TUTO kaatoi LeKin ensimmäisen erän tehohetken turvin

Nuori Kaarlehto torjui nollapelin Kupittaan keskiviikkoillassa.
TUTOn ja LeKin kauden toinen välienselvittely ei tarjonnut reilu 1200-päiselle kupittaalaisyleisölle suurta jääkiekkoviihdettä. Ottelussa omaa luokkaansa ollut TUTO nappasi lempääläläisveskari Teemu Lassilan estelyistä huolimatta varman 3-0 -kotivoiton.

Ottelu alkoi kupittaalaisyleisölle jo tutuksi tulleella tavalla. Ensimmäinen kymmenminuuttinen oli molemmilta joukkueilta hyvin sekavaa kiekkoa, vaikka vauhtia riittikin. Lähempänä maalintekoa oli vierasjoukkue, joka kilautteli kertaalleen maalipuita TUTO-veskarin Karolus Kaarlehdon takana. Muutoin Kaarlehto ja hänen virkaveljensä Teemu Lassila saivat olla varsin rauhassa ensimmäisessä erässä.

TUTOn terävä karvaus alkoi purra erän puolivälin jälkeen. Lempääläläispuolustus ei pystynyt reagoimaan tarpeeksi nopeasti aggressiiviseen turkulaiskarvaukseen, ja vain Lassilan torjunnat pitivät vierasjoukkueen maalin koskemattomana. Turkulaishyökkäyksien ongelmana näytti jälleen olevan viimeistelyn ontuminen ja maalintekoyritykset jäivätkin järjestään ponnettomiksi.

Toiseen erään siirryttiinkin kotijohdossa, vaikka saukkopaidat pääsivätkin ylivoiman myötä paremmin peliin mukaan. Turkulaisten maalintekijänä kunnostautui Atte Sillanpää, joka sivalsi kiekon ohi Lassilan terävällä rannelaukauksella parhaasta maalintekosektorista. Turkulaiset tuplasivat johtonsa vielä neljä sekuntia ennen loppua, kun Samuli Suomisen suupaisu siniviivalta yllätti Lassilan tyystin.

Maalivahdit suuressa roolissa

Valkopaitainen vierasjoukkue onnistui nollaamaan tilanteen hyvin erätauolla, eikä avauserän lopulla tulleista takaiskuista näkynyt merkkiäkään joukkueen otteissa. Lempääläläisvieraat olivat kokonaisuudessaan hieman niskan päällä erän ensimmäisellä puoliskolla, mutta parista hyvästä maalipaikasta huolimatta TUTO-vahti Kaarlehto ei päästänyt LeKi-hyökkääjiä helpolla.

TUTO puolestaan käytti tehokkaasti LeKi-puolustuksen kankeutta hyväkseen. Kotijoukkue saikin erän jälkimmäisellä puoliskolla useita pitkiä pyörityksiä lempääläläispäädyssä, mutta tuloksentekoon sinipaitaiset eivät pystyneet toisessa erässä. Vieraiden Lassila oli tolppien välissä pääosin erinomainen, vaikka TUTOn toisen maalin lisäksi kokeneelle veskarille sattui muutama muukin arviointivirhe.

TUTO ilmeettömästi voittoon

Päätöserä alkoi täysin TUTOn suunnitelmien mukaisesti. Mitäänsanomattoman tyylikkäästi omassa päässään puolustanut turkulaisjoukkue ei päästänyt vierasjoukkuetta millään maalintekosektorille. Nopeasti omasta päästään kiekkoa liikkeelle laittaneet TUTO-puolustajat ehtivät järjestään pois lempääläläiskarvauksen alta.

Kirivaihdetta koko erän etsinyt LeKi ei missään vaiheessa saanut hyökkäyspeliä uomiinsa, ja TUTOn 3-0 -maali oli huomattavasti lempääläläiskavennusta lähempänä. Vierasjoukkue oli jälleen täysin veräjänvartijansa Lassilan varassa, joka yritti tarjota joukkueelleen mahdollisuutta voittoon upeilla torjunnoillaan.

Parhaat maalipaikat siunaantuivat erässä TUTOn Kalle Moisiolle sekä Aki Juuselalle. Moisio pääsi yrittämään maalia läpiajosta, mutta Lassila oli loistavasti mukana. Juusela sen sijaan nosti ensin avopaikasta ylärimaan, jonka jälkeen toista kautta turkulaisten riveissä pelaava hyökkääjä epäonnistui rangaistuslaukauksesta hyvästä yrityksestä huolimatta. Vierasjoukkueen hyökkäyspelistä kertoo paljon se fakta, että Moision läpiajo sekä Juuselan rangaistuslaukaus tulivat molemmat saman LeKi ylivoiman aikana.

Jos oli Lassila hyvässä vireessä, esiintyi myös TUTOn Kaarlehto edukseen. Vaikka kotijoukkueen maalilla ei samanlaista sirkusta nähtykään, nuori maalivahti työskenteli tontillaan kylmän viileästi. Kaarlehdon ensimmäisen aikuisten tasolla pelatun nollapelin lopputulokseksi merkattiin 3-0, kun Mikko Laine niittasi loppulukemat tyhjään LeKi-maaliin.

Kotijoukkueen valmentaja Miika Elomo oli syystäkin tyytyväinen omiensa otteisiin.

— Olimme tänään sitoutuneita. Henkinen valmius oli tällä kertaa erinomainen, ja sitä tämä sarja vaatiikin. Erityisen tyytyväinen olen alivoimaamme, jossa käytin vähän kapeampaa materiaalia tänään. Tästä on hyvä jatkaa kohti pohjoista, Elomo summasi.

LeKi-käskijä Miikka Kuusela sen sijaan ryöpytti omiaan heikosta esityksestä.

— Lassila pelasi tänään maalinsuulla huippupelin, mutta silti soi omissa kolmesti. Peli-ilme oli sanalla sanoen surkea ja se pitää ottaa nyt valmennuksen piikkiin ettei pystytty valmistamaan joukkuetta niin kuin pitäisi, Kuusela kommentoi ottelun jälkeen.