TUTO murskasi RoKin kotikentällään - Ruusulle toinen nollapeli

Kalle Valtola oli TUTOn parhaimmisto ottelussa RoKia vastaan.
TUTO murskasi RoKin Turussa pelatussa ottelussa 6-0. TUTOn vahva hyökkäyspelaaminen väsytti RoKi-miehistön toisessa erässä. Rovaniemeläiset kärsivät jo yhdeksännen peräkkäisen tappion. Markus Ruusu puolestaan piti nollan turkulaisten maalilla jo toisessa ottelussa peräkkäin.

TUTO joutui muokkaamaan otteluun ykkösnyrkin uusiksi, kun Aki Keinänen oli poissa kokoonpanosta selkävaivojen takia. Tämä ei kotijoukkuetta haitannut vaan joukkue tulitti avauserässä kolme maalia. RoKin vajavainen fyysinen peli johti kaksinkamppailujen häviämiseen.

— Valmistautuminen meni meillä nappiin. Jokainen pelaaja oli valmis, kun kiekko jäähän tippui. Kellään ei ollut luulotautia, TUTO-käskijä Miika Elomo kommentoi vahvaa alkua.

(Niclas) Lucenius on sen tason pelaaja, että ykkösketju pärjäsi hyvin ilman Keinästä. Uusi hankinta Niko Ahoniemi on ehdottomasti vahvistus meille, Elomo kommentoi ykkösketjun peliä.

Turkulaisten maalihanat avasi Matias Lehtonen ylivoimalla, kun ottelua oli takana alle neljä minuuttia. Aki Juusela lisäsi johdon jo kahteen maaliin, kun kiekko pomppasi rännistä kenttämestarin erikoisella maalin eteen. Niklas Näppi siirsi kiekon Juuselalle, joka tälläsi kiekon verkon perukoille.

Ässissä yhden pelin lainalla vieraillut Juusela taisteli itselleen vielä toisen maalin maalinedushässäkästä. RoKin maalivahti Rasmus Reijola pelasi erittäin epävarmasti ja sylki kiekkoja eteensä, josta myös TUTOn kolmas maali syntyi.

— Tiesimme, että TUTO hyökkää hyvin, ja pelasimme ensimmäisen erän tyhmästi. Siinäpä se oli taputeltu sitten. Tällä hetkellä meillä ei riitä mikään osa-alue voittoihin, harmitteli RoKin päävalmentaja Petri Karjalainen

Kotijoukkueen väsytystaktiikka

Toisessa erässä TUTO löi lisää löylyä kiukaalle ja väsytti RoKin pitkävaihtomatkan avulla. Pitkät pyöritykset vierasjoukkueen päädyssä jatkuivat läpi erän. Rovaniemeläisten avauspeli jäi kiekon roiskimiseksi kotijoukkueen päätyyn.

— Suunnitelmamme on aina väsyttää ja tänään se onnistui hyvin, Elomo kehui joukkuetta rovaniemeläisten väsyttämisestä.

TUTO iski toisessa erässä kaksi maalia lisää. Kalle Valtola aloitti maalinteon keskisektorista Mikke Levon upeasta tarjoilusta. Valtola laittoi ranteet lukkoon ja pöllytti RoKin maalia oikeasta yläkulmasta.

Kotijoukkueen toinen maali syntyi tasavajaalla, kun TUTOn Levo ja RoKin Aleksi Poikola istuivat painiottelun takia jäähyaitiossa. Matias Haaranen iski aloituksen jälkitilanteesta isännät jo 5–0 johtoon. Jäähyjä kerkesi kulua ainoastaan yhdeksän sekuntia.

Päätöserässä TUTO jatkoi pelinhallintaa ensimmäisen kympin ajan. Sen jälkeen isännät nostivat jalkaa kaasulta, ja RoKi pääsi hyökkäämään. Jo toisen nollapelin putkeen pelannut Markus Ruusu torjui kaikki rovaniemeläisten yritykset. Erän lopulla Aki Kangasmäki kohenteli loppulukemat 6−0. Tappio oli RoKille jo yhdeksäs peräkkäinen.

— Viisikkotasolla puolustuksemme on parantunut. Ajatuksena on, että puolusta ensin ennen kuin hyökkäät, Elomo kuvaili muutosta puolustuspelissä.

— Meidän täytyy tehdä pieniä asioita helvetin paljon paremmin. Kun ei tule onnistumisia, niin tämä on pelkkää ylämäkeen menemistä. Me olemme hukanneet kaikki elementit, joilla olemme aiemmin voittaneet, Karjalainen avasi tappioputken taustaa.