Kaarlehto piti nollat − vantaalaisvieras jäi tylysti maaleitta

TUTOa onnisti K-Vantaata vastaan.
TUTO teki voitokkaan paluun kotijäälleen kahden viikon tauon jälkeen. Vieraaksi saapunut Kiekko-Vantaa jäi ilman osumia TUTOn iskiessä valotaululle 4-0-lukemat. Karolus Kaarlehto esiintyi kotiyleisönsä edessä vahvasti napaten jälleen yhden nollapelin.

Läpi illan vantaalaisvieras oli selkeässä alakynnessä. TUTO sai riistettyä kiekkoa liiankin helpon näköisesti eikä K-Vantaa saanut peliään pysymään turkulaispäädyssä. Myös ne harvat vedot jäivät lopulta varsin kehnoiksi.

Hallinnastaan huolimatta turkulaiset aloittivat maalinteon vasta avauserän viimeisillä minuuteilla. Vaikka Aaro Peltonen olikin maalillaan venynyt jos jonkinmoisen laukauksen eteen, vaati avausmaalin syntyminen kuitenkin vain yhden kömpelösti pelatun tilanteen: Peltonen oli tilanteessa hitaampi osapuoli ja Aki Keinänen pääsi viimeistelemään 1-0-osuman miltei tyhjään maaliin.

− Emme saaneet pitkiä hyökkäyksiä TUTOn päätyyn. Tästä jäi paljon parannettavaa, tokaisi K-Vantaan Patrik Moisio ensimmäisen erän päätyttyä Fanseatin erätaukohaastattelussa.

− Tämä oli meiltä vahva peli. Varsinkin ensimmäiseen erään jokainen jätkä tuli hyvin. En muista koska olisi erässä ollut laukaukset 39-8, kehui puolestaan TUTO-luotsi Miika Elomo.

Toinen erä alkoi turkulaisten johtaessa 2-0, kun Mikko Laine oli vielä avauserän lopulla onnistunut maalinteossa. Vaikka vantaalaisvieras olikin hivenen avauserästä piristynyt, pääsi tyly isäntä iskemään illan kolmannen osumansa heti erän alkuun.

− Toisessa erässä K-Vantaa yritti nostaa tempoa ja osa erästä meni vähän sähläämiseksi, Elomo analysoi.

− Emme saaneet parasta irti itsestämme. Emme päässeet pelaamaan hyökkäyspelaamista oikeastaan yhtään. Kotijoukkue paineisti meidän päässä hyvin, totesi K-Vantaan Pekka Niemimaa.

K-Vantaa ei saanut peliään pysymään kasassa ja joukkueella oli iso työ saada hyökkäykset pysymään turkulaispäädyssä. TUTO pääsi liiankin helposti katkomaan vieraidensa syötöt.

Ja kun ei osu, niin ei osu sitten millään. Vantaalaisten ehdottomasti paras maalipaikka rakentui toisen erän puolen välin tienoilla, kun Miro Mäkinen pääsi läpi saatuaan loistosyötön Lassi Raitaselta. Syötön vastaanottaminen oli kuitenkin hankalaa, ja kun tuli aika vetää, jäi yritys varsin kehnoksi.

3-0-tappioasemasta huolimatta K-Vantaa ei vieläkään näyttänyt lannistumisen merkkejä. Viimeinen 20 minuuttia ei kuitenkaan ollut tarpeeksi, jotta lohipaidat olisivat saaneet pelinsä raiteilleen. Lopulta turkulaisten 4-0-loppulukemat iski Laine illan toisellaan. Samalla osuma sinetöi Karolus Kaarlehdon upean nollapelin.

− Samu Suominen Kalle Valtola-pakkiparilla oli tänään kypsän näköistä toimintaa. Laineelta tuli tänään myös hienot maalit. Ja Kaarlehto, nollapeli on aina nollapeli, Elomo nosti esille joukkueensa onnistujia.