KooKoo kävi varkaissa Kupittaalla

MESTIS / Raportti
Tommi Virtasen sunnuntai-ilta meni maalilla rehkiessä.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Mestiksen välierien kolmas kohtaaminen TUTOn ja KooKoon välillä ei ollut erityisen kaunista katseltavaa kotijoukkueen osalta. Turkulaisilla oli paikkansa, mutta tehoton pelaaminen ei tuottanut toivottua tulosta. Sunnuntai-illan kiihkeä ottelu päättyi lopulta vierasjoukkue KooKoon hyväksi 1-3-lukemin.

Illan ottelu alkoi tasaisissa merkeissä molempien joukkueiden sahatessa kenttää edes takaisin. Alussa ottelu näytti olevan kotijoukkueen hallinnassa TUTOn päästyä yrittämään erän alkuun maalia: Mikael Aaltonen sai ohjattua kiekon kohti KooKoon maalia, mutta kiekkoa vastaanottamassa ei ollut yhtäkään omaa pelaajaa, joten kouvolalaiset selvisivät tilanteesta säikähdyksellä.

Vastaavanlaista maalipaikkaa pääsivät kokeilemaan myös kouvolalaiset, kun ottelun ensimmäistä jäähyä istuva Joni Seinelä kärsi kaksiminuuttistaan antaen KooKoolle illan ensimmäisen ylivoiman. TUTOn hyvistä puruista huolimatta kouvolalaiset pääsivät kilauttelemaan tolppia, mutta maaliin asti kiekko ei päätynyt.

Ensimmäistä maaliaan KooKoo pääsi kuitenkin tuulettamaan kahdeksan pelatun minuutin jälkeen. Tommi Virtanen oli vaarallisesti poissa maalin suulta, mikä antoi KooKoon Matt Nickersonille liiankin helpon maalintekopaikan. Keikko liukui maaliin Markus Västilän ja Tomi Peltosen syötöistä.

- Viime peli oli huippuviihdettä, mutta pelin laatu ei ollut hyvää. Tähän peliin voin henkilökohtaisesti kuitenkin olla tyytyväinen. Joukkuepelissä vaaditaan uhrautumista ja joukkuepelaamista, ja joka yksikön pitää toimia joukkueessa, KooKoon päävalmentaja Juha Juujärvi kommentoi joukkueensa otteita.

- Tämä peli on todella yksinkertainen. Jääkiekko ei ole oikeudenmukaista, se on peli. Tommi Virtanen varasti edellisen kotipelin, mutta herra [Mikko] Rämö varasti tämän, lausahti hieman pettyneen oloinen TUTO-valmentaja Juhani Tamminen.

KooKoon ensimmäisen maalin jälkeen TUTOn erän alussa esittelemät varmat otteet muuttuivat kertaheitolla. Jos erän alussa kiekko kulki sujuvasti, muuttui syöttely erän loppua kohden huolimattomaksi. Kouvolalaiset nopeine liikkeineen ja vikkeline käsineen onnistuivat aina venymään turkulaisten syöttöjen väliin.

Edes erän loppuun auennut ylivoima ei tuonut TUTOlle kavennusmaalia, vaan erätauolle siirryttiin vierasjoukkueen 0-1-johdossa.

Isäntien ahdinko jatkuu

TUTOn toisen erän vahvat ensimmäiset sekunnin kaatuivat Ville-Vesa Vainiolan kahden minuutin jäähyyn. Tätä ennen muun muassa Derek Famulare oli onnistua tasoittamaan kovalla vedollaan päin KooKoo-vahti Mikko Rämöä. Jäähyn seurauksena KooKoo pääsi kuitenkin pelaamaan vaarallista ylivoimaansa toistamiseen illan aikana. Kouvolalaisten hyvästä ylivoimasta huolimatta TUTO onnistui purkamaan tilanteet.

Vahvaa oli myös KooKoon alivoimapelaaminen. TUTOlle tarjoutui illan toinen mahdollisuus maalata ylivoimalla, kun KooKoo otti rangaistuksen. Vaikka turkulaisten ylivoima pyöri mallikkaasti ja painettakin luotiin, ei kiekkoa saatu ohjattua maaliin saakka.

Vierasjoukkue syvensi isäntien tuskaa muuttamalla valotaululle 0-2-lukemat vain kuuden pelatun minuutin jälkeen: Olli Julkunen pääsi iskemään kiekon yläriman tuntumasta sisään Teppo Miihkalin syötöstä. Maalista suoritettiin vielä videotarkastus ennen lopullista hyväksymistä.

- Ensimmäinen erä oli todella tasainen ja toinen erä olikin sitten aavistuksen verran meidän, Juujärvi kommentoi pelin kulkua.

Välittömästi maalin jälkeen TUTO-luotsi Juhani Tamminen otti tuttuun tapaansa aikalisän. Tammisen aikalisästä peli ei kuitenkaan muuttunut. Pelin hallinta oli edelleen KooKoolla eikä TUTOn syöttelypeli ollut kehittynyt parempaan suuntaan. Turhautuneisuus näkyi pelaajien otteista.

Loppukiriä aivan liian myöhään

Vielä kolmannessa erässäkään KooKoo ei näyttänyt hellittämisen merkkejä. Perjantain voitonhuuma oli pinttynyt kouvolalaisten mieliin ja se näkyi peliotteissa.

Viimeistään tässä vaiheessa myös TUTO heräsi tappioasemaansa. Turkulaiset saivat erän aikana kiekollisen pelinsä parempaan kuosiin kuin kahdessa aikaisemmassa erässä, mutta maalintekoon ajoittaiset paineet eivät riittäneet. Mikko Rämö oli maalillaan kuin muuri, jonka rikkomiseen TUTOlla ei riittänyt voimia.

- Etenkin meidän alivoiman suoritukseen täytyy olla tyytyväinen ja tottakai Rämöön. Hän lähti peliin vaikeista lähtökohdista. Viime pelissä muut pelaajat jättivät hänet yksin, mutta tänään muut ajattelivat auttaa, mietiskeli Juujärvi.

Tunteet kuumenivat erän aikana puolin ja toisin eikä käsikärhämiltä vältytty. Erän alkupuolella yhteen ottivat TUTOn Tuukka Pulliainen ja KooKoon Justin DaCosta. Pulliainen tuomittiin välikohtauksesta kahden minuutin jäähylle, kun Dacosta puolestaan passitettiin suihkun puolelle keihästämisestä.

Puolustaja Dacostan puuttuminen ei kuitenkaan haitannut KooKoon voittokulkua. Erän puolen välin tienoilla Olli Julkunen iski toistamiseen kiekon ohi Tommi Virtasen Santtu Huhtalan ja Matt Nickerssonin syötöistä.

Vaikka peli oli menetetty jo kauan aikaa sitten, jaksoi TUTO silti kaivaa itsestään viimeisetkin taistelunhalut ja onnistui kaventavaan tilanteen 1-3:een ylivoimalla viimeisen peliminuutin aikana. Maalin pääsi viimeistelemään Arttu Niskakangas Marlo Koposen ja Pasi Hirvosen syötöistä.

Juhani Tamminen näki pelin jälkeen joukkueessaan myös positiivisia asioita tappiosta huolimatta:

- Äijämme ovat terveitä ja Tony Vidgrenkin palasi onneksi kokoonpanoon. Saimme ykköspakkimme takaisin. Toinen hyvä asia oli se, että saimme kaikki tänään yhdessä aamujäille.

» Lähetä palautetta toimitukselle