Espoossa tai sitten kehiin hyppää kokenut maalivahti Kristian Järvinen

Seuraa Heitä

Markus Piispanen #18 |

Laitahyökkääjä

Iski Heinolassa kaksi maalia ja hänelle siunaantui lukuisia maalintekopaikkoja. Jatkaako kotijäällä pistetehtailuaan?

Aki Juusela #61 |

Laitahyökkääjä

Iski edellisessä ottelussa Jokipoikia vastaan kaksi maalia. Ohittaako illan ottelussa espoolaisten maalia vartioivan Tirrosen?

» Lähetä palautetta toimitukselle