TUTO tasoitti otteluvoitot kuumassa kamppailussa - "En kyllä nähnyt, että siinä olisi tapahtunut yhtään mitään"

MESTIS / Raportti
Nico Friman oli liian tehokas K-Vantaalle. Runkosarjassa kolmesti osunut Friman napautti kiekon kahdesti ohi vierailijoiden maalivahti Jani Kauton.
Kuva © Timo Savela
TUTOn ja K-Vantaan maanantain puolivälieräottelu ei jättänyt ketään kylmäksi, kun TUTO voitti lukemin 6−2. Kupittaalle saapuneet 1136 katsojaa näkivät 80 jäähyminuutin ja kahdeksan maalin näytelmän, jonka voitolla TUTO tasoitti ottelusarjan 1−1:een.

TUTOn ja K-Vantaan välinen toinen puolivälieräottelu alkoi vauhdikkaasti. Kumpikin joukkue loi avausminuuteilla muutamia laatupaikkoja, mutta maalivahdit molemmissa päädyissä olivat hereillä.

Ottelun avausmaali nähtiin heti erän puolivälin jälkeen. K-Vantaa tuskaili ylivoimansa kanssa yli minuutin, kunnes Joona Harjama löysi vapaana olleen Janne Kivilahden, jonka laukaus ei jättänyt Julius Pohjanoksalle mitään mahdollisuuksia.

Lukuisat rangaistukset värittivät melko tasaista avauserää, mutta lisämaaleja erä ei tarjonnut. K-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen harmitteli joukkueensa suurta jäähymäärää.

— Hölmöjä jäähyjä otettiin. Erittäin tarkka linja oli, Arvonen muotoili.

TUTOn päävalmentaja Miika Elomo painotti, että jäähyttömyyteen on pyrittävä joka ilta.

— On selvää, ettei tällaisilla jäähymäärillä pidemmän päälle voiteta, Elomo kertoi.

TUTO rankaisi vierasjoukkueen jäähyilystä

Ottelun toiseen erään kentälle näytti saapuneen vain kotijoukkue TUTO.  Erän alussa Aki Kangasmäki nousi laidasta ja tasoitti tarkalla laukauksellaan lukemiksi 1−1. Kotijoukkue siirtyi johtoon, kun Aki Juusela lapioi Jani Kautolta pudonneen irtokiekon ylivoimalla reppuun.

Erää oli pelattu tasan puolet, kun K-Vantaan Joel Pyykkönen ajettiin varhaiseen suihkuun korkeasta mailasta. TUTO ei jättänyt isoa ylivoimaansa käyttämättä, vaan Nico Friman ja Juusela lisäsivät turkulaisten johdoksi 4−1.

Vierailijat jatkoivat jäähyilyä ja TUTO kiitti. Friman napautti ratkaisevan tuntuisesti 5−1 tylyllä viimeistelyllään ohi Kauton. Tämä riitti vantaalaisten maalivahdille ja hänen tilalleen maalin suulle luisteli Juho Ratilainen.

Vieraat kavensivat erän lopulla taukolukemiksi vielä 2−5, kun Miro Mäkinen ohjasi ylivoimalla Juha Tarkkasen laukauksen.

— TUTOn kaltaiselle joukkueelle emme vaan voi tarjota ylivoimaa näin paljon, jos haluamme voittaa näitä pelejä, Arvonen intoutui kehumaan TUTOn ylivoimaa.

— Ylivoima on meillä toiminut koko kauden. Kaksi hyvää ylivoimaviisikkoa, Elomo kehui joukkueensa ylivoimaa.

Kolmannen erän alkuun K-Vantaalle tarjoutui mahdollisuus nousta peliin mukaan, kun kahden maalin Juusela lensi ulos keihästettyään vierasjoukkueen kapteeni Joona Harjamaa vain kymmenen pelisekunnin jälkeen.

Ajassa 43.35 Aki Kangasmäki sai kahden minuutin rangaistuksen, ja vierailijoille tarjottiin kahden miehen ylivoimaa puolitoista minuuttia. Lohipaidat eivät kuitenkaan tilaisuuttaan käyttäneet, vaan TUTOn alivoima kesti mallikkaasti. 

— En kyllä nähnyt, että siinä olisi tapahtunut yhtään mitään, TUTO-luotsi Elomo ei Juuselan ulosajoa täysin sulattanut.

Päätöserän suurista rangaistusmääristä huolimatta ainoa maali nähtiin siirretyn rangaistuksen aikana, kun TUTOn kultakypärää kantanut Kalle Valtola ampui illan komeimman kudin. Jopa kiekko jäi kiinni vantaalaisten maalin yläkulmaan Valtolan tykin jälkeen.

Vantaalaisluotsi Arvosella oli vain yksi sanoma voittokantaan palaamisesta.

— On vaan pysyttävä pois boksista, Arvonen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle