BOS - CBJ 2.00
STL - DAL 4.30

Mestis-kierros: Kolmanneksi viimeisellä kierroksella kaikki vielä auki

MESTIS / Kierrosennakko
Mestiksen runkosarja lähenee uhkaavasti loppuaan. Perjantaina, kolmanneksi viimeisellä kierroksella, panosta on etenkin pudotuspeliviivan tuntumassa. Viikonloppuna on tarjolla paljon tärkeitä pisteitä.

Perjantain kierroksella Turussa mittelöivät TUTO ja SaPKo, Kokkolassa Hermes isännöi Espoo Unitedia, Peliitat matkaa Imatralle Ketterän kovaan kotikaukaloon ja Iisalmessa IPK ja LeKi taistelevat kovista pisteistä.

Miltei kaikissa kolmanneksi viimeisen kierroksen otteluissa on yksi yhteinen tekijä: kaikki on vielä auki.

Espoo United ahtaalla − Hermes jaksaa taistella

Pudotuspeliviivalla keikkuvalla Espoo Unitedilla on kaikki vielä auki: takana niskaan hengittää pudotuspelipaikkaa hamuava IPK ja edellä omasta paikastaan tiukasti kiinni pitää LeKi. Karsintauhan alla oleva Hermes on puolestaan pakkovoittojen edessä.

Vaikka Hermekseltä kaikki toivo pudotuspeleistä onkin mennyt, jaksaa joukkue silti taistella. Keskiviikon kierroksella kokkolalaiset taistelivat vajaalla miehistöllä ja tämä sama taisteluilme olisi hyvä säilyttää viimeistenkin pelien ajan.

Viimeisissä otteluissaan kokkolalaispoppoo tosin taistelee enää vain suorasta sarjassa säilymisestä. Matkaa yhdeksäntenä olevaan IPK:hon on kymmenen pisteen verran, joten iisalmelaisille Hermeksestä ei enää ole haastajaa. Sitä vastoin RoKin kanssa on vielä kovat pelissä: Hermeksen on pakko voittaa kaikki tulevat ottelunsa, mutta suora säilyminen on kiinni myös RoKin menestyksestä.

Kahdeksantena oleva United on varsin ahtaalla omalla tontillaan. Takana pisteen päässä on IPK ja edellä pisteen päässä porskuttaa LeKi. Kaikilla kolmella on vielä perjantain kierroksen lisäksi kaksi ottelua pelattavana. Tilanne pudotuspeliviivalla on siis vielä täysin auki.

Espoolaisvieraan murheena ovat viime aikoina olleet rikkonaiset esiintymiset. Kokonaiseen vahvaan 60 minuutin esitykseen United ei ole päässyt ja etenkin toiset erät ovat olleet hankalia. Panosta on kuitenkin paljon myös espoolaisleirissä, joten täysi keskittyminen on ainoa vaihtoehto.

IPK
2 - 1

Iisalmessa panoksena viimeiset pudotuspelipaikat

Kierroksen kiihkein kamppailu käydään Iisalmessa, sillä sekä IPK että LeKi taistelevat viimeisistä pudotuspelipaikoista. Tällä hetkellä lempääläläiset ovat tilanteessa niskan päällä.

Voiton sattuessa perjantaina kohdalle, on IPK:lla vielä täydet mahdollisuudet pudotuspelipaikkaan. Iisalmelaisten on kuitenkin skarpattava, jotta runkosarjan viimeiset pelit menevät nappiin. Keskiviikkona Jokipoikia vastaan IPK:lla oli kaikki mahdollisuudet saada kolmenkin pisteen potti, mutta ote peliin ei ollut tarpeeksi kova.

Parin pisteen etumatkassa viilettävä LeKi osaa todella pistää hanttiin. Keskiviikkona lempääläläisten onnistui pistää tiukoille sarjan kärkipäässä majaileva SaPKo. Paineistus ja puolustus on LeKin juttu, minkä vuoksi IPK:n olisi hyvä pitää oma pelinsä kasassa paineenkin alla.

Perjantain kierroksen jälkeen molemmilla joukkueilla on vielä kaksi ottelua pelattavana eli tässäkin tilanteessa paljon on vielä auki.

Tilastot

Edelliset ottelut

IPK

15.03
Jokipojat - IPK
1 - 4
09.03
TUTO - IPK
7 - 1

LeKi

10.04
LeKi - KeuPa HT
5 - 8
06.04
LeKi - KeuPa HT
3 - 2
1 - 2

Turkulaiset kotiedun perässä

Turussa pelataan perjantaina merkittävistä asioista: sarjan toisella sijalla oleva SaPKo kyttää vielä runkosarjan voittoa ja TUTOlla puolestaan olisi vielä kotietuun saumaa.

TUTOlla on perjantaina edessään pieni kasvojenpesun paikka kotiyleisönsä edessä, sillä viimeisin kotipeli Jokipoikia vastaan päättyi rumiin 6-1-lukemiin. Turkulaiset ryhdistäytyivät kuitenkin hienosti keskiviikon kierroksella ottaen sarjakärki KeuPasta komean 5-2-vierasvoiton.

SaPKo puolestaan lähtee viikon toiseen otteluun tappio niskassaan, kun keskiviikkona LeKi tyrmäsi pässipaidat 4-3-jatkoaikavoitollaan. Vaikka etenkin päätöserässä SaPKolla oli mahdollisuuksia voittoon, pisti LeKi hyvin kampoihin puolustaen ja paineistaen mallikkaasti.

Perjantai-illan turkulaisisännällä on käsillään runkosarjan toiseksi viimeinen ottelu ja sen piste-ero neljäntenä olevaan K-Vantaaseen on vain kolme pistettä. Vantaalaisilla kotietu on omissa käsissä, mutta TUTOlla on hyvät mahdollisuudet vielä ohittaa lohipaidat tasapisteissäkin maalieron turvin.

Vahvasti esiintyneellä SaPKolla ei enää runkosarjan loppupuolella ole huolen häivää, mutta pientä hienosäätöä on aina mahdollista tehdä. Savonlinnalaisilla on yksi peli enemmän pelaamatta kuin sarjakärki KeuPalla, mikä tekee vielä runkosarjan voiton mahdolliseksi.

Ketterä varmalla pohjalla

Imatran perjantai-illan taistossa on tämän kierroksen osalta vähiten panosta. Ketterä on varmistanut paikkansa vähintään kolmantena, kun taas Peliitat on jo varma karsija.

Ketterän pitkä kahdentoista ottelun mittainen voittoputki katkesi keskiviikkona K-Vantaan 1-0-kotivoittoon. Runkosarjan loppu on imatralaisille melko paineeton, sillä Ketterä on vähintään sijalla kolme, mutta pienet mahdollisuudet on myös toiseen sijaan: jos SaPKo sulaa totaalisesti viimeisten pelien aikana, voi Ketterä iskeä tähän väliin.

Heinolassa puolestaan ollaan jo valmistauduttu karsintasarjaan. Taistelu sarjapaikasta on varmistunut ja Peliitat reagoikin tähän valmentajanvaihdolla. Santeri Heiskanen sai väistyä, kun joukkueen kakkosvalmentajana toiminut Jani Keinänen ottaa ohjat sarjapaikan säilyttämistä silmällä pitäen.