Kiekko-Vantaa tylsytti TUTOn hyökkäyksen

MESTIS / Raportti
Kiekko-Vantaan Turkuun saapunella fanijoukolla oli aihetta iloon.
Kuva © Timo Savela
Kiekko-Vantaa lähti hakemaan lauantaina ensimmäistä voittoaan TUTOsta vuoteen. Vantaalaisten hyvä taisteluilme ja maltillinen puolustuspeli takasivatkin lohipaidoille voiton Kupittaan kauden ennätysyleisön edessä.

Eilinen voittolaukauskisaan venynyt ottelu Espoossa ei näyttänyt painavan kotijoukkueen jaloissa vielä ensimmäisessä erässä. Heti erän alussa tulleen ylivoimansa aikana TUTO onnistui rakentamaan muutaman oivan tekopaikan, mutta laukaukset olivat tyystin osoitteettomia tai kilpistyivät vantaalaismaalivahti Aaro Peltosen suojiin.

Avauserän käsikirjoitus oli selkeä: TUTO oli joukkueista se, joka määräsi pelitapahtumien kulun. K-Vantaan rooliksi jäi lähinnä tilanteiden kyttäily omalla alueella. Pelinhallinta palkittiin lopulta vajaan kahdeksan minuutin kohdalla, kun Hannu Kuru iski Peltosen naaman edestä kauden kuudennen kihauksensa.

Vierasjoukkue ei kuitenkaan suostunut myymään nahkaansa helpolla. TUTOn vaihtosekoilusta johtuneen joukkuerangaistuksen aikana vantaalaiset nousivat tasoihin Frank Gymerin ohjauksella.

Tasoitusmaalista huolimatta tasakentällisin TUTO näytti joukkueista vahvemmalta. Vaikka vierasjoukkue onnistuikin murtautumaan vastahyökkäyksiin tehokkaammin, ei lohipaitojen hyökkäyspelissä ollut suurempaa sapluunaa. TUTO-puolustuksella ei ollut vaikeuksia pitää valkopaitoja kaukana parhailta maalintekoalueilta.

TUTOn painostus ei vielä ensimmäisessä erässä tuottanut tulosta. K-Vantaan puolustus tukki hyvin maalinedustan, ja kauempaa tulleet laukaukset tuo samainen lihamuuri blokkasi laukaukset tehokkaasti.

Puntit tasoittuvat

Kiekko-Vantaa tuli uudella höyryllä toiseen erään, ja TUTO joutui täysin uudenlaisen tilanteen eteen. Ensimmäisestä erästä poiketen vantaalaishyökkäykset vyöryivät voimalla turkulaispäätyyn, ja vierasjoukkueen yritys palkittiinkin nopeasti.

Vierasjoukkueen toinen maali oli komeaa katseltavaa. Iiro Sulin löysi pystysyötöllään Julius Rantaeskolan, joka otti kiekon pienessä tilassa näppärästi haltuun, karkasi läpiajoon ja napautti kiekon vasempaan yläkulmaan pakotettuaan ensin TUTO-maalivahti Karolus Kaarlehdon sivuttaisliikkeeseen.

Kiekko-Vantaan alkurynnistyksen jälkeen puntit tasoittuivat. TUTO sai jälleen karvauspelinsä toimimaan, ja sen avulla kotijoukkue saikin useita pitkiä pyörityksiä hyökkäyspäädyssä. Toisaalta omalla alueellaan sinipaidoilla oli vaikeuksia päästä katkoihin. Kummassakaan päässä ei kuitenkaan nähty erityisen vaarallisia maalipaikkoja, ja päätöserään lähdettiinkin vierasjoukkueen maalin johdossa.

Kiekko-Vantaan taistelu palkittiin

Asetelmat olivat siis varsin selkeät kolmanteen erään lähdettäessä. TUTO oli heti erän alusta aktiivisempi ja aloitteellisempi osapuoli, kun K-Vantaa puolestaan kyttäili tilaisuuksia varovaisemmin. Jo viiden ensimmäisen minuutin aikana turkulaiset olivat päässeet useamman kerran uhkaamaan Peltosta, mutta varsinaisia huippupaikkoja ei sinipaidat saaneet aikaiseksi.

Kello kävi koko ajan vantaalaisen eduksi, ja tämä heijastui pelistä hyvin. Vaikka vierasjoukkue ei pitänytkään kiirettä hyökkäyksiin lähdöissä, valkopaitojen kova paine TUTO-puolustukselle vaikeutti turkulaisten pelinrakentelua huomattavalla tavalla.

TUTOn esitys lauantaina oli kokonaisuudessaan hyvin mitäänsanomaton. Näennäisesti isäntäjoukkue hallitsi pelitapahtumia lähes koko ottelun, mutta ratkaisupaikoissa joukkueelta puuttui ripaus terävyyttä. Terävyyden puuttumisen allekirjoitti myös turkulaisluotsi Miikka Elomo

− Siinä, miksi pisteet tänään lähtivät Vantaalle, oli syynä heidän loistava taistelu. Kylmä fakta on myös se, että meillä oli yksittäisillä pelaajilla neljä tyhjää maalia, joista ammutaan plekseihin.

Vantaalaiset onnistuivat sen sijaan maltillisuuden ja hyvän maalivahtipelin kombinaatiolla. Kun turkulaisten loppukirikin jäi tyystin piippuun, lähti vantaalaisten mukaan täysi pistepotti Kupittaan lauantai-illasta.

− Taisteluvoitto. Ei ollut kaunista, mutta hieno koko joukkueen taistelu. Pikkusen vaikeutettiin tehtäväämme sillä, ettei peliin lähtö ollut paras mahdollinen. Myös liialla jäähyilyllä vaikeutettiin tämän illan tehtävää. Alivoimamme oli loistavaa. Kolmas erä oli hyvää ja rohkeaa pelaamista johtoasemassa, ei panikoiduttu, kommentoi K-Vantaan valmentaja Simo Mälkiä.

− Tiukka taistelu, pelattiin eilen tiukka peli ja sitä ennenkin muutama tiukka peli. Tahti on ollut tiukka, tultiin erittäin hyvin otteluun, kuten kollega sanoikin. Toisessa erässä oli meiltä vähän hakemista. Muutama kaveri tippui matkalla kolmanteen erään, mutta erinomaista peliä pienellä materiaalilla, summasi Elomo ottelun jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle