LeKi pisti TUTOn koville − Kupittaalla nähtiin varsinainen jännitysnäytelmä

Maalivahdit olivat kovilla molemmissa päissä.
TUTO sai perjantai-iltana vieraakseen LeKin. Illan ottelu mukaili keskiviikon kotipeliä, sillä varsinainen maali-iloittelu alkoi vasta viimeisessä erässä. 1429-päinen turkulaisyleisö sai todistaa varsinaista kiekkodraamaa, kun pelin jännitys pysyi päällä aina viimeisille minuuteille asti. Ottelu päättyi lopulta TUTOlle lukemin 4-3.

Ottelu lähti liikkeelle molempien osalta melko sekavissa merkeissä eikä ensimmäiseen viiteen minuuttiin nähty oikeastaan yhtään vaarallisia tilanteita. Turkulaisten ote peliin piristyi erän kuluessa, mutta LeKin hyökkäyksiin lähdöt takkusivat pahasti.

TUTOn avausmaaliin ei tarvittu kuin yksi vauhdikas hyökkäys, kun kiekko jo lepäsi Dominik Hrachovinan selän takana Mikko Laineen toimesta.

LeKille avautui vielä erän aikana mahdollisuus tulla tasoihin, kun Juuso Rämö pääsi läpiajoon, mutta laukaus ei kuitenkaan mennyt läheskään oikeaan osoitteeseen. Lempääläispoppoolle tarjoiltiin myös ylivoimaa, mutta se ei paikallaolijoita vakuuttanut: kiekko oli oikeastaan enemmän alivoimaa pelanneella kotijoukkueella.

− Tässä pelissä oli paljon hyviä ja huonoja tapahtumia molemmin puolin. Meiltä nähtiin ajoittain hyvää pelaamista ja voikin sanoa, että tiettyjä hetkiä pelattiin niin kuin olisi pitänyt pelata koko 60 minuuttia, LeKin päävalmentaja Juha Juujärvi kommentoi omiensa otteita.

LeKi lähtee haastamaan

Jos joku yleisössä piti ensimmäistä erää tylsähkönä, oli toinen erä aivan toista maata. Peli oli kuin uudelleen syntynyt, sillä tilanteita nähtiin tasaiseen tahtiin molemmissa päissä.

Erän alku oli yhtä turkulaisunelmaa, kun TUTOlle avautui heti alkuun kahden miehen ylivoima. Antaumuksella puolustanut LeKi ei aivan loppuun asti kestänyt, ja Mikko Laine pääsikin viimeistelemään illan toisensa ylivoiman loppupuolella.

− Pitkään taistelimme kolmella viittä vastaan, mutta lopulta siitä sitten tuli se yksi erikoisitilannemaali kotijoukkueelle, jolla oli iso merkitys pelin kannalta kokonaisuutta ajatellen, harmitteli Juujärvi.

LeKi oli kuitenkin erätauon aikana löytänyt uuden peli-ilmeen ja lempääläisten peli olikin huomattavasti organisoidumpaa kuin ensimmäisessä erässä.

Lisää puhtia vieraiden peliin toi etenkin välittömästi Laineen maalia seurannut kavennus: Valtteri Järviluoma sai haltuunsa TUTOn epäonnistuneen purkukiekon ja ohitti vaivatta maalillaan rehkineen Petteri Similän.

Dramaattisen viimeiset minuutit

Ottelun kolmannen erän ensimmäinen kymmenminuuttinen tarjosi oikeastaan enemmän kuin koko siihenastinen peli yhteensä. LeKi näytti kyntensä sekavaan peliin sortuneelle TUTOlle melko nopeasti, kun Manu Honkanen iski kiekon verkkoon komeasti tolppia kilautellen.

− Tehtiin koko viikosta tietoinen riski, sillä treenasimme perkeleesti. Meistä näkyi ihan selvästi, että bensa on loppu ja päästäkin alkoi loppua patterit. Siihen nähden olen todella tyytyväinen tähän tulokseen, TUTO-luotsi Ismo Lehkonen totesi.

TUTO päätti kuitenkin pian ottaa kuskin paikkansa takaisin. Kiekko pomppi vaarallisesti lavoissa LeKi-maalin edustalla ja tilaisuuden tultua Aki Juusela tuikkasi pikkumustan maaliin. Turkulaisjohto ei kauaa mieltä lämmittänyt, sillä vauhdikkaan hyökkäyksensä päätteksi LeKi kosti nopeasti, kun Ville Meskanen täräytti pellivälineen verkon perukoille.

− Kerjättiin verta nenästä 3-3- tasoituksen jälkeen ja meillä oli hirveästi kiekon menetyksiä omassa päässä. Halusimme pelata paljon lavasta lapaan, mutta jos jonkun nöyrän pitkän olisi jossain vaiheessa heittänyt, ehkä tilanne olisi rauhoittunut, totesi Juujärvi.

Erän viimeisistä minuuteista ei draamaa puuttunut. Topi Taavitsainen pääsi iskemään vielä 4-3-maalin omilleen, minkä jälkeen LeKi lähti hakemaan tasoitusmaaliaan kuudella kenttäpelaajalla ja ei aikaakaan, kun ylivoimaan saatiin vielä lisää puhtia Anssi Virkin ottaessa viime minuuttien jäähyn.

LeKi liikutti kiekkoa, laukoi ja piti turkulaisyleisöä piinaavassa jännityksessä. Osuipa kiekko kerran maaliputkiinkin, mutta loppujen lopuksi kiekko ei maaliin asti eksynyt, ja turkulaiset veivät ottelun nimiinsä 4-3-lukemin.

− Olen ylpeä jätkistä. He ovat koko viikon puristaneet aamuin ja illoin. Sen lisäksi vielä kaksi kovaa vastustajaa. Tämä on materiaaliltaan vahva joukkue, kyllä sieltä pelureita löytyy. Tästä pelistä kolme pinnaa ja Jukureilta kaksi pinnaa ja uskon, että tauon jälkeen tulemme entistä parempana, Lehkonen kiitteli omiaan.