Sport vei pisteet tehottomalta TuTolta

MESTIS / Raportti
Kupittaalla nähtiin vauhdikas kiekko-ottelu, jossa kotijoukkue dominoi ja Sport teki maalit. Sport teki muutamassa minuutissa voittoon tarvittavat osumat, kun TuTo tuskaili tehottomuutensa kanssa koko illan.

Ottelu alkoi sekavasti. Sport ei kyennyt hyödyntämään TuTon
vaihtosekoiluja, vaan sen ylivoimahyökkäykset ajautuivat jatkuvasti paitsioon.

Sportin Vesa Myllyaho sai hakata kiekkoa sisään kolmasti TuTon pakkien ihmetellessä vieressä, mutta Ossi Ojanen torjui maassakin maaten lähentely-yritykset.

Sportin Mikko Ilkan jäähyn aikana TuTon Mikko Markkanen pääsi kiinni Sportin maalia vartioivan Marko Härkösen sylkemään irtokiekkoon, mutta Markkanen laukoi metrin päästä kaksi metriä ohi. Markkanen kuitenkin hyvitti temppunsa, kun laukoi B-pisteen kaarelta tiukan lämärin Härkösen kilpikäden yli. Kotijoukkue johtoon.

Tasakentällisin Vaasa loi heti tasoituspaikan, mutta Ojanen torjui taas pahasta maskista huolimatta hasekmaisella patjatorjunnalla.

Patrick Westerback sai kiekon päähänsä seisoessaan vaihtoaitiossa. Ilmeisesti
korva halkesi.

TuTo vei peliä miten tahtoi, mutta maalinteko tuntui olevan myrkkyä.
Jussi Sipponen pääsi Timo Hurskaisen kanssa 2 vs 1 hyökkäykseen, mutta Sipposen syöttö oli surkea ja se pysähtyi pakin luistimiin. Hurskainen voi vain turhautuneena vastustajan maalilla lapa jäässä todeta, ettei kiekkoa kyetty pelaamaan hänelle avopaikkaan.

Sportin tasoitus tuli halvasti. Myllyaho heitti kiekon maalille, jossa maskissa ollut Ojanen torjui mutta kiekko pomppi hänen olkapäänsä kautta maaliin. Vanha viisaus "toimita kiekko maalille" osoitti jälleen paikkaansa pitävyytensä.

Erässä ei lisämaaleja nähty.

Toinen erä

Heti erän alkuun nähtiin erikoinen maali. Vaasalaiset heittivät
rännikiekon, jota Ojanen meni pysäyttämään, mutta kiekko pomppasikin jotenkin maalin eteen, josta Hermanni Vidmanilla oli helppo tehtävä siirtääkiekko tyhjään maaliin.

Sitten Ojasen maalin takana välkkyi taas. Antti Hilden sai purjehtia
täysin vapaasti maalille puolustajien vain pakittaessa. Hilden kiitti ja livutti kiekon Ojasen alta verkon perukoille. Erää oli kulunut alle puolitoista minuuttia ja Sport kahden maalin johdossa. Tyrmäävä erän alku.

TuTo kavensi, kun Tero Forsell löysi oivallisella syötöllä maalille hiipineen Anssi Silfverin, joka otti pyörivän kiekon varmasti haltuunsa ja nosti kiekon maalin kattoon.

Forsellilla oli pian läpiajo, mutta Härkönen torjui patjallaan
hienosti alanurkasta.

TuTon myllyttäessä Kenneth Westerback otti aikalisän. Hänen kuuluva äänensä kuului koko hallissa ja yksi lause mitä toistettiin oli "Ei hyvä heilu". Eikä meinannut heilua jatkossakaan, sillä heti aikalisän jälkeen Sportin pakki menetti kiekon alimpana miehenä ja
Härkösen maalilla oli taas kamala kapina.

TuTon ote jatkui vahvana. Tuukka Pulliainen ja Tuomas Jalava karkasivat 2vs 1-hyökkäykseen, mutta Jalava löi ohi kiekosta.

Kaiken kaikkiaan koko erä oli TuTon jatkuvaa painostamista, mutta
maalipaikoissa ei riittänyt terävyyttä.

Erän viimeisellä sekunnilla Sportilla oli loistava paikka kun kiekko
pomppi Ojasen maaliviivalla. Jari Mannilalle tuomittiin tilanteesta
vielä huitomisjäähy.

Kolmas erä

Erä alkoi siis Sportin kahden minuutin ylivoimalla. Pasi Kuusistolla oli sadan taalan paikka kun hän pääsi vetämään B-pisteiden välistä tiukan vedon, mutta Ojanen sai hanskansa väliin. Samalla sekunnilla kun Mannila pääsi aitiosta, niin Sport rankaisi. Upean kuvion päätteeksi kiekko pelattiin poikittain Antti Hildenille, joka laukoi suoraan syötöstä B-pisteen alakaarelta kiekon ohi sivuttaisliikkeessä olevan Ojasen. Illan komein maali ja Sport jälleen kahden maalin
johtoon.

TuTo sai kesken oman myllynsä kunnon kulminaatiopisteen, kun Sportilla oli liikaa pelaajia jäällä ja TuTo pääsi ylivoimalle.
Turkulaisten ylivoima oli kuitenkin samanlaista tehotonta taapertamista kuin peli tasakentällisin.

Lähimmäksi maalia pääsi Sport, kun Hilden laukoi vaarattomassa tilanteessa tolppaan.

TuTon kavennus tuli viimein, kun Arto Ryömä nousi ja jätti toiseen aaltoon, jossa Jalava eteni hetken ja heitti rystyltä ohi Härkösen. TuTo oli jo maalin päässä.

Erän kaksi viimeistä minuuttia kotijoukkue myllytti vahvasti Sportin
maalille, mutta Härkönen kesti. TuTo veti vielä maalivahdinkin pois, mutta
sekään ei auttanut vaan pisteet matkustivat Vaasaan.

Kommentit

Kenneth Westerback summasi ottelun seuraavasti

- Eka erä oli meiltä pikkasen odottelua. Sen kertoo maalilaukauksetkin, mutta kyllä tuo joukkue näytti moraalinsa toisessa erässä. Hyvä alku siihen toiseen erään, saatiin paikkoja ja tehtiin niistä maaleja. Kolmas erä oli meiltä tuloksen mukaan pelaaminen, sillä meidän oli aivan turha avata ovia mihkään suuntaan tolla liikkeellä mitä meillä oli. Kokonaisuus nytten niin voi olla tosi tyytyväinen, että me pystytään kääntämään tiukat pelit voittoihin, mikä on ollut tän joukkueen ongelma. Se me pystyttiin tekee ja tästä on kiva lähteä kotiin, totesi Westerback.

- Nyt kun mä olen tähän tullut, niin meillä on tämmöinen neljän pelin ylimenokausi. Kahdeksasta mahdollisesta pisteestä viisi; siihenkin voi olla tyytyväinen. Ja matka jatkuu; meillä on härkäviikko ensi viikolla ja puristetaan loputkin, niin katotaan mitä joulupukki tuo. Kyllä vaasalaisten puolelta valmentajan kannalta ihan positiivisia fiiliksiä.

Kysymyksiin Patrick Westerbackin tilasta, toinen Westerback vastasi seuraavasti.

-Se sai kiekon korvaan ja se korva on taas ommeltu kiinni. Sil on varmaan aika tuskallinen yö odottamassa sitä, mutta eiköhän se siitä pikkuhiljaa. Ei pystynyt kumminkaan pelaa enää, kun oli niin särkyä täynnä. Näitä sattuu. Nyt oli niin hyvin, että löyty miehiä tilalle.

Kysymyksiin Lukosta tulleiden miesten tulevaisuudesta Westerback suhtautui fatalistisesti.

- Ne oli tän päivän toiminnassa mukana ja se mitä tapahtuu eteenpäin ei ole musta kiinni. Suuremmat herrat päättää, sanotaan näin.

Maajoukkuetehtävissä olevaa Anatoli Bogdanovia tuurannut TuTon a-junioreiden valmentaja Kari Rauhanen kertoili joukkueen tunnelmista

- Tällainen lyhyt komennus tähän virkaan ja ensimmäinen kokemus tästä joukkueesta niin sanotusti pelitilanteessa Hyvinkäällä viikolla tuloksena murtunut sormi purkukiekosta ja paha mieli ja kauhistus. Se mitä työtä tässä on saatu tehdä kaks-kolme päivää, jota on tehty aika paljon. Enemmän ehkä pukukopissa jutellen ja purkaa niitä määrättyjä tuntoja, haettu positiivista asennetta. Tänään oon tyytyväinen, et se näkyi jäällä, se näky penkillä, tällä hetkellä pukukopissa vaikkei pisteet vieläkään jääneet tänne Kupittaalle. Joukkue pelasi joukkueena, ei mitään tyylikiekkoa, yritettiin rikkoa sitä Vaasan peliä. Sanoisin näin, että tässä vaiheessa, jos tämä ote pojilla jatkuu ja tauko tulee nytte, niin mä uskon että tammikuussa tulee tosi nälkäinen, vaarallinen ja asenteellinen TuTo uudestaan kuudes päivä jäälle.

» Lähetä palautetta toimitukselle