Lohesta jäljellä enää nahka - TUTO asetti K-Vantaan pakkovoiton alle: "Ainut tavoite huomiselle on laittaa sarja poikki"

MESTIS / Raportti
TUTOn Julius Pohjanoksa joutui ajoittain pitämään koitjoukkueen maalia pystyssä.
Kuva © Timo Savela
TUTO kampesi voiton päähän välieräpaikasta, kun turkulaisset tainnuttivat Kupittaalla K-Vantaan 3−0. TUTOn vahva puolustuspelaaminen tylsytti vantaalaisten puolustuksen, ja Julius Pohjanoksa takasi vakuuttavalla nollapelillään voiton. K-Vantaa on lauantaina pakkovoiton edessä kotikentällään.

Avauserä Kupittaalla tarjosi sitä, mitä koko ottelusarjan läpi oli nähty: vauhdikasta ja tasaista kiekkoa, maalinedusrähinöitä sekä paljon rangaistusminuutteja.

— Tänään oli tasainen ottelu. TUTO oli himpun verran terävämpi maalipaikoissa, joita annoimme. Me ei puolestaan oltu niin teräviä maalipaikoissa, K-Vantaa päävalmentaja Pasi Arvonen summasi illan.

— Peli oli tyylipuhdas kotivoitto. Nolla maalia vastustajalle, mutta silti ei merkitse mitään muuta kuin kolmatta kiinnitystä, TUTO-käskijä Miika Elomo varovaisesti ilakoi voittoa.

K-Vantaa aloitti jäähyilyn, kun lohipaidat saivat joukkuerangaistuksen aloitusrikkeestä. Jäähyn sykähdyttävin tilanne nähtiin, kun TUTOn Kalle Valtola sai vantaalaisten purkukiekosta päähän. Valtolan kultakypärän kultaisia sirpaleita levisi kentälle, ja tuomaristo joutui siivoustöihin. Valtola ei loukkaantunut tilanteessa.

Kotijoukkue siirtyi johtoon erän puolivälin jälkeen Niklas Näpin näpäytyksellä maalin edestä, kun lohipaitojen puolustus nukkui. Vain minuutin päästä maalista vierasjoukkueen Joel Pyykkönen tuuppasi poikittaisella TUTOn Niko Ahoniemeä kasvoihin ja sai 2+10-minuuttisen rangaistuksen. Myös Ahoniemi lähti istunnolle huitomisesta. Yhteensä jäähyminuutteja avauserässä oli peräti 18.

K-Vantaa pyöritti, TUTO iski

Toinen erä oli pääasiassa vantaalaisten hallintaa, sillä lohipaidat vyöryttivät ensimmäiset kymmenen minuuttia peliä TUTO-päädyssä. Turkulaiset kuitenkin puolustivat hyvin, eikä K-Vantaa saanut maalipaikkoja.

Erän puolivälissä oli TUTOn aika, kun joukkue painoi väkisin painopisteen vierasjoukkueen Jani Kauton maalille. Turkulaiset olivat tehokkaita maalipaikoissa, ja Ahoniemi kiepautti kotijoukkueen kahden maalin karkumatkalle vanhanaikaisella.

— Tänään oli kaikki joka puolella kenttää. Hän (Ahoniemi) on tärkeä palanen niin kuin kaikki muutkin, Elomo kommentoi joka paikassa häärinyttä Ahoniemeä. 

TUTOn rynnistys kesti pari minuuttia, minkä jälkeen peli palasi turkulaispäätyyn. Tällä kertaa lohipaidat saivat kaksi aivan avopaikkaa, mutta maalia ei syntynyt. Kotijoukkue taisteli erätauolle maalivahti Julius Pohjanoksan siivittämänä kahden maalin johdossa.

— Kunpa tietäisin, miksi olimme tehottomia. Maalin tekeminen on taitokysymys, Arvonen avasi joukkueensa tehottomuutta.

Vahvalla rynnistyksellä voittoon

Kolmanteen erään tuli energisoitunut TUTO, mikä näkyi myllytyksenä vantaalaispäädyssä. Maalia ei kuitenkaan syntynyt, sillä K-Vantaa-vahti Kautto torjui muutaman paraatipelastuksen.

— Kävimme toisella erätauolla läpi perusjuttuja: hyvää syöttöpeliä, vahvaa kiekollista pelaamista, fiksuja ratkaisuja sekä kärsivällisyyttä, Elomo avasi joukkueensa rynnistystä. 

Ennen erän puoliväliä lohipaidat saivat hyökkäyspeliään kuntoon, mutta varsinaisia maalipaikkoja ei ollut. TUTO peitti laukauksia ja puolusti keskustan tiiviisti, mutta ei passivoitunut missään vaiheessa. Ottelun loppulukemat 3−0 viimeisteli Matias Lehtonen tyhjään maaliin viimeisellä sekunnilla.

— Meillä oli hyviä paikkoja, ja jauhoimme hyvin mutta tehottomasti, Arvonen kertoi kolmannen erän omasta näkökulmastaan.

Seuraava ottelu on edessä jo huomenna lauantaina Vantaalla, ja TUTOlla on mahdollisuus edetä voitolla välieriin.

— Hyvin jaksamme huomenna, sillä olemme harjoitelleet hyvin. Meillä ei ole jaksamisen kanssa ongelmia, Arvonen ennakoi huomista taistoa.

— Nopeasti tulee peli vastaan. Tänään palautuminen, hyvät tankkaukset sekä huollot ja sitten ajatukset huomiseen omaan tekemiseen. Ainut tavoite huomiselle on laittaa sarja poikki, Elomo uhmasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle