TUTO jälleen hurjana kotikaukalossaan − kolmeen kotipeliin 24 maalia

MESTIS / Raportti
TUTOn kotivoittoputki sai jatkoa lauantaina. Arkistokuva.
Kuva © Timo Savela
Kupittaan lauantai-illassa ei pitkään tarvinnut ratkoa illan onnistujaa: kotijoukkue TUTO nappasi täydet kolme pistettä Ketterältä suvereenein 9−0-lukemin. Runsasmaaliset kotiottelut eivät tosin ole TUTOlle mikään vieras käsite, sillä ennen lauantain ottelua turkulaiset iskivät kahdessa aiemmassa kotiottelussaan yhteensä 15 maalia.

− Tämä oli erittäin komea paluu voittojen tielle. Hieno, tyly esitys kotiyleisön edessä. Ja Jullelle (Julius Pohjanoksa) kauden toinen nollapeli, TUTO-käskijä Miika Elomo summasi viitaten viikon kahteen aiempaan vierastappioon.

Vaikka ote pelistä olikin turkulaisilla heti alkuminuuteilta asti, onnistui Ketterä tarjoamaan vastusta etenkin avauserän ja toisen erän ensimmäisen kymmenen minuutin aikana. Imatralaisvieras häiritsi TUTOn syöttökuvioita ja riisti kiekkoa aika ajoin varsinkin mallikkaasti.

Maalit avauserässä iski kuitenkin TUTO, kuten ottelun kahdessa muussakin erässä. Turkulaisten isku oli varsin äkäinen, sillä Niclas Luceniuksen 1−0-maalin jälkeen ehti kulua vain 27 sekuntia, kun Matias Haaranen iski uransa ensimmäisen Mestis-maalin ja isäntien 2−0-johtoaseman.

− Ensimmäisestä aloituksesta asti näki, että joukkue on hyvässä kunnossa. Ei näkynyt kahden vieraspelin rasitus, Elomo kommentoi.

Eikä Ketterän Joni Kallion ottama jäähy ainakaan parantanut tilannetta: Kallio ehti istua jäähypenkillä kokonaiset seitsemän sekuntia, kun valotaululla komeili jo 3−0-lukemat.

− Pelimme oli tahmeaa ja nukahdettiin muutamaankin otteeseen. Siitä sitten tilanteeksi 3−0, totesi avauserästä Ketterän Jere Laine Fanseatin erätaukohaastattelusta.

Ketterä kulutti jäähypenkkiä, TUTO teki maalit

Ketterän hermot alkoivat lopullisesti pettää toisen erän kuluessa. Jäähypenkin kuluttaminen koitui lopulta imatralaisten kohtaloksi, sillä Sami Jekusen jäähyn aikana syntyneen 4−0-maalin jälkeen Ketterä ei enää peliin mukaan päässyt.

− Olimme tänään saatanan huonoja ja TUTO oli hyvä. Tämä oli kautemme ensimmäinen kyykkäys. Kai näitäkin tarvitaan tässä meidän prosessissa, tuumi Ketterän päävalmentaja Matias Lehtonen.

Turkulaispoppoo puolestaan piti Ketterä-puolustusta pilkkanaan vielä useaan otteeseen illan aikana. Erityisen onnistuneen illan pelasi TUTOn Kalle Valtolta, jonka lopullinen pistesaalis oli 1+3. Muita TUTOn onnistujia olivat Hannu Kuru (1+2) ja Matias Lehtonen (0+3).

− Olen kaikkien peliin tyytyväinen. Me-sana on tärkeä joukkuelajissa, Elomo kuitenkin muistuttaa.

Ketterä jatkaa hullua peliviikkoaan jo heti huomenna sunnuntaina, kun se kohtaa LeKin Lempäälässä. Peli on imatralaisille jo neljäs tällä viikolla. Lempäälään lähdetään kuitenkin uudella ilmeellä.

− Tulos ei ole ollut toivottua, mutta tämä on meidän matka ja puramme tämän nyt nopeasti ja jatkamme eteenpäin. Ei tätä voi jäädä surkuttelemaan, tuumasi Lehtonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle