Liigassa viikonloppuna debytoinut Christian Heljanko kaatoi TUTOn − "Omastakin mielestä huippupeli"

MESTIS / Raportti
Christian Heljanko oli avainroolissa LeKin vierasvoitossa.
Lempäälän Kisa ryösti pisteet TUTOlta maalein 3−2 ja katkaisi samalla TUTOn viiden ottelun mittaisen kotivoittoputken. LeKi käytti maalipaikat tehokkaasti hyväkseen TUTOn tuskaillessa maalinteon kanssa. Liigassa viime viikonloppuna Tapparan paidassa debytoinut Christian Heljanko pysäytti kiekon 37 kertaa ja piti torjunnoillaan LeKiä pystyssä.

Ottelu alkoi Turussa tunnustellen ja maalipaikat olivat ensimmäisellä kymmenminuuttisella vähissä. Molemmat joukkueet keskittyivät keskialueen tukkimiseen ja etenkin TUTOlla oli vaikeuksia läpäistä LeKin karvausta.

Erän puolivälin jälkeen TUTO alkoi nopeuttamaan avauspeliään ja pelin tempo kasvoi huomattavasti. Myös maalipaikkoja alkoi syntyä molempiin päätyihin ja ottelun avausmaali roikkui ilmassa.

TUTO sai erän vaarallisimmat maalipaikat, mutta LeKin maalilla Christian Heljanko venyi paikoittain näyttäviin torjuntoihin. Kotijoukkueen päädyssä hyvän alkukauden pelanneen Julius Pohjanoksan otteet puolestaan näyttivät haparoivilta. Pelin avautumisesta huolimatta, avauserä oli maaliton.

Toinen erä aloitettiin kotijoukkueen komennossa, mutta ottelun avausmaalista vastasi LeKi. Jere-Matias Alanen napautti ylivoimalla kiekon reppuun, jonka jälkeen peli tasoittui TUTOn kiekonhallinnasta huolimatta.

Lempääläläisjoukkue puolusti hyvin ja loi maalintekopaikkoja nopeilla vastahyökkäyksillä. Kotijoukkue tuskaili maalinteon kanssa Leki-vahti Heljangon yltäessä jokaisen kiekon eteen. Turkulaisjoukkueessa näkyi jo pientä turhautumista.

TUTOn turhautuminen kulminoitui erän lopussa kahteen peräkkäiseen jäähyyn, joista ainakin Niclas Luceniuksen huitomisjäähy oli turhautumisen tuotetta. Vierasjoukkue käytti kahden miehen ylivoiman hyväkseen, kun Alanen iski illan toisensa 25 sekuntia ennen erän loppua.

Nälkäinen TUTO ei saanut palkintoa

Kolmanteen erään ärsytetty TUTO tuli nälkäisenä ja siirsi pelin painopisteen vierasjoukkueen päätyyn. Pelin kulun mukaisesti LeKi kuitenkin teki erän avausmaalin, kun Alanen iski läpiajosta alivoimalla ja sinetöi kypärätemppunsa.

TUTO pääsi heti LeKin maalin jälkeen jälleen peliin mukaan, kun Lucenius kavensi tilanteeksi 3−1. Kavennusmaalin jälkeen kotijoukkue vyörytti kiekkoa entistäkin enemmän kohti Heljangon vartioimaa maalia.

Pelin jännitys tiivistyi loppuminuuteilla, kun Aki Juusela iski 3−2-maalin puolitoista minuuttia ennen loppusummeria. LeKi kesti viimeisen minuutin TUTO-vyöryn, ja pisteet matkasivat Lempäälään.

LeKin maalilla loistaneen Heljangon mukaan LeKi tiesi miten TUTOn kotiareenalla voi voittaa ja kertoi puolustuspelin olleen olennaisessa osassa peliä.

— TUTO on ollut kotona suorastaan ylivoimainen ja tiesimme heidän tulevan kovaa. Lähdimme puolustamaan ja tiesin, että jos itse pystyn onnistumaan, niin on saumat voittaa.

Kotijoukkue oli kiekkollisesti kotonaan hyvä, mutta LeKi käytti maalipaikat hyväksi TUTOn iskiessä päätä Heljangon torjuntoihin.

— Me tehtiin paikoista maalit ja kaveri ei. Ei oltu kenttätapahtumallisesti pelin päällä ja TUTO vei enemmän kiekkoa. Maalit kuitenkin ratkaisevat.

Flunssainen Heljanko oli tyytyväinen päivän pelisuoritukseensa. Liigassa viime viikonloppuna debytoinut veräjänvartija hamuaa myös jatkossa liigapeleihin.

— Olen todella kipeä. Siihen nähden oli omastakin mielestä huippupeli. Yritän pysyä nyt vaan kunnossa ja toivottavasti taas viikonloppuna pääsisin Liigaan pelaamaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle