Kemppi siivitti Jääkotkat voittoon

Tehoton TuTo joutui taipumaan Jääkotkien loistavasti torjuneen maalivahdin Aki Kempin edessä. Varsinkin toisessa erässä Kemppi torjui kaiken mahdollisen TuTon vyöryttäessä hyökkäyksiä taukoamatta Jääkotkien maalille. Jääkotkien hyvä taistelumoraali palkittiin 1-3 (1-1, 0-0, 0-2) voittonumeroin.

Jääkotkat hyvällä asenteella peliin

Kolmella täydellä hyökkäyskentällisellä otteluun lähtenyt Jääkotkat näytti TuTolle heti kaapin paikan, sillä ottelua oli pelattu vasta 1.01, kun Pasi Reunanen nosti Hannu Pajusen syötöstä 0-1 johtomaalin. TuTon maalissa kokonaisuutena hyvän ottelun pelannut Ossi Ojanen ei voinut maalille mitään. Jääkotkat jatkoi vyörytystään TuTon maalille ja varsinkin ketju Rami Kaupinsalo-Topi Riutta-Joni Aurasuo loi vaarallisia tilanteita, mutta Ojanen oli hyvin tilanteissa mukana hyvillä torjunnoillaan.

Hieman ennen erän puoltaväliä myös TuTo sai luotua tilanteita Kempin vartioimalle maalille ja ajassa 9.10 Tuomas Jalava tasoitti ottelun 1-1:een Tero Forsellin syötöstä. Tilannetta edelsi TuTon ykköskentällisen pitkään jatkunut pyöritys Jääkotkien kenttäpäädyssä.

Erän loppupuoli oli suhteellisen tasaista kiekkoilua ja tilanteita syntyi molempiin päätyihin. Jääkotkien vaarallisimmasta tilanteesta vastasi jälleen Topi Riutan johtama kentällinen, kun 12 minuutin kohdalla Riutta pääsi itse vaarallisesti laukomaan b-pisteiden välistä, mutta Ojanen oli TuTon maalissa tarkkana.

Erän viimeisillä hetkillä TuTon ykköskentällinen Tuomas Jalava-Tero Forsell-Markku Vuorisalo oli viedä turkulaiset johtoon, mutta Kemppi oli tilanteessa parempi.

TuTon täydellistä hallintaa

Toiseen erään TuTo luisteli aivan eri asenteella ja luisteluvauhtia oli roimasti lisätty ensimmäiseen erään verrattuna. Koko ottelun ajan pirteitä otteita esittänyt TuTon Miika Kurka laukoi toisen erän ensimmäisellä minuutilla kiekon tolppaan. Tästä tilanteesta ehti kulua vain hetki kun Jääkotkien puolustaja antoi oman maalin takaa unelmasyötön TuTon Jussi Sipposelle maalin eteen, mutta Kemppi oli ilmiömäinen.

TuTo loi maalintekotilanteita taukoamatta Jääkotkien maalille, mutta joka kerta edessä oli Aki Kemppi. Jääkotkien ainoa vaarallinen tilanne toisessa erässä siunaantui 32. minuutilla jälleen Topi Riutalle, mutta Ojanen TuTon maalissa osoitti ettei hän ole vastapäädyssä torjuvaa virkaveljeään huonompi ja torjui hienosti.

Erikoislaatuista toista erää kuvaa hyvin se, että vaikka TuTolle vihellettiin erässä peräti kuusi 2 minuutin jäähyä Jääkotkien nollaa vastaan, TuTo hallitsi peliä silti mielin määrin. Jääkiekossa ei jaeta työvoittoja, vaan maalit ratkaisevat ja näin Jääkotkat pääsi toiselle erätauolle tasatilanteesta.

Sekavaa pelailua

Kolmas erä alkoi erittäin sekavasti ja kummastakin joukkueesta istui miehiä jäähyllä vuoronperään. Ensimmäinen todella vaarallinen maalintekopaikka syntyi kesken näennäisen TuTo painostuksen Jääkotkille ajassa 9.33 eikä hurjalla teholla maalipaikkojaan hyväksikäyttänyt Joni Aurasuo antanut TuTon maalivahti Ossi Ojaselle mitään mahdollisuutta, vaan siirsi kiekon läheltä maaliin Topi Riutan syötöstä, tilanne 1-2.

Vajaa kaksi minuuttia myöhemmin sama mies oli jälleen asialla siirtäen Jääkotkat jo 1-3 johtoon, tällä kertaa Krister Pietsalon syötöstä. TuTon peli sekosi tästä johtomaalista hetkeksi, mutta jo muutamaa minuuttia myöhemmin TuTon hyvän ottelun pelannut Kai Syväsalmi laukoi kiekon Jääkotkien maalitolppaan. TuTo yritti vielä raivoisasti kavennusmaalia, mutta Jääkotkat taisteli loppuun saakka.

Yhteenveto

90%:n valmistautuminen vastaa 50%:n suoritusta, julistaa eräs turkulainen jääkiekkotietäjä. TuTon otteissa edellä mainittu oli hyvin havaittavissa. Lukuisat harhasyötöt ja kiekonmenetykset kertoivat omaa kieltään siitä, että TuTo ei ollut täydellä sydämellä ottelussa mukana. Jääkotkat sen sijaan oli edellisistä harjoitusottelutappioista sisuuntuneena päättänyt näyttää, että joukkueesta löytyy taisteluhenkeä. Aki Kemppi piti Jääkotkat täydellisesti pelissä mukana varsinkin toisen erän rajussa TuTolaispyörityksessä. Hyökkäysketju Rami Kaupinsalo-Topi Riutta-Joni Aurasuo loi turkulaismaalille vaarallisimmat tilanteet ollen maalivahti Kempin ohessa Jääkotkien näkyvin osa.

TuTon ykköskenttä oli suhteellisen vaisulla pelipäällä Tuomas Jalavaa lukuun ottamatta, joka teki TuTon ainoan maalin ollen muutenkin erittäin yritteliäällä ja terävällä pelituulella. Ketjuna TuTon parhaimmiston muodosti Miika Kurkan johtama kolmoskentällinen, jonka laidoilla olivat Mikko Markkanen ja Markus Leppänen. Ketju jaksoi yrittää loppuun saakka. Yksittäisistä pelaajista erottuivat edukseen Timur Uzbjakov ja Jussi Sipponen sekä hyvin pelannut maalivahti Ossi Ojanen. TuTon sopimuspelaajista ottelusta olivat sivussa hyökkääjät Timo Hurskainen, Atte Saunamäki ja Jari Mannila sekä puolustaja Janne Laitila.

Ottelun päätuomarin Juha Revon otteet olivat ajoittain kauniisti sanottuna "kesäterässä" ja varsinkin lukuisat ns. Salomonin tuomiot vaikuttivat turhilta.