Kenraaliharjoitus Turun liigaseuralle

MESTIS / Raportti
Vaikka SM-liiga pyörii jo täyttä vauhtia pelattiin Turussa paikallisten liigojen kenraaliharjoitusta TuTon ja TPS:n välillä. Toisessa erässä kotijoukkue TuTo esitti huikeaa kiekkoa.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti. TPS vyörytti alussa lujaa, mutta TuTon
pakit pelasivat yllättävän vahvasti ja kykenivät fyysisyydellään haastamaan
TPS:n vahvat liigahyökkääjät ja työntämään heidät pois kiekosta.

TPS:n pitkän painostusjakson jälkeen Tepsin David
Schneider vapautti todella upealla syötöllä Mikko Elorannan läpiajoon.
NHL-ammattilaisen varmuudella Eloranta veti TuTon maalia vartioineen
Timo Kinnusen maahan ja laittoi kiekon hallitusti verkkoon. Palloseura
maalin johtoon.

Heti perään TuTon Ville Aaltonen menetti kiekon aivan maalin edustalla
Palloseuran kärkikarvaaja Niko Mikkolalle. Mikkola sijoitti kiekon jo
Kinnusen patjojen välistä, mutta Aaltonen paikkasi virheensä ja sai
mailansa maaliviivalla viime tingassa pelivälineen eteen. Maali säästyi.

Tepsin Antti Aalto veti tolppaan siniviivalta.

Tempo jatkui korkeana ja TuTokin sai hieman pelin juonesta kiinni,
mutta ainoatakaan kunnon maalipaikkaa se ei saanut aikaiseksi. Tepsin pakit
ohjasivat TuTon hyökkääjät hallitusti kulmiin, jossa voittivat melkein
aina laitaväännöt.

Koko erän painopiste oli TuTon maalilla.

Toinen erä

Erän alkuun TuTo tuli alkuun todella vahvalla sykkeellä. Ja se
palkittiin. Ykköskentän sentteri Niklas Mattson heitti kiekon ränniin, jonne Topi Riutta polki perään, sai kiekon ja lähti kiertämään Tepsin
puolustusaluetta. Aivan yllättäen Riutta jätti kiekon ovelasti puolustaja Matti Kesselille, joka veti samantien niin paljon kuin lähti kohti Lassilaa. Kiekko pomppasi Lassilan suojista verkon perukoille. Koko TuTon joukkue juhli osumaa liigajoukkuetta vastaan kuin pientä mestaruutta.

TuTo sai suunnattomasti virtaa tasoituksestaan.Nuori Bogdanov oli tehdä maalin, kun hänen rystylaukauksensa oli pomppia Lassilan
epävarmasta torjunnasta maaliin.

Tepsin Marco Tuokon rangaistuksen aikana Kiviharju syötti Elorannan alivoimalla läpi, mutta Elorannan ratkaisuyritys oli ponneton ja Kinnunen torjui eleettomästi hanskallaan. Samaisen ylivoiman aikana nähtiin TuTon johtomaali. Mattson syötti jakajan paikalta maalin eteen, josta try-out mies Tomi Laurila ohjasi kiekon ruuhkasti sisään ohi polvillaan olevan Lassilan. Komea maali.

TPS tasoitti kun Kinnunen kaatoi jalkapallotyyliin läpiajossa Mikko Kankaanperän ja päätuomari
Janne Isometsän tuomio oli tyly: nyrkit ristiin ylös ja rangaistuslaukaus. Laukomaan asettui Kai Nurminen, joka eteni kohti maalia hallitusti ja laukoi kuuluisalla ranteellaan ohi Kinnusen kilpikäden.

Kolmas erä

Kolmas erä alkoi Palloseuran ylivoimalla. Mikkola oli kaksi kertaa
todella lähellä pomputtaa kiekon maalin asti. Aivan jäähyn umpeuduttua
Tepsin Antti Hulkkonen antoi nätin poikittaissyötön vasemmalle
B-pisteelle, josta Nurminen veti suoraan syötöstä ohi poikittaisliikkeessä olevan
Kinnusen. Palloseura taas maalin johtoon.

Tepsi meni jo kahden maalin johtoon, kun hirveän maalinedushässäkän
päätteeksi Kiviharju tuikkasi kiekon ohi tiikerinä syöksyvän Kinnusen.

Kolmen maalin johtoon Palloseura siirtyi, kun Tomi Sykkö rynni vahvasti
läpi tutolaispakki niskassaan. Kinnunen torjui refleksinomaisesti
alakulmasta, mutta kiekko jäi hänen patjansa viereen, josta Tuukka
Pulliaisella oli helppo työ rangaista vanhaa seuraansa.

Ottelun loppuun kumpikaan joukkue ei saanut kiriä aikaiseksi, joten TPS voitti ottelun.

Lehdistötilaisuus

Jukka Koivu, TPS

- Ensinnäkin haluaisin kiittää TuToa tästä yhteistyöstä. Varmaan aiemminkin on yhteistyötä tehty, mutta mä toivon, että me saataisiin toisen tyyppinen juttu jatkossa. Mä olen ainakin valmis meidän osalta, että näitä niin sanottuja ystävyys- tai harjoitusotteluita voitaisi pelata jatkossakin.

