TUTO murskasi sarjajumbo Peliitat - "Olisimme voineet olla tehokkaampiakin"

MESTIS / Raportti
Kalle Valtola iski kaksi maalia ottelussa Heinolan Peliittoja vastaan.
Kuva © Timo Savela
Turun Kupittaalla TUTO ryöpytti sarjajumbo Heinolan Peliittoja maalein 5−0. Kotijoukkue pelasi tasapainoisen ottelun eikä antanut Peliitoille mahdollisuutta voittoon. TUTOn ykkösylivoima iski jälleen kaksi maalia ja Julius Pohjanoksa pysäytti kaikki vedot kotijoukkueen maalilla. Peliitat edelleen tuskaili kiekollisen pelaamisensa kanssa.

TUTOn päävalmentaja Miika Elomo oli tyytyväinen joukkueensa suoritukseen. Peliittojen luotsi Santeri Heiskanen puolestaan manasi joukkueensa heikkoa kiekollista peliä sekä sekavaa puolustuspeliä.

— Meiltä oli tasapainoinen ottelu. Pelasimme puolustuksen kautta ja teimme viisi maalia. Peli ja tulos olivat hyviä, Elomo myhäili.

— Ei kukaan määräänsä enempää pysty puolustamaan. Jos meidän on vaikea päästä vastustajan hyökkäysalueelle, sitten se on jatkuvaa puolustamista. Kiekollinen pelaaminen pitää olla laadukkaampaa. Vaikea on voittaa jääkiekkopeliä, jos tekee nolla maalia, Heiskanen harmitteli.

Avauserä Turussa oli vauhdikas, mutta kumpikaan joukkue ei saanut organisoitua hyökkäyspeliä aikaan. Erän alussa TUTOn Mikke Levo pääsi karkaamaan läpiajoon, mutta ei onnistunut maalinteossa.

Avauserässä molemmilla joukkueilla oli maalipaikkoja todella vähän. Ainoat pyöritykset molempiin päihin saatiin ylivoimalla. Molemmat joukkueet pääsivät kertaalleen yrittämään, mutta niidenkään aikana vaarallisia tilanteita ei tullut. Erässä oli erityisen vähän pelikatkoja. Pisimmillään ilman pelikatkoja pelattiin lähes kymmenen minuuttia.

TUTO otti kiekonhallinnan Peliittojen jäähyillessä

TUTO siirtyi toisessa erässä minuutin pelin jälkeen Kalle Valtolan maalilla johtoon, kun kiekko kimposi Peliitat-vahti Niclas Westerholmin patjasta suoraan Valtolan lapaan. Valtolalla oli helppo työ napauttaa kiekko puolityhjään maaliin. Maalin jälkeen peli jatkui ensimmäisen erän tapaan aaltoilevana.

Ennen ottelun puoliväliä kotijoukkue otti kiekonhallinnan, kun TUTO vyörytti Peliittojen päädyssä yli puolitoista minuuttia siirretyn rangaistuksen aikana. Kun vieraiden Eetu Elon selästä taklaamisjäähy pantiin täytäntöön, Valtola onnistui toistamiseen. Vierasjoukkueen alivoima nukahti ja keskusta jäi täysin vapaaksi. Loppuerän kotijoukkue oli hallitsevampi osapuoli.

— Ei olla alettu pelaamaan puolustusvoittoisemmin. Noudatamme samaa sapluunaa kuin aikaisemminkin, TUTO- luotsi Elomo kommentoi pitkien hyökkäyksien vähyydestä viime peleissä.

TUTO karkasi päätöserässä

TUTO iski pelin ratkaisun päätöserän ensimmäisen viitosen aikana. Ensin Aki Keinänen pyssytti ylivoimalla yläkulmaan Niclas Luceniuksen passista. Aki Kangasmäki siirsi kotijoukkueen jo 4−0-johtoon Peliittojen harhaillessa.

Ottelun viides ja viimeinen maali nähtiin alivoimalla, kun Matias Lehtonen peitti vierasjoukkueen laukauksen ja lähetti Juho Virtasen karkumatkalle läpiajoon. Virtanen ujutti kiekon maalinperukoille Westerholmin patjojen välistä.

— Tuli merkkivirheitä, huonoa kiekollista pelaamista. Perus suorittamisen taso ei ole tarpeeksi hyvä. Pelisuunnitelmamme oli puolustaa tiukasti ja hyökätä laadukkaasti. Hyvin vaikea hyökätä laadukkaasti, jos ei saada yhtä syöttöä lapaan, silminnähden pettynyt Peliittojen käskijä Heiskanen voivotteli.

— Olisimme voinut olla tehokkaampiakin. Tehokkuuteen keskitymme harjoituksissa joka päivä. Sitä kautta onnistumiset tulevat myös peleissä, Elomo avasi TUTOn hurjia maalimääriä.

Peliittojen peli oli todella alakuloista läpi pelin. Peliitat-luotsi Heiskanen oli todella pettynyt joukkueensa suoritukseen. Peliitat on päästänyt eniten maaleja Mestiksessä. Molemmat joukkueet pelaavat vielä lauantaina ennen ansaittua joulutaukoa. 

» Lähetä palautetta toimitukselle