Viihdyttävä kiekkoilta Kupittaalla

Turussa kotijoukkue TuTo Hockey ja vierailija Kiekko-Vantaa järjestivät itsenäisyyspäivän kunniaksi kunnon maalijuhlat. Puolustuksien viettäessä ilmeisesti vapaapäivää, maaliverkkoja heiluteltiin kaiken kaikkiaan kaksitoista kertaa. Sarjajohtaja Kiekko-Vantaa oli lopulta terävämpi ja vei molemmat pisteet mukanaan luvuin 5-7 (3-2,1-3,1-2).

TuTon puolustukseen aiemmin viikolla liittyneet Jussi Rantala ja Anssi Silfver tekivät paluun Kupittaalle illan ottelussa. Täydellä neljällä kentällisellä pelanneesta kotijoukkueesta sivussa olivat puolustuksesta Petri Tähtisalo ja hyökkäyksestä Ville Vähämaa ja Sami Terho. FPS -ottelussa polvensa loukannut Terho on sivussa koko loppukauden. Vierasjoukkueesta suurin mielenkiinto kohdistui kolmen ottelun pelikiellostaan vapautuneeseen Pasi Nielikäiseen.

Kotijoukkueella hyvä lähtö otteluun

Ottelun ensimmäiset viisi minuuttia eivät paljon luvanneet. Molempien joukkueiden peli oli sanalla sanoen sekavaa eikä kumpikaan saanut aikaiseksi kontrolloituja hyökkäyksiä.

Vierailijoiden vielä torkkuessa kotijoukkue siirtyi ajassa 4.60 1-0 –johtoon. Jari Mannila voitti hyökkäyspään aloituksen ja Markus Leppänen punnersi puolustajan estelyistä huolimatta kiekon ohi Joni Hallikaisen. Reilu neljä minuuttia myöhemmin oli Leppänen jälleen asialla, tällä kertaa alivoimalla. Mikko Niinikosken kaksiminuuttisen lopulla Kiekko-Vantaan puolustaja Aki Kauppinen kompuroi omalla alueella sillä seurauksella, että Leppäsellä oli helppo työ viedä kotijoukkue jo kahden maalin johtoon.

- Tämän kauden surkein ottelun alku meiltä. Meillä ei ollut mitään muuta vaihtoehtoa kuin ottaa aikalisä ja pyrkiä rauhoittamaan tilanne, kertaili vieraiden valmentaja Jarmo Kauppi ottelun alkuhetkiä.

Aikalisän annin sisäisti kaikkein parhaiten Kiekko-Vantaan nelosketju Pasi Nielikäinen, Ari-Pekka Pajuluoma ja Heikki Löfman. Reilu minuutti aikalisästä kyseinen ketju toi vieraat maalin päähän Löfmanin toimiessa viimeistelijänä Nielikäisen syötöstä. Tilanne näytti katsomoon kovasti potkumaalilta, mutta ottelun päätuomari Jussi Perttu vei kiekon kuitenkin keskiympyrään.

TuTo pääsi erässä vielä toistamiseen kahden maalin johtoon. Jonni Kiisken istuessa rangaistustaan Markku Vuorisalo laukoi lukemiksi 3-1 suoraan Atte Saunamäen poikittaissyötöstä. Maalin toiseksi syöttäjäksi merkittiin paluumuuttaja Jussi Rantala.

Koko ottelun ajan hieman hakoteillä ollut turkulaispuolustus päästi vielä erän lopussa vieraat kaventamaan tilanteeksi 3-2. Kiekko-Vantaa pyöritti koko TuTon viisikon ja Henri Launosen niin sekaisin, että Mikko Puranen sai lopulta iskeä kiekon tyhjään maaliin.

Maaleja, maaleja…

Toinen erä alkoi kotijoukkueen jäähyillessä, kun Miika Kurka ja Janne Laitila ottivat jäähyt mieheen reilun kahden minuutin sisään. Molempien rangaistuksien aikana parhaat paikat aukesivat kuitenkin TuTolle. Kurkan jäähyn aikana Mikko Niinikoski pääsi yrittämään nostoa lähes tyhjään maaliin, mutta kiekko nousi yli. Laitilan istuessa omaa kakkostaan karkasivat Saunamäki ja Kalevi Aitio ylivoimahyökkäykseen, mutta viimeistely ei toiminut tälläkään kertaa.

Erä ehti vanhenemaan yli puolenvälin kunnes kotijoukkue onnistui maalinteossa. Ajassa 32.53 Laitila laukoi ylivoimapelissä siniviivalta ja Tuomas Jalava ohjasi kiekon maalin edestä ohi Hallikaisen.

Tämän jälkeen kuvaan astui illan näkyvin kolmikko. Ottelun hahmoihin lukeutunut Pasi Nielikäinen pääsi ohjaamaan maalin kulmalta helposti lukemiksi 4-3. Maaliin syöttöpisteet ketjun muille jäsenille, Pajuluomalle ja Löfmanille. Erän lopulla vieraiden neloskentällinen oli jälleen asialla, kun tehokkaan ketjun takana puolustanut Henri Ekholm vei Nielikäisen ja Löfmanin syötöistä Kiekko-Vantaan ensimmäisen kerran johtoon. Muutama minuutti ennen johtomaalia Jonni Kiiski oli laukonut pelin tasoihin.

Ottelun päätöserässä Kiekko-Vantaan Hannu Väisänen runnoi väkisin maalin edestä ottelun voittomaaliksi jääneen 4-6 –maalin. TuTo pääsi vielä peliin mukaan, kun Tuomas Jalava teki illan toisen osumansa päädystä kimmonneesta kiekosta tyhjään maaliin. Kotijoukkue sai maalista lisää virtaa ja haki tosissaan tasoitusta. Ennen erän puoliväliä Ilari Filppula lopetti kuitenkin kotijoukkueen pyristelyn. Filppula pääsi kävelemään kulmasta aivan rauhassa maalille ja viimeistelemään helposti ottelun loppunumerot 5-7.

Valmentajien kommentit

Voitosta huolimatta Kiekko-Vantaan valmentaja Jarmo Kauppi ei ottelun jälkeen kovin tyytyväinen ollut.

- Aika avointa pelaamista molemmilta joukkueilta, tällainen määrä maaleja ei tähän sarjaan kuuluisi. En voi missään nimessä olla tyytyväinen meidänkään maalivahtipeliin, mutta näillä mennään.

- Vaikea peli, täytyy kuitenkin olla kahteen pisteeseen tyytyväinen, vaikka muuten pelinä meiltä aivan luokaton esitys.

Kotijoukkueen valmentaja Anatoli Bogdanov oli tappiosta huolimatta tyytyväinen omiensa yrittämiseen.

- Harmittaa kun ei saatu tästä pelistä edes pistettä. Pelillisesti mentiin kuitenkin askel eteenpäin. Puolustus toimi keskialueella ihan hyvin, mutta ensimmäiset syötöt kestivät aina liian kauan ja näin hyökkäyksiin lähdettiin hitaasti.

- Joukkueen sarjasijoitus heijastui kentälle itseluottamuksen puutteena, kun taas vastustajalla asia on päinvastoin.