Tulikuuma vääntö kääntyi K-Vantaalle toisen erän vahvalla esityksellä − TUTO-valmentaja Elomo ripitti maalivahtiaan

MESTIS / Raportti
K-Vantaan vahva luistelupeli takasi voiton vieraissa.
Kuva © Timo Savela
Kiekko-Vantaa ryösti pisteet TUTOn kotihallissa lauantai-iltana maalein 5−3. Peli oli kovatempoinen, ja K-Vantaa onnistui pitämään TUTOn hyökkäykset kurissa. TUTOn maalilla aloittaneen Karolus Kaarlehdon haparoivat otteet antoivat lohipaidoille helppoja maaleja.

Ensimmäisessä erässä nähtiin kaikkea, mitä yleisö voi jääkiekkopeliltä toivoa: vauhtia, maaleja sekä kovia taklauksia. Valmentajista Kiekko-Vantaan Pasi Arvonen oli tyytyväinen joukkueen taisteluun.

— Taisteltiin hyvin avauserän alivoimat, joukkue oli tänään todella sitoutunut, Arvonen kiitteli joukkuetta.

TUTO räväytti ottelun kaksi ensimmäistä maalia, kun Hannu Kuru ja Anssi Virkki iskivät kiekon maalin perukoille. K-Vantaa rokotti vain 43 sekuntia TUTOn toisen maalin jälkeen, ja lohipaitojen tasoitusmaali nähtiin parin minuutin jälkeen edellisestä. Vierasjoukkueen maalit iskivät Juha Tarkkanen ja Antti Kauppinen.

Niklas Näppi näpäytti TUTOn 3−2-johtoon erän puolivälissä, minkä jälkeen pelin tempo rauhoittui. Avauserän jälkipuolisko oli kotijoukkueen kiekonhallintaa K-Vantaan keskittyessä vastahyökkäyksiin.

Tunteet kuohuivat toisessa erässä

Vierasjoukkue K-Vantaa tuli väkevästi erätauolta ja iski kaksi maalia ensimmäiseen neljään minuuttiin. Lohipaitojen Janne Kivilahti ja Joona Tolvanen nöyryyttivät TUTO-vahti Karolus Kaarlehtoa, kun kaksi heppoista laukausta painui kotijoukkueen verkkoon. Tässä vaiheessa Julius Pohjanoksa korvasi haparoineen Kaarlehdon.

— Painotin ensimmäisellä erätauolla, että kiekollista peliä pitää parantaa. Hyvästä kiekollisesta pelistä se lähti, pelattiin vahva toinen erä, Arvonen kommentoi vahvaa toista erää.

TUTOn Miika Elomo vieritti tappion syyn maalivahtipeliin.

— Maalivahtipeli epäonnistui totaalisesti, annettiin K-Vantaalle ilmaiset maalit, Elomo ripitti maalilla aloittanutta Kaarlehtoa.

Toinen erä jatkui vierasjoukkueiden maalien jälkeen tasaisena, ja molemmat joukkueet saivat hyviä maalipaikkoja, mutta lisää maaleja erässä ei nähty. Erän lopulla tunteet kuumenivat, kun kaksi taisteluparia painivat jäällä.

Tilanteesta tuomittiin kaksiminuuttiset TUTOn Juho Mäkelälle ja K-Vantaan Miro Mäkiselle sekä 2+2-minuuttiset TUTOn Matias Lehtoselle ja K-Vantaan Otto-Eemeli Linkelle. Tilanteen jälkeenkin pelaajat hakivat jatkuvasti kontaktia pelikatkoilla.

— Painit kuuluvat peliin. Olen ihmetellytkin, että 18 peliä jo pelattu ja nyt vasta ensimmäiset painit, Arvonen kommentoi painiotteluita.

K-Vantaa tylsytti TUTOn hyökkäysvoiman

Kolmanteen erään vierasjoukkue tuli vahvasti ja pystyi pitämään kotijoukkueen vahvan hyökkäyksen aisoissa. Vasta ottelun lopussa TUTO sai luotua ylivoimalla maalipaikkoja, mutta lohipaidat uhrautuvasti peittivät laukaukset.

Huippupelin maalissa pelannut Juho Ratilainen napsi loput TUTOn yritykset. Erän ainoaksi maaliksi jäi vierasjoukkueen Janne Kivilahden tälläys alanurkkaan.

— Taas nähtiin, kuinka paljon yhden jääkiekko-ottelun voittamiseen tarvitaan. Tänään jokaisella äijällä oli työhaalarit päällä ja pelattiin erittäin tiivis ottelu, Arvonen ylisti joukkueen esitystä.

— Tänään oli viihdyttävä peli. Koko peli meni maalivahtipelin piikkiin, mutta silti meillä oli mahdollisuudet voittaa, vihainen Elomo totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle