TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

Maalintekopeli nimeltä jääkiekko

MESTIS / Raportti
Tommi Virtanen oli Janne Öfverströmin ohella TUTOn voiton takuumies.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Kun välierät avattiin Kupittaalla TUTOn ja KooKoon välillä, olivat isännät edellä ainoastaan maalivahtipelissä ja osumatarkkuudessa. Turkulaiset kuitenkin osoittivat, että jääkiekossa on pohjimmiltaan kyse vain ja ainoastaan maalinteosta. Samalla TUTO siirtyi askeleen lähemmäs Mestiksen finaalipaikkaa 3-0-kotivoitolla.

TUTO ja Kupittaan yleisö saivat keskiviikkoiltana kokea kulttuurishokin. Peliitat-sarjan jälkeen Kouvolan KooKoo tuntui vyöryvän kaukaloon kuin mustaoranssi veturi konsanaan.

Ensimmäisen erän aikana turkulaisyleisö sai pidätellä hengitystään, kun hurjalla ryminällä luistellut kouvolalaiskopla rummutti Tommi Virtasen maalia vaihto toisensa jälkeen.

Ylärimassa tai tolpissa pelivälineen käytti kouvolalaisista vuorollaan Antti Roppo, Matt Nickerson ja Teppo Miihkali. Vielä tätäkin lähemmäksi pääsi KooKoon ykkösvitja, joka sai taiteiltua kiekon jo TUTOn maaliviivalle ennen kuin se huidottiin neutraalimmalle alueelle.

Mustaoranssista hyökyaallosta huolimatta erätaukoa lähdettiin viettämään pelitapahtumiin nähden hivenen yllätyksellisessä turkulaisjohdossa. Muutamiin maalintekopaikkoihin päässyt TUTO iski erän lopulla, kun Janne Öfverström raivasi itselleen tilaa KooKoo-alueella. Tämän jälkeen voimalaituri syötti rystylätyn viivalla päivystäneelle Kalle Maalahdelle, jonka jäännuoliainen yllätti maskin takana tähystäneen Mikko Rämön.

Ottelun jälkeen KooKoon Juha Juujärvi harmitteli käyttämättä jääneitä maalipaikkoja, mutta oli tyytyväinen joukkueensa yleisilmeeseen.

- Tietysti tämä pieni tauko edellisen pelin jälkeen jännitti, että miten päästään taas peliin kiinni. Kohtalainen sisääntulo kuitenkin peliin meiltä.

KooKoo hakkasi päätään betoniseinään

Toinen erä luisteltiin maalittomissa merkeissä. Erän puoliväliin saakka KooKoon vahva vire antoi yleisölle luvan pelätä tasoitusmaalia.

Kun maali jäi syntymättä ja loppuerässä kumpikin joukkue sortui jäähyilyyn, putosi pelin tempo selvästi. Tämä kuitenkin sopi varsinkin kotijoukkueelle, sillä sen myötä etenkin Ville-Vesa Vainiolan ja Anrei Hakulisen kentälliset saivat pelirytmistä kiinni.

Viimeisestä erästä muodostui ottelun tasaisin. Edelleen KooKoo oli niskan päällä kenttätapahtumissa, mutta kouvolalaisten pelaamisessa alkoi näkyä jo mailan puristamista.

Vielä kun ottelun hahmoksi kohonnut Janne Öfverström sai kasvatettua turkulaisten johdon kahteen maaliin kääntölaukauksellaan ja Tuukka Pulliaisen ujutettua kiekon tyhjiin, oli kouvolalaisten miekanterät tylsytetty. Koska vieraat eivät saaneet kuudella kenttäpelaajalla aikaan kavennusta, oli Tommi "Betoni" Virtasen nollapeli tosiasia.

-Maalin teko on iso osa jääkiekkoa. Kaksi tehtyä maalia ja viimeinen tyhjiin, niinpä kotijoukkue ansaitsi voiton. TUTOn "santapaperiosasto" onnistui tänään ja meiltäkin pitää alkaa löytyä saman osaston miehiä, jotka pystyy iskemään kiekon maaliin, tiivisti Juujärvi.

Myös turkulaiskäskijä Juhani Tamminen myönsi, että jääkiekossa on kyse maalinteosta ja se onnistui tänään hänen joukkueeltaan vieraita paremmin. Tamminen nosti myös muutamia yksilöitä esiin illan kokoonpanosta:

- Arvostan joukkuetta ja on kivaa vetää klubitakki päälle, kun veskari pelaa nollapelin. Myös "Öfve" on hieno mies, joka täyttää paikkansa, kun se aukeaa. Lahjakas pelaaja, ja onnistumisten myötä ei suunta ainakaan laske. Täytyy nostaa esiin myös kokenut Lasse Korhonen, joka tuli ja pelasi hienosti silloin, kun tarvitsi.

Välieräsarja on nyt 1-0-tilanteessa TUTOn hyväksi. Joukkueet matkaavat perjantaiksi Kouvolaan, missä on KooKoon vuoro toimia isäntänä.

» Lähetä palautetta toimitukselle