Mainoskatko ratkaisi yhden maalin pelin Turussa - "Tämä oli tiukka kevään peli"

MESTIS / Raportti
Karolus Kaarlehto teki vakuuttavan paluun TUTO-paitaan.
Kuva © Antti Varonen
Turussa SaPKo katkaisi TUTOn kuuden ottelun voittoputken lukemin 0−1. Tiukassa pelissä pässipaitojen vahva kiekollinen peli tyrehdytti TUTOn hyökkäysvoimaa. Myös tuomaripeli nousi esiin päätöserässä.

SaPKo hallitsi ottelun ensimmäistä 15 minuuttia. Savonlinnalaiset onnistuivat painostamaan TUTOn puolustajia, minkä vuoksi kotijoukkue ei saanut avauspeliään toimimaan. SaPKon maalinteko puolestaan tökki, sillä joukkue sai useita hyviä laukaisupaikkoja. TUTOn maalille palannut Karolus Kaarlehto torjui varmasti kaikki vierasjoukkueen yritykset. 

— Tiesimme, että TUTO on kotikentällä erittäin kova ensimmäisellä kymmenellä minuutilla. Lähdimme tappamaan sitä nimenomaan vahvalla kiekollisella pelillä, SaPKo-käskijä Pasi Räsänen myhäili tyytyväisenä.

— En sanoisi, että SaPKo hallitsi peliä. Tämä oli tiukka kevään peli. Torjunnat oli meille 42−20, TUTO-luotsi Miika Elomo kertoi oman näkemyksenaä pelistä.

Harmaita hiuksia TUTOlle aiheutti konkarihyökkääjä Jarmo Jokilan loukkaantuminen ottelun alkuminuuteilla.

— Pahimmassa tapauksessa Jokilan kausi on paketissa. En tiedä tarkemmin, mutta tämä on ennuste pelin jälkeen, Elomo valotti Jokilan tilannetta.

Kahdeksan minuutin pelin jälkeen TUTOlle tarjottiin johtoasemaa, kun Matias Lehtonen pääsi yrittämään maalia rangaistuslaukauksesta. Lehtosen yritys jäi kuitenkin heppoiseksi laukaukseksi, jonka pässipaitojen veräjänvartija Roope Urpolahti torjui vaivoitta.

Avauserän viimeisellä viidellä minuutilla kotijoukkue sai otteen pelistä, ja laukauksia sateli kohti savonlinnalaismaalia. TUTO laukoi erän aikana peräti 20 kertaa, vaikka hallinta oli pääasiassa SaPKolla.

— Tuo määrä kärkipelissä maalipaikkoja ja laukauksia lupaa hyvää kevääseen, Elomo ajatteli peliä positiivisesti.

Kiekollinen SaPKo tylsytti turkulaisia

Toinen erä alkoi rikkonaisesti. Ensimmäisen neljän minuutin aikana tuomaristo passitti peräti kolme pelaajaa kahden minuutin jäähylle. Ensin kotijoukkueen Aki Kangasmäki sai koukkaamisjäähyn. Vain 17 sekuntia myöhemmin SaPKon Kasper Piitulainen koukkasi TUTOn Juho Virtasta, kun Virtanen ja Aki Juusela livahtivat 2−0-hyökkäykseen. Nico Frimanin korkea maila täydensi rikkonaiset avausminuutit.

Jäähyjen jälkeen SaPKo hallitsi tapahtumia vahvalla kiekollisella pelillä. Vieraat siirtyivät johtoon ennen erän puoliväliä, kun pässipaitojen kultakypärä Niklas Salo ujutti kiekon maaliin Kaarlehdon patjojen välistä päästyään vapaasti nousemaan maalin eteen.

TUTOn maalineduspelaaminen oli heikkoa, ja Kaarlehto jäi ajoittain yksinäiseksi maalillaan. Toisaalta myös TUTO sai muutaman hässäkän SaPKon maalille, joissa tasoitusmaali ei ollut kaukana.

Mainoskatko muutti virtauksen

Kotijoukkue hallitsi päätöserän ensimmäistä puoliskoa. TUTO vyörytti peliä SaPKon päätyyn, mutta maali jäi uupumaan. Mainoskatkon jälkeen erän puolivälissä peli tasaantui, ja SaPKo kontrolloi hyvin johtoasemaansa.

— Yleensä se käy siten [vastustaja ottaa hallinnan], kun kaveri on johtoasemassa. Hävisimme aloituksia ja emme saaneet selkeää kiekonhallintaa. Loppuun olin erittäin tyytyväinen, kun kuri löytyi. Ei TUTOlla montaa paikkaa ollut. Puolustimme hyvin ja Urpolahti oli loistava maalissa, Räsänen valotti kolmannen erän kulkua.

TUTO turhautui tuomaritoimintaan ottelun aikana ja TUTO-kapteeni Niclas Luceniuksella oli joka tilanteessa asiaa tuomaristolle. Yksi maali riitti SaPKolle, joten täydet kolme pistettä matkasivat Savonlinnaan.

— Tuomarit viheltivät mielestäni hyvin. Ainut nämä aloitukset, että pelit menivät aina pitkäksi. Aloituksiin meidän pitää saada playoffeihin mennessä tuomareiden ja pelaajien kesken hyvä yhteistyö, Räsänen turhautui uudistetuista aloitussäännöistä.

— Tuomarilinja oli tänään salliva. SaPKo pystyi hyvin rikkomaan ja roikkumaan. Tänään ei tullut "boksia", Elomo puolestaan kritisoi tuomaritoimintaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle