Suni venyi 67 kertaa − Peliitat katkaisi TUTOn kahdeksan ottelun kotivoittoputken

MESTIS / Raportti
Peliittoja onnisti Kupittaalla.
Kuva © Timo Savela
TUTO kohtasi perjantaina kotikaukalossaan Peliitat. Heinolalaisnippu pisti kotikaukalossaan aikaisemmin onnistuneen TUTOn ahtaalle, vaikka omassa päässä melkoiset torjuntamäärät tilastoihin merkittiinkin. Kupittaan hippaleikin voitti lopulta Peliitat niukoin 5–6-lukemin.

− Olimme tänään erinomaisia: saimme viisi maalia ja vastustajan maalilla melkein 70 torjuntaa, kehui turkulaisten päävalmentaja Miika Elomo tappiosta huolimatta.

Vaikka etenkin avauserän alussa turkulaisisäntä oli pelin aktiivisempi osapuoli, oli Pellitat maalien valossa se, joka selviytyi ensimmäisestä kaksikymmenminuuttisesta voittajana.

Christian Silfverin taidokas veto löysi Karolus Kaarlehdon torjuman maalin perukan, ja peli oli hieman yllättäenkin 1−0.

Viime kotipelissä KeuPaa vastaan maalien makuun päässyt Tomi Wilenius toi isännät kuitenkin takaisin peliin kovalla 1−1-osumallaan.

Tasapelissä ensimmäiselle erätauolle ei kuitenkaan päästy, sillä Peliitat osoittautui varsin hankalaksi vieraaksi vielä avauserän viimeisellä minuutilla: Jaakko Lantta päätti erän 1−2-osumallaan.

− Hyvää tekemistä meiltä. Toiseen erään täytyy lisätä liikettä ja puolustaa tiiviisti, totesi Peliittojen Markus Hämäläinen Fanseatin erätaukohaastattelussa.

TUTO otti Peliittoja kiinni

Ottelun toinen erä tarjosi Kupittaan 1428-päiselle yleisölle maali-ilottelua koko rahan edestä. Peliitat siirtyi erän alussa jo 3−1-johtoon, kun Kristian Tuohilampi huitoi maalitilanteessa siihen malliin, että tuomari näki parhaaksi tuomita tilanteesta rangaistuslaukauksen, eikä Tuukka Rajamäki erehtynyt.

− Kaarlehto ei ollut tänään parhaimmillaan ja nuoren miehen täytyy käsitellä se. Tarkoituksella en häntä vaihtanut. Kevät on pitkä ja tällaiset pelit pitää pystyä nollaamaan, Elomo totesi.

Isäntien Elias Karvonen iski kuitenkin salamannopeasti takaisin: reilut 10 sekuntia myöhemmin TUTO olikin tullut jo maalin päähän.

Turkulaisisäntä sai 16 sekunnin ajan kokeilla myös kahden miehen ylivoimaansa, mutta lopulta 3−3-tasoitus syntyi viidellä neljää vastaan Aki Keinäsen lavasta.

Päätöserässä homma meni varsinaiseksi hippaleikiksi: Peliitat teki ja TUTO tasoitti. Päätöserässä turkulaisten 4−4-tasoitus oli kovan työn takana ja maalillaan huimat 67 kertaa illan aikana torjunut Sami Suni sai rehkiä loppuun asti.

− Sekavaahan se oli. Puolustustaistelu tämä oli ja saimme TUTOn ampumaan paljon ulkopuolelta. Kuteja tuli paljon, mutta meille tuli yksi enemmän, totesi Peliitat-luotsi Marko Tuomainen.

Vielä 5−5-tilanteessakin peli pyöri vauhdikkaana eikä kummankaan leirissä näkynyt väsymisen merkkejä. Lopulta kuitenkin Henri Ruotsalaisen läpiajo oli isännille liikaa: Peliitat katkaisi TUTOn kahdeksan ottelun mittaisen kotivoittoputken 6−5-voitto-osumallaan.

− Rehellisyyden nimissä on sanottava, että olimme tänään huonoja, mutta viimeistelimme kovalla prosentilla. Loppujen lopuksi vain kolmella pisteellä on merkitystä, totesi Peliittojen Veli-Matti Koponen.

» Lähetä palautetta toimitukselle