TUTO tarjoili ystävänpäivälahjan ennätysyleisölle - K-Vantaa aseeton kotijoukkueen käsittelyssä

MESTIS / Raportti
Puolustajien pörssikärki Kalle Valtolan ylivoimamaali jäi ottelun voittomaaliksi.
Kuva © Timo Savela
TUTO ja Kiekko-Vantaa tarjoilivat Kupittaan kauden ennätysyleisölle playoff- kiekkoa muistuttaneen kamppailun. 1785 paikalle saapunutta katsojaa näki, kun kotijoukkue TUTO piti pisteet kotonaan 3−2-lukemin playoff-kiekkoa muistuttaneessa ottelussa.

Mestis-klassikoksi TUTOn sivuilla tituleraatun TUTO - Kiekko-Vantaa -ottelun avauserä tarjosi viihdyttävää ja vauhdikasta jääkiekkoa. Aivan huippupaikoilla ei avauserässä liiemmin juhlittu, mutta molempien joukkueiden maalivahdit olivat työllistettyjä erän aikana.

Ottelun avausmaalin iski ansaitusti TUTO ja sen energinen neloskentällinen. Isokokoinen, muutama viikko sitten TUTOn riveihin try-outilla liittynyt, ja juuri K-Vantaa-ottelun alla loppukauden sopimuksen saanut Sami Salminen suojasi vahvasti kiekkoa vantaalaisten maalin takana ja livautti sen maalinedustalle, josta Veeti Vuorio nosti kauden avausosumansa.

TUTOn päävalmentaja Miika Elomo jakoi vuolaasti kehuja alakenttien työmyyrilleen.

− Kevättä kohden kun mennään, niin alaketjujen tuki korostuu, ja tänään meillä sitä tukea löytyi.

Kotijoukkue hallitsi peliä hienokseltaan erän aikana, mutta K-Vantaa tasoitti ottelun vain muutama minuutti TUTOn avausmaalin jälkeen. Vieraiden Toni Leinonen sai tarkan poikittaissyötön Alex Leväseltä ja latasi kiekon voimattoman Julius Pohjanoksan patjan yli.

Toinen erä kotijoukkueen komennossa

Ottelun keskimmäinen erä mentiin TUTOn hallinnassa. Vierasjoukkueen ainoat paikat tulivat vastahyökkäyksistä, mutta Pohjanoksa ei ollut yllätettävissä edes ylivoimahyökkäyksestä.

TUTO siirtyi johtoon ennen erän puoliväliä. Kotijoukkueen ykkösylivoima painosti ensin lähes koko kaksi minuuttia, ja täysilukuiseksi tultuaan vierasjoukkue joutui lyömään pitkän kiekon, eikä päässyt vieläkään vaihtamaan. TUTO vaihtoi askiin tuoreet miehet ja Juho Virtanen pääsi kävelemään maalinedustalle läpi väsyneiden vieraiden, eikä jättänyt maalivahti Jani Kautolle mahdollisuuksia.

Kotijoukkueen painostus jatkui ja Salminen pääsi kokeilemaan johdon lisäämistä rangaistuslaukauksesta. Salmisen veivailut pysähtyivät kuitenkin Kauton varmaan patjatorjuntaan.

Kolmas erä oli vieraiden vahvin erä. Ensimmäisen maalin iski kuitenkin TUTO, kun Kalle Valtola huudatti ylivoimamaalillaan kotiyleisöä erän puolivälissä.

Vierailijat eivät luovuttaneet ja kavennusmaali näki päivänvalon vain hetkeä myöhemmin, kun Julius Rantaeskola oli unohdettu vapaaksi maalin eteen ja hän ohitti Pohjanoksan tarkalla laukauksella.

Enempää maaleja ei kuitenkaan nähty edes tyhjään maaliin, joten täydet kolme pistettä 3−2-lukemin kotijoukkueen pistepussiin.

K-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen harmitteli, etteivät vieraat päässeet edes kunnolla haastamaan Pohjanoksaa TUTOn maalilla.

− Maalin peli tänään. Kaveri oli tehokkaampi paikoissaan, ja emme saaneet Pohjanoksalle edes kunnon painetta.

Elomo puolestaan kiitteli joukkueensa viisikkopeliä.

− Kun joukkue välittää toisistaan ja sitoutuu, niin ei ole väliä vaikka miehiä on pois, Elomo totesi viitaten joukkueensa loukkaantumishuoliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle