Mestis-kierros: Kärkipään kamppailu ja kuumaa taistoa pudotuspelipaikoista

MESTIS / Kierrosennakko
Perjantain Mestis-kierroksella nähdään ennakkoon erittäin mielenkiintoisia kamppailuja. Kierroksen huippuottelussa nähdään KeuPan ja Kiekko-Vantaan välinen kärkipään kamppailu. Pelaajapulasta viime aikoina kärsinyt TUTO saa vieraakseen vahvan vireeseen äityneen Jokipojat. Hermes ja IPK kohtaavat todella herkullisessa kamppailussa, sillä molemmat taistelevat tiukasti pudotuspelipaikasta. Peliitat puolestaan yrittää katkaista tappioputkensa RoKin kustannuksella.

Kierroksen huippuottelu Keuruulla

Kierroksen kärkikamppailussa sarjakärki KeuPa kohtaa sarjakolmosen Kiekko-Vantaan.

Kotijoukkue on ollut vakuuttavassa vedossa läpi kauden ja on matkalla kohti runkosarjan voittoa. Vierasjoukkue puolestaan majailee sarjataulukossa kolmannella sijalla ja pyrkii säilyttämään kotietuun oikeuttavan sijoituksen.

Lohipaidat saivat edellisottelussaan RoKia vastaan tärkeän palasen kokoonpanoonsa, kun viime kevään pudotuspeleissä kovaa jälkeä tehnyt Atte Mäkinen palasi kaukaloon oltuaan loukkaantumisen takia sivussa yli neljä kuukautta.

Keuruulaisten riveistä kannattaa seurantaan ottaa etenkin Markus Jokinen, joka on tällä kaudella onnistunut maalinteossa jo 22 kertaa ollen sarjan toiseksi tehokkain maalipyssy. Tehopisteitäkin 29-vuotias pelimies on kerännyt peräti 41, millä heltiää pistepörssin neljäs sija.

Kyseessä on joukkueiden kauden kolmas keskinäinen kohtaaminen. KeuPa on kahdesti napannut täyden pistepotin, ja kertaalleen vantaalaiset ovat päässeet juhlimaan voittoa. Ottelussa kohtaavat myös koko sarjan paras kotijoukkue ja paras vierasjoukkue.

5 - 0

Kotijoukkueelle pelaajavahvistuksia

Illan kotijoukkue vahvistuu kolmella pelaajalla, kun vierailijat yrittävät jatkaa erinomaista virettään.

Kotijoukkue TUTO on joutunut viime aikoina tulemaan toimeen hyvinkin repaleisella miehistöllä. Loukkaantuneiden lista on pitkä ja viime viikolla Eetu-Ville Arkiomaa siirtyi Itävaltaan EHC Lustenaun riveihin. Joukkue saa kuitenkin perjantaina kokoonpanoonsa kaksi tuttua ja yhden täysin uuden pelaajan.

Viimeiset neljä kautta Pohjois-Amerikan NCAA-liigassa Pohjois-Michiganin yliopiston värejä kantanut Sami Salminen liittyy joukkueen vahvuuteen koeaikasopimuksella. Toinen uusvanhoista pelaajista on Topi Taavitsainen, joka siirtyy lainasopimuksella naapuriseura TPS:stä. Taavitsainen on pelannut aiemminkin kausilla 2014-2016 TUTO-paidassa. Myös maalivahti Karolus Kaarlehto palaa TUTOn riveihin edustettuaan viimeisimpänä SaPKoa.

Ottelussa on molemmille joukkueille vähintäänkin riittävästi panosta, sillä sarjataulukossa viidentenä oleva kotijoukkue taistelee kotiedusta kevään pudotuspeleihin, kun taas vierailijat käyvät kuumaa taistoa viimeisistä pudotuspelipaikoista.

Vierasjoukkue onkin hurjassa iskussa, sillä se on kerännyt kuudesta viime ottelusta peräti viisi voittoa ja noussut viimeiseen pudotuspelipaikkaan oikeuttavalle kahdeksannelle sijalle.

Kova vire on tuonut onnistumisia myös yksilöille, sillä vierasjoukkueen Tuukka Rajamäki valittiin Mestiksen tammikuun kuukauden pelaajaksi. 26-vuotias hyökkääjä iski kymmeneen otteluun komeat tehot 7+7=14.

Tulivoimaa molemmista leireistä on muutenkin löytynyt kiitettävästi, sillä Mestiksen 20 parhaan pistemiehen joukossa on yhteensä peräti kahdeksan TUTOn ja Jokipoikien pelaajaa.

2 - 5
IPK

Taistelu pudotuspelipaikoista tiivistyy

Hermeksen kohdatessa IPK:n voidaan puhua "kuuden pisteen ottelusta". Samoista sijoista taistelevat joukkueet ovat vain neljän pisteen päässä toisistaan, kun IPK on sarjassa yhdeksäntenä ja Hermes yhdentenätoista.

Kyseessä on joukkueiden kolmas kohtaaminen tällä kaudella. Kaksi aiempaa kamppailua ovat olleet tasaisia ja vähämaalisia molempien onnistuttua voittamaan kertaalleen. IPK on onnistunut raapimaan voittoja hyvällä puolustuspelillä, kun taas hyökkäyspään pelaaminen on jättänyt toivomisen varaa.

Monta pistettä joukkue onkin napsinut juuri tiiviin puolustamisen ja maalipaikkojen tehokkaan hyödyntämisen ansiosta. Yksi puolustuksen tukipilareista, Iiro Sulin, joutui jättämään keskiviikkona ottelun Ketterää vastaan kesken loukattuaan itseään. Miehen puuttuminen perjantaina jättäisi ison aukon imatralaispuolustukseen.

Kotijoukkue Hermes kaatoi keskiviikkona sarjakärki KeuPan lukemin 4−3. Kokkolalaisten sankariksi nousi Joona Sammalmaa kahdella maalillaan. Hermes hengittää sarjataulukossa ainoastaan neljän pisteen päässä IPK:sta pelattuaan tätä kaksi ottelua vähemmän.

3 - 2

Jatkuuko kotijoukkueen tappioputki?

Tappiosta tappioon viime aikoina seilannut Peliitat yrittää saada tappioputken poikki RoKin kustannuksella.

Viimeiset kuusi otteluaan hävinnyt Peliitat ui syvissä vesissä tällä hetkellä. Peli on sekavaa ja ailahtelevaa, yksittäisiä hyviä hetkiä voi seurata räikeä epäonnistuminen. Keskiviikkona heinolalaiset onnistuivat nousemaan kotiluolassaan kolmen maalin takaa tasoihin SaPKoa vastaan, mutta hävisivät ottelun lopulta voittolaukauskilpailussa.

Tämänkaltaiset nousut ovat kuitenkin tärkeitä itseluottamuksen kannalta. Itseluottamus vaikuttaisi joukkueen pelaajilla olevan pahemman kerran kadoksissa. Jatkuva liikehdintä kokoonpanossa ei ole ainakaan auttanut joukkuetta.

Vierasjoukkue puolestaan pelasi oikein kelpo ottelun keskiviikkona, vaikka kärsikin jatkoaikatappion Kiekko-Vantaalle. Etenkin ensimmäinen ja viimeinen erä oli laadukasta kiekkoa. RoKi osoitti myös sitkeyttään ottelussa nousemalla neljä kertaa tappioasemasta tasoihin.

Rovaniemeläiset ovat mukana tiukassa taistossa pudotuspelipaikoista, joten pisteet tulisivat tarpeeseen. Parantunut alivoimapelaaminen ja jäähyilyn vähentyminen antavat eväät Rokille parantaa vierasotteluiden saldoaan, sillä se on koko sarjan toiseksi huonoin vierasjoukkue välttäen jumbosijan ainoastaan maalieron turvin. RoKi on myös kärsinyt loukkaantumisista viime aikoina.

Tilastot

Edelliset ottelut

Peliitat

23.03
JHT - Peliitat
1 - 6
17.03
JHT - Peliitat
0 - 8
07.03
LeKi - Peliitat
12 - 3

RoKi

28.02
Hermes - RoKi
3 - 4 VL
23.02
KeuPa HT - RoKi
7 - 0