Vierasta vahvempi alivoima ratkaisi kamppailun TUTOn hyväksi

MESTIS / Raportti
Aki Juusela nousi illan ratkaisijaksi alivoimamaalillaan.
Kuva © Timo Savela
Kupittaan keskiviikkoillassa sarjakärki TUTO isännöi Kiekko-Vantaata. Vauhdikkaassa ottelussa sijaa sai erikoistilannepelaaminen, sillä yhtäkään illan viidestä maalista ei tehty tasaviisikoin. Lopulta yli- ja alivoimakuviot olivat paremmin hallussa TUTOlla, joka vei ottelun 3-2-lukemin.

Turkulaisisännän vauhdikas, mutta huolimaton pelaaminen kostautui jo heti ottelun alussa, kun Tarmo Reunanen kampitti Kiekko-Vantaan Toni Leinosen kahden minuutin arvoisesti. Jäähyllä näytti istuvan koko TUTO-puolustus, sillä Joonas Hyttinen sai roppakaupalla vapaata tilaa viimeistellä vantaalaiset 1-0-johtoon.

− Jo ennen peliä tiesimme, että vastaan tulee kurinalainen joukkue. Heillä on hyvää tekemistä viisikkotasolla ja he ovat sitoutunut nippu, TUTO-luotsi Miika Elomo kommentoi illan vastusta.

Alakynteen TUTO ei salamamaalin myötä kuitenkaan jäänyt, sillä turkulaiset hyökkäsivät huomattavasti vierastaan aktiivisemmin. Lohipaidat olivat kuitenkin hereillä, eikä kiekon riistäminen tuottanut K-Vantaalle suurempia ongelmia.

Vantaalaismaalille vaarapaikkoja pääsivät ensimmäisessä erässä luomaan niin Mikko Laine, Anssi Virkki kuin Aleksi Rutanenkin, mutta Aaro Peltonen oli mies paikallaan.

− Pelasimme juuri kuten oli sovittu ja kuten täällä piti pelata. Ennen kaikkea puolustimme hyvin ja kurinalaisesti. Meidän ilme oli hyvä, ja kaikki äijät olivat oikealla asialla, totesi lohikäskijä Simo Mälkiä ottelun jälkeen.

− Voi olla, että olimme alakynnessä, mutta saimme silti juuri puolustuksen avulla mahdollisuuden kamppailla voitosta, Mälkiä jatkoi.

Sinnikäs vieras kiri tasoihin

Se, kenet TUTO maalintekoon tarvitsi, oli kultakypärä Aki Keinänen. Toisen erän alkuun avautuneen turkulaisylivoiman aikana kokenut peluri niittasi taululle 1-1-lukemat.

Tämän seurauksena vantaalaisvieras lähti vauhdikkaisiin hyökkäyksiin, joiden myötä TUTO-maalilla venynyt Karolus Kaarlehto joutui toden teolla töihin. Isännät taltuttivat kuitenkin pian vieraidensa hyökkäysinnon, ja pian peli pyörikin pääasiassa vantaalaispäädyssä.

Erän loppupuolisko osoittautui onnistuneiden ylivoimien kymmenminuuttiseksi. Ensin Tomi Wilenius pääsi ylivoimalla Joonas Toivasen nappisyötöstä heiluttamaan vantaalaisverkkoa, mutta 2-1-johto suli erän lopulla. Niin ikään ylivoimalla 2-2-lukemat iski vieraiden Julius Rantaeskola.

− Meillä kesti kärsivällisyys jälleen kerran ja kaivoimme voiton. Toinen erä oli erittäin vahva meiltä, vaikka loppuun tulikin yksi turha jäähy, Elomo summasi.

Turkulaisalivoima oli terästä

Keskiviikkoillan hienoimmasta suorituksesta vastasi lopulta TUTOn Aki Juusela, joka puki sankarinviitan päälleen tyylillä. Erän puolen välin tienoilla avautunut vantaalaisylivoima vaikutti aluksi varsin vaaralliselta, mutta tarvittiin vain yksi moka ja pelin suunta käänyi.

Juusela sai vantaalaisten harhasyötön seurauksena kuljetettua kiekon K-Vantaan päätyyn, eivätkä pienet taklausyrityksetkään hyökkääjää haitanneet: Juusela nousi, tavoitti alueelle luistelleen Hannu Kurun nopean syötön ja iski illan ratkaisevan maalin alivoimalla.

Vantaalaisvieras ei enää tästä takaiskusta toipunut ja alivoimamaalin seurauksena TUTO otti kuskin paikan. Erän loppuun, kuudella kenttäpelaajalla, K-Vantaa sai luotua muutamia kuumottavia paikkoja, mutta tasoitusmaalia ei tällä kertaa syntynyt.

Näin TUTO nappasi täydet kolme pistettä ja pidensi voittoputkeaan kuuteen otteluun. Turkulaisten pistejahti jatkuu perjantaina kärkiottelulla, kun vastaan asettuu SaPKo Savonlinnassa. K-Vantaa puolestaan kohtaa Hermeksen kotonaan lauantaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle