KeuPa tasoitti finaalisarjan puntit hurjalla alkurynnistyksellä − "Meidän ruuvissa on edelleen kiristämisen varaa"

MESTIS / Raportti
Vierasjoukkue KeuPan maalivahti Lassi Lehtinen oli TUTOlle liian kova pala purtavaksi finaalisarjan toisessa ottelussa 45 torjunnallaan.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
TUTOn ja KeuPan välisen finaalisarjan toisessa ottelussa voittajasta ei ollut epäselvyyttä enää avauserän jälkeen. TUTOn peli oli alussa totaalisessa kohmeessa, ja vierailija KeuPa luisteli kotijoukkueen täysin puuduksiin. KeuPan viimeisenä lukkona toimi Lassi Lehtinen 45 torjunnalla.

Vierasjoukkue KeuPa tuli otteluun TUTOa huomattavasti paremmin valmistautuneena ja otti ottelun alusta asti hallintaansa. Vieraiden ensimmäinen maali tuli ensimmäisellä laukauksella, kun kiekko lipui laitaväännön päätteeksi keskelle kultakypärä Markus Jokiselle, joka latasi jäänuoliaisen ohi TUTO-vahti Julius Pohjanoksan.

Seuraavaa maalia jouduttiin odottamaan yli erän puoliväliin. Vieraiden Joel Sund oli unohtunut TUTOn maalin edustalle, mistä hän viimeisteli Samuli Ratisen tarjoilusta ammattimiehen ottein. TUTOn valmennus käytti tässä vaiheessa ensimmäisen herättelykeinonsa ja vaihtoi maalin suulle Karolus Kaarlehdon.

Edellisestä maalista kului kuitenkin vain 22 sekuntia, kun KeuPan puolustaja Mikko Lahtinen heitti löysän rannelaukauksen punaviivan tuntumasta kohti Kaarlehtoa, joka imaisi kiekon räpylänsä vierestä sisään. TUTOn päävalmentaja Miika Elomo turvautui tässä vaiheessa aikalisään, mutta KeuPa ei ollut enää pysäytettävissä.

Pelikellon näyttäessä aikaa 18.27 Jokinen viimeisteli jo illan toisensa. Jesse Pelamon laukaus kimposi TUTOn puolustajasta ja jäi pyörimään kotijoukkueen maalin edustalle, missä Jokinen päivysti ja suti pelivälineen maaliin. Huonosta avauserästä huolimatta Elomo näki joukkueensa alun olleen hyvä.

— Meillä oli erinomainen lähtö peliin. Muutama maalipaikka, mutta maalit tehtiin meidän päähän. Kevät on tällaista.

KeuPan päävalmentaja Mikko Heiskanen näki joukkueensa pelissä vielä parannettavaa.

— Meillä on ruuvissa vielä kiristysvaraa. Tällä pelillä saatiin nyt yksi kiinnitys ja se siitä, Heiskanen sanaili.

TUTO heräsi tauolla

Toiseen erään tuli aivan erilainen kotijoukkue. TUTO hallitsi erää alusta alkaen, ja ainoastaan KeuPa-vahti Lassi Lehtisen hyvät otteet ja TUTOn oma tehottomuus pitivät kotijoukkueen maalisarakkeen nollilla pitkään. Vierasjoukkue KeuPa ei tuntunut saavan hyökkäyspeliään rullaamaan missään vaiheessa, ja toiseen erään takaisin kotijoukkueen maalille vaihdettu Pohjanoksa sai olla rauhassa maalillaan. 

TUTO ei tuntunut saavan kiekkoa edes tyhjään maaliin, mutta erän lopulla joukkue pääsi ottelussa kolmatta kertaa ylivoimalle. Ylivoima ei tuottanut tulosta, mutta KeuPan tullessa täysilukuiseksi kotijoukkueen painostus jatkui edelleen ja lopulta Matias Haaranen onnistui ohittamaan Lehtisen. Lehtinen torjui erässä kaikkiaan peräti 21 kertaa, ja esimerkiksi TUTOn konkarihyökkääjä Aki Keinäsen Lehtinen ryösti täysin upealla räpylätorjunnalla.

Kolmanteen erään lähdettiin vierasjoukkueen turvallisessa 4−1-johtoasemassa. Ottelun lopullinen niitti tuli viiden minuutin pelin jälkeen, kun huippulupaava puolustaja Anttoni Honka toimitti kiekkoa maalille ja kiekko pomppi ohi hölmistyneen Pohjanoksan.

TUTO viritti vielä näennäistä kiriä, mutta sen ainoaksi lohtumaaliksi jäi Nico Frimanin viimeistelemä osuma erän puolivälin jälkeen. TUTO oli erässä joukkueista aktiivisempi osapuoli KeuPan tyytyessä lähinnä turvaamaan johtoaan. KeuPa poistui Kupittaalta 5−2-vierasvoitto mukanaan.

Heiskanen ei heitellyt hattua ilmaan juhlan kunniaksi, vaikka KeuPan esitys oli erinomainen.

— Hommat jatkuu ja kiristetään ruuvia. Yksi kiinnitys tuli ja nyt jatketaan matkaa eteenpäin, Heiskanen päätti.

Elomo totesi, että TUTOn peli oli liikaa selviytymistaistelua, mutta korosti, että ainoastaan otteluvoitoilla on merkitystä eikä tulostaulun lukemilla.

— Ei saatu kiinnitystä tänään, ja ainoastaan ne merkitsevät meille. Kaksi erää oli selviytymistä ja keväällä niin ei pärjää. Tämä nollataan nopeasti ja mennään eteenpäin, Elomo harmitteli.

» Lähetä palautetta toimitukselle