Elomo: "Ilman henkselien paukuttelua: rutiinivoitto"

Aki Juusela nautiskeli KeuPaa vastaan kolme syöttöpistettä.
TUTOn vahvat otteet Mestiksessä jatkuivat vakuuttavalla kotiesityksellä KeuPaa vastaan. Kahdeksas peräkkäinen kotivoitto irtosi maalein 4–1 (1–1, 1–0, 2–0).

KeuPasta ei ollut katkaisemaan TUTOn hurjaa kotivoittoputkea lauantaina, sillä isäntäjoukkue venyi taas vahvaa iltapuhteeseen.

Ennen kaikkea Juho Virtasen johtama turkulaisten kakkosvitja oli iskussa, sillä neljästä maalista Virtanen teki kaksi ja laituri Tomi Wilenius kaksi. Kolmas lenkki Aki Juusela kirjautti kolme syöttöpinnaa.

− Virtasen ketjulta oli loistava peli. Oli vauhdikasta, kiekko liikkui ja fokus oli matkassa. Hyökkäykset päättyivät kohti maalia, mistä palkittiin upeilla maaleilla, TUTO-päävalmentaja Miika Elomo kehui Fanseatin lähetyksessä.

− Sitoutuminen oli kovaa luokkaa jokaiselta jätkältä. Ilman henkselien paukuttelua: rutiinivoitto, hän tiivisti.

KeuPan esitys ei sinänsä huono ollut, vaan kotijoukkueen hurja vire oli yksinkertaisesti liikaa. Sen myönsi myös KeuPa-valmentaja Mikko Heiskanen.

− Pikkuisen alkoi jalka väsyä, mutta ihan hyvin taisteltiin ja pyristeltiin mukana. Paikkoja oli, mutta kun ei tehty niistä ja kaveri teki omistaan, alkoi hiipiä epäusko puseroon, hän harmitteli.

Keuruulaisten ainokaisen iski puolustaja Panu Hyyppä avauserän lopussa. Joukkue haki vielä 1–3-tappioasemassa tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Wilenius sinetöi loppulukemat tyhjiin.

Turkulaisten maalilla Karolus Kaarlehdon hienot otteet jatkuivat, ja KeuPaa vastaan mies koppasi 26 kiekkoa. Toisella maalilla Petri Pitkänen joutui melkoiseen kiekkosateeseen 42 torjunnallaan.

KeuPan Konsta Mesikämmenelle tuomittiin päätöserässä pelirangaistus laitataklauksesta. Viiden minuutin ylivoimalla TUTO ei kuitenkaan osunut.

KeuPa matkustaa ensi keskiviikkona Vantaalle. TUTO saa pidemmän tauon peleistä, sillä joukkue jatkaa kotikaukalossaan perjantaina Peliittoja vastaan.