Nälkämaan miehet kiertueelle

MESTIS / Ennakko
Sarjanousija Kajaanin Hokki pelaa lauantaina ensimmäisen Kuopion eteläpuolisen Mestis-pelinsä. Voitto olisi tarpeen kolmen perättäisen tappion jälkeen, mutta sama on kotijoukkue Ahmojenkin tilanne: alla on kolme niukkaa tappiota.

Hokin otteluohjelma on Kajaanin pohjoisen sijainnin takia hieman muista joukkueista poikkeava. Kun muilla on takana jo kuusi ottelukierrosta, on Hokki pelannut vasta neljästi. Tulevina viikonloppuina kainuulaisten vierasvire testataan tosissaan. Ahmojen jälkeen Hokki matkaa FPS:n vieraaksi, ja seuraavana viikonloppuna joukkue kohtaa perätysten Kiekko-Vantaan ja KJT:n.

Etukäteen vaikeasti arvioitavana pidetyn Hokin alku Mestiksessä on ollut odotettua vaisumpi. Avauskierroksella taisteltu jatkoaikavoitto Sportista on jäänyt ainoaksi voitoksi, ja sijoitus sarjataulukossa on toiseksi viimeinen. Seuraavat ottelut ovat nälkämaan miehille erittäin tärkeitä, sillä seuraavista seitsemästä ottelusta kuusi on vieraissa. Reissaaminen voi käydä raskaaksi, jos pistetili ei ala kasvamaan.

Hienoinen pettymys on ollut Hokin oululaislähtöinen ykkösketju, jossa Antti Karhulan (0+3) laidoilla hyökkäävät Janne Pesonen (2+1) ja Harri Korpela (0+1). Ketju on tehotilastossa selvästi pakkasen puolella. Alkukauden pirtein hyökkääjä onkin ollut Mestis-kiertolainen Sami Kaartinen (4+1).

Viime keväänä Ahmoissakin pistäytynyt Teemu Juntunen on toistaiseksi ilman tehopisteitä. Hyvinkääläisille tuttu on myös Hokin kakkosvalmentaja Vladimir Kolek, joka puolusti ahmapaidassa seuran ensimmäiselle divarikaudella. Viime kaudella kokenut Kolek oli Hokin avainpuolustajia joukkueen varmistaessa sarjanousunsa.

Ahmoilla olisi Hokin tavoin ns. pakkovoiton paikka, sillä joukkue on iloisen alun jälkeen kärsinyt kolme niukkaa tappiota perätysten. Vieraspelit ovat olleet lupauksia antavia, sillä Ahmat on jopa voittanut yhteenlasketun laukaisutilaston Hermes-, TuTo- ja Sport-otteluista, mutta kotipelit ovat olleet tahmeita. Mittariksi kelpaamatonta UJK-peliä lukuunottamatta onnistunut kotisuoritus antaa toistaiseksi odottaa itseään.

Onnistuneen erikoistilannepelaamisen myötä Ahmojen hyökkäyspeli on ollut erinomaisessa iskussa etenkin Juha-Pekka Loikaksen ja Janne Lehtisen johtamien ketjujen osalta. Pidemmän päälle tukea tarvittaisiin hiljalleen myös kolmosen Jan Erikssonilta, Joni Hakoselta ja Lauri Tukoselta, joilla kaikilla maalitili on vielä avaamatta. Suurimmat ongelmat ovat kuitenkin olleet oman pään pelissä, ja Patrick Machreichin taso maalilla on heilahdellut liikaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle