TUTO suvereeni isäntä – otti toisen kiinnityksen finaalipaikkaan

MESTIS / Raportti
TUTO oli varsin vahva hyökkäyspäässä.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
TUTO ja Kiekko-Vantaa kohtasivat välieräsarjan viidennessä ottelussa. Vierailijat tulivat ottelun alkuun todella vahvasti, mutta kotijoukkue käänsi isännän elkein ottelun voitoksi. Turkulaiset olivat puhtaasti 4−0 parempia ja kavensivat sarjan jo 2−3:een.

Ensimmäinen erä oli molemmilta joukkueilta todella tasaisia, varsinkin vierasjoukkue Kiekko-Vantaa, joka sai illan otteluun varsin hyvän lähdön.

Vierailijat pääsivätkin virittelemään varsin vaarallista ylivoimaansa ensimmäisessä erässä, sillä TUTO istui yhteensä neljä minuuttia jäähyaitiossa. Kiekko-Vantaan ylivoima sai luotua joitakin hyviä maalintekotilanteita, mutta TUTOn maalivahti Karolus Kaarlehto oli muurina turkulaisten maalin suulla.

Vierailijoiden päävalmentaja Simo Mälkiä oli varsin tyytyväinen joukkueensa esitykseen ensimmäisessä erässä ottelun jälkeisessä haastattelussa.

− Aloitettiin hyvin, ensimmäinen erä oli meiltä hyvä. Jälkiviisaus on helppoa, mutta oltaisiin tarvittu niistä paikoista siihen ekaan erään maali. Se tuo paljon energiaa näissä peleissä, ei saatu sitten maalia ja kotijoukkue sai – ja sai siitä buustia itselleen. Huominen palautellaan ja perjantaina taisto jatkuu.

Kotijoukkueen hyökkääjä Kalle Valtola oli todella tyytyväinen joukkueensa esitykseen, kuin myös omaa pelaamiseen.

− Oli tänään tosi hyvä peli meiltä, saatiin minun mielestäni pidettyä hyvin kaveri poissa maalipaikoilta sekä pystyttiin ekasta erästä lähtien luomaan maalipaikkoja. Sitä kautta sitten tuli se voitto tänään. Oma peli on koko ajan paranevaa päin, ja tänään oli ihan hyvä peli.

TUTO otti ohjat visusti käsiinsä toisessa erässä

Toisessa erässä TUTO otti isännän elkeet, sillä ensimmäisen kerran kotijoukkueen maalilaulu raikui hallissa, kun turkulaisten Aki Keinänen siirsi turkulaiset 1−0-johtoon.

Noin kymmenen minuuttia myöhemmin kotijoukkue onnistui toistamiseen, kun Kristian Tuohilampi iski turkulaisten toisen maalin. Keinäselle merkittiin maaliin syöttöpiste.

Kolmannessa erässä vierailijat yrittivät saada kunnollista takaa-ajoa käyntiin siinä onnistumatta, sillä turkulaisten kolmannen maalin iski Aki Juusela. Valtolalle kolmanteen maaliin syöttöpiste.

Viimeisen erän jälkimmäisellä kympillä vierailija pääsivätkin useamman kerran pelaamaan ylivoimalla, mutta kiekkoa ei saatu Kaarlehdon selän taakse. Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaan maalivahdille Jani Kautolle kirjattiin nolla torjuntaa, kun taas Kaarlehto otti viimeisessä erässä kahdeksan koppia.

Kotijoukkueen päävalmentaja Miika Elomo oli varsin tyytyväinen joukkueensa peliin ja siihen, että joukkue pystyi ottamaan toisen kiinnityksen sarjassa.

− Jatkettiin tyylikkäitä otteita. Ei sen enempää merkitse, kuin saatiin se toinen kiinnitys. Matka jatkuu. Ihan normaalit rutiinit: ruokaillaan sekä paljon nestettä. Hyvät huollot.

Ajassa 57.19 kotijoukkue iski viimeisen naulan Kiekko-Vantaan arkkuun, kun Joonas Toivanen iski turkulaisten neljännen maalin tyhjiin.

Näin ollen TUTO otti toisen kiinnityksensä finaalipaikkaan. Sarjatilanne on Kiekko-Vantaalle 3−2, seuraavan kerran joukkueet kohtaavat perjantaina Vantaalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle