K-Vantaa taipui TUTOlle - Arvonen räyhäsi tappion jälkeen: "Oksettavaa, että kannetaan pois kentältä ja sitten tullaan ratkaisemaan pelejä"

MESTIS / Raportti
Niclas Lucenius hurjasteli tehot 0+3 TUTOn kaataessa K-Vantaan.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
TUTO voitti K-Vantaan Kupittaan perjantai-illassa 4−2-lukemin Niko Ahoniemen ja Julius Pohjanoksan johdolla. Ottelu kääntyi K-Vantaan Veeti Vainion saamasta ulosajosta toisessa erässä, ja se herätti ärtymystä vierasjoukkueen leirissä.

K-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen näki ottelun ratkenneen jäähymääriin.

— Tasakentällisin pystyttiin olemaan pelin päällä. Ratkaisut nähtiin, kun alkoi tulemaan ihmeellisiä tuomioita. Joukkueen ilmeeseen olen tyytyväinen.

Kotijoukkueen päävalmentaja Miika Elomo oli tyytyväinen joukkueensa yhtenäisyyteen.

— Ne pelaajat, joilta pisteitä odotetaan, tekivät niitä. Pelaajat, joilta odotetaan joukkueelle apuja muilla avuilla, onnistuivat myös erinomaisesti. Julius Pohjanoksalta nappi-ilta maalissa.

TUTOn ja K-Vantaan välisen ottelun avauserän ensimmäinen puolisko tarjosi varsin vauhdikasta päästä päähän -kiekkoilua. Kumpikaan joukkueista ei ottelun alussa kuitenkaan laatupaikoille päässyt.

— Heinolan pelin jälkeen odotin vastausta joukkueelta, missä mennään ja hyvinhän joukkue vastasi, totesi Elomo.

Avausmaalin iski vierasjoukkueen Jussi Pelto-Arvo, jonka epäonnistunut laukaus nousi Julius Pohjanoksan räpylän yli. Maaliin hyvän esityön teki Eric Embrich vahvalla nousullaan. Tilannetta edelsi pitkä videotarkistus, kun K-Vantaan potkumaalia tarkistettiin. K-Vantaa otti tässä vaiheessa pelin hallinnan ja pääsi yrittämään johdon lisäämistä ylivoimalla. Tolppaa lähemmäs eivät kuitenkaan vieraat päässeet.

Erän lopulla kotijoukkue nousi tasoihin ylivoimahyökkäyksestä Eetu-Ville Arkiomaan viileän viimeistelyn jälkeen. Myös TUTO pääsi kokeilemaan ylivoimansa toimivuutta, kuitenkin ilman mainitsemisen arvoisia suorituksia.

Vainion ulosajo käänsi ottelun

Toiseen erään vierasjoukkue tuli terävästi ja siirtyi jo ensimmäisellä minuutilla johtoon. Veeti Vainio seurasi Sakari Turtiaisen tolppalaukauksesta jääneen irtokiekon maaliin. TUTO pääsi erään mukaan Miro Mäkisen hyökkäyspään jäähyn ansiosta, mutta tasoitusta ei syntynyt ylivoimalla.

TUTO tasoitti ottelun ennen erän puoliväliä, kun vieraiden Juha Tarkkanen tumpeloi kiekon kanssa. Niclas Lucenius riisti ja tarjosi maalin edustalle Niko Ahoniemelle, joka ei erehtynyt.

TUTOn pelatessa ylivoimalla K-Vantaan Veeti Vainio taklasi Ahoniemeä päähän ulosajon arvoisesti. Ahoniemi poistui kentältä sekavan oloisena. TUTO käytti tilanteesta seuranneen kahden miehen ylivoimansa hyväkseen, kun Jarmo Jokila iski kauden avausmaalillaan TUTO-paidassa isännät taukojohtoon 3−2.

— Mielestäni käsittämätöntä ja jopa oksettavaa, että kannetaan pois kentältä ja sitten tullaan ratkaisemaan näitä pelejä. Mielestäni nolo tuomio. Ei tarvitse ihmetellä, että Ahoniemi pelaa Mestistä, Arvonen tylytti tuomaristoa ja Ahoniemeä.

— Kaveri vei taklauksen loppuun ja nosti lopuksi kyynärpäätä ylös. Säännöt ovat sääntöjä, Elomo kuittasi tilanteen.

Kolmas erä oli ottelun heikkotasoisin. Erän ainoan maalin ohjasi ylivoimalla Ahoniemi Luceniuksen lämärisyötöstä.

TUTO puolusti kotijohtoaan viisaasti ja turvasi 4−2-johtoasemaansa hyvin torjuneen Pohjanoksan johdolla. Joukkueet kohtaavat lauantaina uudelleen Vantaalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle