Kiekko-Vantaa kaatoi TuTon toistamiseen

TuTo ja Kiekko-Vantaa näyttivät kymmenen maalin karkelossa kuinka kiekko isketään suoraan syötöstä maaliin. Kiekko-Vantaa vei yleisöystävällisen taiston lopulta lukemin 6-4 (2-0,2-2,2-2).

Tuomas Jalava teki keskiviikkoisessa ottelussa paluun TuTon nuttuun. Jalavan opinnot Raumalla antavat myöten pelaamiselle Turussa ja taitava viimeistelijä nähtäneen alkavalla kaudella TuTon riveissä. Jalavan saldoksi ensimmäisessä ottelussa jäi yksi maalisyöttö ja yksi tolppalaukaus.

Ottelussa Kiekko-Vantaata vastaan Jalavan tulo ei vielä auttanut kotijoukkuetta voittoon. Vantaalaiset puhkoivat TuTon haparoineen puolustuksen usein nopeilla pystysyötöillä silpuksi ja lopulta maalintekokilpailuksi menneessä ottelussa vierailijat olivat lähes kaikessa kotijoukkuetta hieman edellä.

Kinnunen piti TuToa pelissä

Avauserä meni selkeästi vieraiden komennossa. Kiekko-Vantaa vyörytti hyökkäyksiä jokaisella kentällisellään ja TuTon puolustuksella oli suuria vaikeuksia omalla alueellaan. Kiekko-Vantaan alkurynnistystä auttoi osaltaan TuTon pelaajien ottamat kaksi peräkkäistä rangaistusta heti ottelun alussa, mutta TuTon maalissa Timo Kinnunen esti vieraiden lähentelyt.

Erän puolivälissä Kiekko-Vantaan Tuomas Nikoskelainen löysi reiän Kinnusen suojista ja ohjasi maalin edestä ottelun avausmaalin Miikka Lindholmin namusyötöstä.

Kiekko-Vantaa meni vielä erän lopussa 2-0 – johtoon, kun Janne Jaakkola ja Toni Mustonen karkasivat ylivoimahyökkäykseen, jonka päätteeksi Jaakkola iski kiekon maaliin suoraan Mustosen syötöstä. TuTosta miinuksen avauserän molemmista maaleista otti puolustajapari Kalevi Aitio ja Kai Syväsalmi.

Heti toisen erän alkajaisiksi vierasjoukkue karkasi jo 3-0 – johtoon. Asialla oli taas Kiekko-Vantaan tehokaksikko Jaakkola-Mustonen. Jaakkola voitti hyökkäyspään aloituksen ja Mustonen laukoi suoraan alakulmaan ohi Kinnusen.

TuTon kuitti edelliseen maaliin tuli vain reilu minuutti myöhemmin. Topi Riutta syötti oman hukatun tilanteensa jälkeen kiekon viivalle, josta harvemmin maaleilla juhliva puolustaja Rami Katajisto laukoi hyvän maskin takaa ohi Kiekko-Vantaan maalissa pelanneen Tomi Nymanin.

TuTo tuli jo maalin päähän ennen pelin puoltaväliä ylivoimalla, kun Kiekko-Vantaan Miikka Lindholm istui kakkostaan. Tuomas Jalava aneli kiekkoa vasemmalla laidalla ja sen saatuaan pienen harhautuksen jälkeen lähti syöttö maalin eteen, josta illan tutolainen, Santeri Kilkki, ohjasi kiekon komeasti verkon perille.

TuTon takaa-ajo näytti kuivuvan kasaan, kun ajassa 33.13 Kiekko-Vantaa iski neljännen maalin. Maali tehtiin illan teemaa noudattaen, kun Jukka Hakkarainen tarjoili kiekon takatolpalla olleelle Tuomas Forssille, joka iski suoraan syötöstä kiekon maaliin.

Puolustajat maalien makuun

Toisen erän tapaan TuTon maaleista kolmannessakin erässä vastasivat puolustajat. TuTo iski pelin tasoihin kahdella ylivoimamaalilla päätöserän ensimmäisellä puolikkaalla. Ajassa 46.01 TuTon kakkosylivoiman pakkipari Janne Laitila ja Petri Tähtisalo venytti maaliverkkoa, kun ensimmäinen tarjoili pakki-pakki – syötön ja jälkimäinen laukoi sydämensä kyllyydestä kiekon ohi Nymanin.

Santeri Kilkki oli asialla toistamiseen, kun TuTo nousi numeroihin 4-4 ajassa 49.12. TuTon pelatessa kahden miehen ylivoimalla, Matti Kesseli laukoi viivasta ja Kilkki survoi maalinedusruuhkaan pyörimään jääneen kiekon maaliin.

Kiekko-Vantaa vastasi TuTon puolustajien maaleihin vielä kahdesti myös puolustajien toimesta. Ensin ylivoimalla Matias Schantz laukoi tulisesti viivalta suoraan Petri Pitkäjärven syötöstä. TuTon maalissa Kinnunen ei ennättänyt hanskaansa heilauttaa, kun kiekko kilahti putken kautta maaliin.

Lopullinen ratkaisu ottelulle saatiin ajassa 58.14, kun Mustonen ja Teemu Kolehmainen karkasivat kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen. Kolehmainen ohjasi Mustosen syötöstä loppunumerot 6-4 vierasjoukkue Kiekko-Vantaalle.

Kiekko-Vantaa vei molemmat joukkueiden kohtaamiset tämän syksyn harjoitusotteluissa. Kupittaalla pelatussa ottelussa Kiekko-Vantaa liikkui todella hyvin ja hyökkäykset lähtivät vauhdilla omalta kenttäpuoliskolta. Joukkueen liike ja pystysyötöt olivat tällä kertaa myrkkyä TuTon puolustukselle. Maalissa Tomi Nyman pelasi hyvän ottelun neljästä takaiskusta huolimatta. Kenttäpelaajista edukseen esiintyivät pisteille päässeet Teemu Kolehmainen, hyvin yhteen pelanneet Toni Mustonen ja Janne Jaakkola sekä Jukka Hakkarainen.

Kotijoukkueen puolustuspeli ei tällä kertaa ollut aivan parhaassa terässä. Puolustajat pelasivat itsensä turhan usein ulos tilanteista hyökkäyssiniviivalla ja vastustaja pääsi lukuisiin ylivoimahyökkäyksiin. Varsinkin avauserässä maalivahti Timo Kinnunen joutui usein paikkailemaan puolustuksen seikkailuja ja harhasyöttöjä. Huomioitavaa on kuitenkin, että TuTon kaikki maalit syntyivät puolustajien toimesta, mutta se omapää…