Voitosta sisuuntunut espoolaisryhmä saa vieraita saukkopaidoista

MESTIS / Ennakko
Espoo Unitedin ja LeKin kohtaamiset ovat olleet erittäin vauhdikkaita.
Kuva © Petteri Äikäs
Espoon keskiviikko illassa kotijoukkue Espoo United saa vieraita Lempäälästä. Sarjataulukosta LeKi löytyy sijalta yhdeksän, ja se on tienannut 43 pistettä. Espoolaiset ovat vain kaksi sijoitusta alempaa ja kahdeksan pistettä vähemmän tienanneena.

Molemmat joukkueet pelasivat edelliset ottelunsa viime perjantaina. Espoolaiset saivat vieraita Turusta ja hoitivat tärkeät kolme pistettä maalein 2-1. Espoossa ottelua seurasi paikan päällä yli kolme tuhatta silmäparia. Lempääläläiset taas voittivat omassaan Kiekko-Vantaan kotonaan luvuin 5-4.

Espoolaiset kohtasivat omassa ottelussaan TUTOn, ja ottelu oli varsin tasainen ja vauhdikas. Ensimmäisen erän kotijoukkue hallitsi ottelua täysin, mutta erätauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa. Kaikki Espoo Unitedin ja TUTOn väliset ottelut ovat päättyneet yhden maalin erolla, niin kuin myös tämäkin.

Viime perjantaina espoolaiset katkaisivat vihdoin kahdeksaan otteluun venyneen tappioputkensa, voitto irtosi varsin hyvällä ja energisellä pelillä. Espoolaisten maaleista vastasivat nuoret hyökkääjät Olli Iisakka ja Emil Oksanen.

Näin edellisessä ottelussa ratkaisumaalin ylivoimalla tehnyt Oksanen kommentoi illan ottelua joukkueen omilla nettisivuilla.

− Varmaan aika samantapainen peli tulossa kuin edellinen TUTO-peli: kova ja suhteellisen fyysinen kamppailu. Kaikki nämä pelit, mitä tässä on jäljellä niin ovat todella isoja pelejä meille, kun kamppaillaan voitoista ja siitä, että päästäisiin pudotuspeleihin.

− Odotan meiltä taistelevaa ilmettä ja olisi todella tärkeää ottaa kolme pinnaa, nuori hyökkääjä jatkaa.

Joulutauon jälkeen Unitedin peli on näyttänyt hyvältä ja Oksasen mukaan tappioputken katkaiseminen toi itseluottamusta koko joukkueelle.

−Raimo Summanen on tuonut omalla kokemuksellaan lisää peliimme. Nyt vielä, kun saatiin voitto perjantaina, niin on varmasti hyvä itseluottamus koko jengillä, ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Mistä vastuunkantoa saukkopaitojen kokoonpanosta?

LeKin ja Kiekko-Vantaan välisessä ottelussa molemmat joukkueet iskivät tasaisesti maaleja kahden erän verran. Viimeisessä erässä maaleja tehtailtiin kahden maalin ryppäissä niin kutsuttuna köydenvetona, kunnes lempääläläisten Vilho Virmavirta iski tarvittavan voittomaalin ja kolme pistettä kotijoukkueelle.

− Olen todella tyytyväinen tästä voitosta. Olimme ottava osapuoli alussa, mutta lopulta olimme tuon verran parempia ottelussa. Sellaiset jätkät saivat onnistumisia, joille ne todella soi, iloitsi LeKin päävalmentaja Miikka Kuusela ottelun jälkeen.

LeKin Matias Haaranen iski ottelussa kauden kaksi ensimmäistä maalia, samoin Ismo Nikkinen onnistui tekemään kauden ensimmäisen maalinsa.

Saukkopaitojen pelillinen ilme heilahtelee pelistä toiseen, ja vastuunkantoa tulisi löytää jostain lisää. Tosin kärkipelaajat väläyttelevät silloin tällöin. Kotijoukkueen maalinsuulla torjuva Christian Heljanko on pääosin torjunut hyvin, mutta toisinaan saattaa ohi mennä muutama helpohko maali. Pääosin viime pelissä joukkueen ilme oli hyvä ja positiivinen.

Seuraa Heitä

Emil Oksanen #2 |

Laitahyökkääjä

Edellisessä ottelussa onnistui maalin teossa ja muutenkin esitti kypsää peliä kaikin puolin. Jatkaako siitä mihin jäi?

Matias Haaranen # |

Puolustaja

Onnistui Kiekko-Vantaata vastaan maalinteossa kahdesti, jatkuuko pistetehtailu myös Espoossa vai vetääkö espoolaisten maalissa torjuva Rasmus Tirronen pidemmän korren?

» Lähetä palautetta toimitukselle