- Pelaajapolitiikkaan: kun mä katson tuota vastustajaa, niin onnittelut Bogdanoville ja koko TuTolle siitä, että ovat tehneet erittäin viisaan ratkaisun. Voin ennustaa TuTo:lle hyvää kautta. Nuoren klaanin ilme, syke, liikkuminen ja taistelu kertoivat siitä varsinkin toisessa erässä. Kyllähän se on nuori ihminen, joka jotain antaa ainakin tuolla tunnepuolella.

- Meillä – jos mennään itse peliin – valmistautuminen näkyi tuossa pelissä. Tämä oli kopio tai ehkä vähän huonompi kopio meidän Bratislava-ottelusta tuolla Luganossa. Se oli myöskin päiväpeli. Meidän ongelma oli selvästi väliinpitämättömyys kaksinkamppailuissa. Vastustaja voitti kaksinkamppailut. Varsinkin toinen erä; kaksinkamppailut, irtokiekot. Ne halusi pelata tätä peliä. Tämä oli erinomainen varoitus meille joukkueena siitä, että kun sä tulet tänne puolivaloilla leikkimään minkä tahansa tason – oli se sitten Mestis tai mikä tahansa – niin se peli tulee tähän malliin mitä tänään oli. Onneksi me saatiin tuohon loppuun muutama onnistuminen ja ennen kaikkea saatiin rauhoitettua tuo meidän joukkue sillä tavalla, ettei tämä jäisi soimaan tuonne korviin, kun keskiviikkona alkaa tuo sarja Espoossa.

- Mä olen kaiken kaikkiaan todella tyytyväinen tästä pelistä ja yhteistyönmuodosta, mitä me ollaan Bogdanovin kanssa sovittu. Huomenna meidän iltaharjoitusten jälkeen me käsitellään muutama pelaaja, jotka mahdollisesti vielä siirtyy TuToon. Päätökset tehdään maanantaina klo 16 harjoitusten jälkeen. Ennen kaikkea mä sanoisin vielä niin, että tuolla on paljon pelaajia joiden kanssa mä olen puhunut aikaisemmin, niin kyllä meidän katseet on ensi kautta silmällä pitäen hyvin tarkkaan TuTon suuntaan. Mahdollisesti se yhteistyö olisi myös sitä, että meille tulee sieltä (TuTosta) pelaajia. Siellä on potentiaalisia liigapelaajia hyvin monta.

- (Mikko Elorannan) Pelaamattomuus näkyy. Se on selvä asia. Mikko tuo kuitenkin perusryhtiä meidän hommaan ja luo helvetinmoisen mallin.

- Rauteella on selässä jossain lihaksessa monen sentin repeämä. Tuli Luganossa. Metsärannalla on solisluu pois kupistaan. Peltonen sai äsken viimeisessä vaihdossa kiekon käteensä suojamattomaan paikkaan. Näytti tosi pahalta. Se oli puhdas laukaus.

Anatoli Bogdanov, TuTo

- Tämä oli hyvä kenraaliharjoitus. Joskus on ollut taklauksia, joskus on ollut kaksinkamppailuja, mutta henki on ollut ystävällinen kun molemmissa joukkueissa pelaa pelaajia, jotka ovat vanhoja seuratovereita. Kenties jollain meidän pelaajalla oli ajatus, että ”miksi minä en ole Tepsissä”. Mutta ihan hyvää kilpailua on ollut.

- Kolme erää ja kolme erilaista erää. Ensimmäinen erä oli selvä kahden eri sarjaportaan joukkueen kohtaaminen. Se oli selvä näytelmä ja me pelkäsimme pelata. Rauhoitin joukkuetta ja sanoin, että näytetään mitä osaamme. Toinen erä sellainen peli pelin sisällä. Uskalleettiin hyvin, kiekkokontrollia oli, kaksinkamppailuja voitettiin. Kolmas erä oli sitten sekoitus noita kahta edellistä erää. On selvää, ettei Tepsin pelaajien asenne ollut koko aikaa aivan kohdallaan.

- Tomi Laurila on ollut treeneissa tämän viikon ja pelasi tämän pelin. Meidän puolesta Laurila saa sopimuksen. Olemme valmiit ottamaan pojan. Tässä on vielä teknisiä yksityiskohtia. Agentit ovat nälkäisiä. Katsotaan mitä tapahtuu. Tässä vaiheessa kehitys on jääkiekkoilijalle tärkeämpää kuin pankkitili.

TuTon ketjut

Riutta-Mattson-Jalava

Kilkki-Kesseli

Sipponen-Luoma-Leppänen

Laitila-Katajisto

Laurila-Aaltonen-Laakso

Tähtisalo-Syväsalmi

Bogdanov-Pantsu-Vilppu

Aitio-Koski

Kinnunen (Reunanen)

TPS:n ketjut

Vahalahti-Koivu-Eloranta

Peltonen-Schneider

Nurminen-Aalto-Mikkola

Hulkkonen-Vykoukal

Suoraniemi-Kiviharju-Tuokko

Kauppinen-Paukkunen

Sykkö-Kankaaperä-Pulliainen

Timonen-Seikola

Lassila (Karjalainen)

» Lähetä palautetta toimitukselle