KJT:lle arvokkaat pisteet jatkoajalla

Ensimmäisessä erässä jo kolmen maalin johtoon karannut TuTo Hockey joutui lopulta tyytymään yhteen pisteeseen. Vierasjoukkue KJT tuli varsinaisella peliajalla tasoihin ja nappasi itselleen tärkeät kaksi pistettä Matti Luoman jatkoaikamaalilla numeroin 3-4 (3-0,0-3,0-0,0-1).

TuTon ja vierasjoukkue KJT:n kohtaamisesta ei panosta puuttunut. TuTo olisi tarvinnut ehdottomasti voiton illan ottelusta pysyäkseen mukana taistelussa viimeisestä paikasta kevään pudotuspeleihin. Ennen illan kierrosta TuTo oli kahdeksatta sijaa hallussaan pitänyttä ja yhden ottelun vähemmän pelannutta Hermestä kolme pistettä jäljessä.

Vierailija KJT oli myös pakkovoiton edessä. Ennen illan pelejä KJT oli karsintaviivan yläpuolella, ottelun enemmän pelannutta FPS:aa neljä pistettä jäljessä.

Pulliainen loisti avauserässä

Ottelun ensimmäinen erä tarjosi illan viihdyttävintä kiekkoa. Molemmat joukkueet tulivat peliin hyvällä liikkeellä ja paikkoja syntyi molempiin päihin kenttää.

Kotijoukkue sai otteluun toivomansa alun, kun Tuukka Pulliainen yllätti KJT:n maalilla aloittaneen Jaakko Suomalaisen jo reilun minuutin pelin jälkeen. Puolustaja Juha Peltonen toi kiekon vasemmalta sisään ja syötti toisessa aallossa tulleelle Pulliaiselle, joka laukoi suoraan syötöstä lukemiksi 1-0.

Maalin jälkeen vieraat hallitsivat hienokseltaan peliä ja järjestelivät muutamia pahoja mylläköitä Tuomo Karjalaisen vartioimalle TuTo-maalille. Paras paikka aukeni Jaska Vilenille, joka pääsi yrittämään Karjalaisen yllättämistä 2-1 –hyökkäyksen päätteeksi.

Vieraiden hyvistä otteista huolimatta ensimmäisessä erässä valttia oli ketju Mikko Niinikoski – Pulliainen – Mikko Markkanen. Ajassa 8.40 Pulliainen vei illan toisella maalilla kotijoukkueen 2-0 –johtoon. Janne Laitila kiersi vieraiden maalin ja syötti maalin edessä vapaana olleelle Pulliaiselle, jolla oli helppo työ iskeä kiekko maaliin.

Kotijoukkue näytti marssivan helppoon voittoon, kun ajassa 14.44 Pulliainen täydensi puhtaan kypärätemppunsa laukomalla Niinikosken syötöstä kiekon kolmannen kerran ohi Suomalaisen.

Selvistä luvuista huolimatta KJT oli koko erän hyvin pelissä mukana.

Yksi erä kaiken muuttaa voi

Kuten niin usein ennenkin tällä kaudella, toisesta erästä muodostui melkoinen painajainen TuTolle. Liike jäi jonnekin pukukopin perukoille ja syksystä tuttu pehmeys oman maalin edessä alkoi jälleen vaivaamaan. Liikkeen puuttuminen yhdistettynä kovaan hyökkäysintoon avasi jatkuvasti vieraille paikkoja ylivoimahyökkäyksiin.

- Painotettiin erätauolla sitä, että peli ei ole vielä ohi ja, että on pelattava ottelu loppuun saakka. Joukkue lähti kuitenkin kaikesta huolimatta takki auki. Kaikki halusivat vain hyökätä ja tehdä paljon maaleja, harmitteli TuTon valmentaja Anatoli Bogdanov pelin jälkeen.

KJT:n valmentaja Seppo Repo vaihtoi tauolla maalinsuulle nuoren Jaakko Valkaman ja pisti kentälliset uuteen uskoon.

- Puhuttiin erätauolla, vaihdettiin maalivahtia ja tehtiin muutamia muutoksia kentällisiin. Sitä kautta saatiin peliä sen näköiseksi miten TuToa vastaan pitää pelata. Joukkueen tahtotaso nousi huomattavasti ensimmäisestä erästä, Repo näki syyt joukkueen nousuun.

KJT:n nousun aloitti ajassa 26.36 puolustaja Fredrik Vara kauden ensimmäisellä maalillaan. Vanhassa kotikaukalossaan pelannut Tommi Elomo syötti hyökkäyksen päätteeksi vasemmalta kiekon b-pisteiden välissä olleelle Varalle, joka pamautti kiekon suoraan syötöstä ohi Karjalaisen.

Hetkeä myöhemmin Pulliainen ja Janne Laitila hölmöilivät itsensä yhtä aikaa kaksiminuuttisille. KJT ei jättänyt syntynyttä kahden miehen ylivoimaa käyttämättä. Minuutin ylivoimapyörityksen jälkeen Kai Öhberg tarjosi paikan erinomaisen ottelun pelanneelle Iippo Suutariselle, joka toi vieraat jo maalin päähän.

Vieraiden nousun toisessa erässä kruunasi vielä Niko Harjun tasoitusmaali. Riku Rahikainen ajoi surutta Karjalaisen maalille kotijoukkueen puolustajien estelyistä huolimatta ja Harju nosti irtokiekon verkon perille yli Karjalaisen.

KJT:lle jatkoajan voittoarpa

Kolmanteen erään myös kotijoukkue sotki ketjuja. Uudelleen kasattu ketju Atte Saunamäki – Tero Forsell – Markku Vuorisalo saikin hyvin painettua lähes joka vaihdossaan peliä vieraiden päätyyn, mutta ei onnistunut maalinteossa hyvistäkään paikoista. Hyviä paikkoja loi myös Jari Mannilan johtama ketju, jonka laidoilla koko ottelun pelasivat Tuomas Jalava ja Markus Leppänen.

Vierasjoukkueen taktiikka kolmannessa erässä valmentaja Revon mukaan oli pelata tarkasti virheitä välttäen ja hakea voittomaalia mahdollisella ylivoimalla.

Vieraiden taktiikka purikin hyvin, tosin voittomaali syntyi vasta jatkoajalla. Jatkoajan alussa kotijoukkueesta Vuorisalo otti tilanteen takana kampitusjäähyn. Koko jatkoajan alun hanakasti voittoa kolmella hyökkääjällä ja yhdellä puolustajalla hakenut KJT otti heti aikalisän ja maalivahdin pois.

Reilun minuutin ylivoiman jälkeen vieraat hurjaan voitonjuhlintaan vapautti Matti Luoma, joka onnistui maalinedushässäkästä pistämään kiekon maaliin.

Kuinka tästä eteenpäin

TuTon mahdollisuudet kevään pudotuspeleihin menivät käytännössä jatkoaikatappioon vaikka edellä oleva Hermes jäikin yllätystasapeliin Uudessakaupungissa. TuTo kohtaa vielä kahdessa jäljellä olevassa ottelussaan kotonaan ensin lauantaina Forssan Palloseuran ja maanantaina runkosarjan päätöskierroksella KalPan. Voitot näissä otteluissa eivät itsessään nosta TuToa vielä viivan päälle vaan Hermeksen olisi jäätävä ilman pisteitä jäljellä olevissa kolmessa pelissään.

KJT käy vielä kovaa taistelua välttääkseen karsinnat. Voitto tänään TuTosta nosti KJT:n vain kahden pisteen päähän karsintaviivan yläpuolella olevasta FPS:sta. KJT:lla on vielä jäljellä kotiottelu Jukureita vastaan ja kaksi vierasottelua, joissa vastaan tulevat KalPa ja Kiekko-Vantaa.